GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Air Serbia uskoro nastavlja sa redovnim putničkim saobraćajem

Air Serbia uskoro nastavlja sa redovnim putničkim saobraćajem
LETOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.05.2020 / 14:54
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Air Serbia obnoviće u ograničenom obimu redovni putnički avio-saobraćaj od 18. maja 2020. godine, uz povećanje broja letova u okviru reda letenja od 1. juna 2020. godine, a kako navode postoji mogućnost i da letovi do ograničenog broja destinacija budu uspostavljeni i ranije, odnosno pre 1. juna.

Kako je saopštio naš nacionalni avio-prevoznik, konačni red letenja zavisiće od odluka i smernica domaćih, stranih i međunarodnih tela i organa nadležnih za oblast civilne avijacije, odnosno od ukidanja zabrana letenja, izmena ograničenja u putovanjima i zdravstvenih mera u zemljama do kojih Air Serbia leti.

Saobraćaj će biti organizovan u skladu sa načelnim redom letenja koji je objavljen na airserbia.com i biće podložan promenama. Od 18. maja, biće organizovan ograničen broj letova do aerodroma London Hitrou, Frankfurta, Ciriha i Beča.

"Premda su putovanja trenutno ograničena većim brojem propisa u mnogim državama, planiramo da, istovremeno sa smanjivanjem ograničenja, omogućimo našim putnicima da ponovo počnu da putuju. Trudićemo se da realizujemo što je moguće više letova. Naš tim pažljivo prati sve odluke nadležnih organa i uz ponovno pokretanje saobraćaja prioritet će nam biti i da naše putnike redovno obaveštavamo o statusu njihovih rezervacija i neophodnim bezbednosnim merama koje će se sprovoditi. Period tokom kojeg smo bili sprečeni da obavljamo redovni saobraćaj iskoristili smo da se reorganizujemo i pripremimo za izazove koji su pred nama. Imali smo izuzetnu čast da pružimo podršku Vladi Srbije kroz obavljanje mnogobrojnih humanitarnih i repatrijacionih letova, transport medicinske pomoći i prevoz eksperata, kao i vraćanje srpskih državljana koji su se zatekli na stranim aerodromima“, izjavio je Duncan Naysmith, generalni direktor Air Serbije.

Usled pomenutih ograničenja koja utiču na našu mrežu destinacija, red letenja će pretrpeti određene izmene u odnosu na plan za letnju sezonu 2020. godine.

Imajući u vidu očekivanu potražnju, letovi do jednog broja destinacija obavljaće se onom dinamikom koja je i planirana početkom godine, frekvencija letova do pojedinih destinacija biće smanjena, dok će letovi do nekoliko destinacija u ovoj sezoni biti privremeno suspendovani.

Destinacije do kojih će naši avioni leteti istim intenzitetom kao i do sada su Podgorica, Cirih, Beč, Pariz, Tirana, Zagreb, Skoplje, Bukurešt, London, Sarajevo, Sofija, Frankfurt, Brisel, Kijev, Krasnodar, Zadar i Nica, navodi se u saopštenju Er Srbije.

Optimizovaćemo nedeljni broj letova do destinacija kao što su Tivat, Ljubljana, Atina, Solun, Amsterdam, Prag, Moskva, Berlin, Rim, Istanbul, Milano, Diseldorf, Dubrovnik, Split, Larnaka, Kopenhagen, Štutgart, Njujork, Banjaluka, Tel Aviv, Stokholm, Venecija, Pula, Barselona, Sankt Peterburg i Madrid.

U narednom periodu, Air Serbia neće leteti do Helsinkija, Lavova, Amana, Firence, Kišinjeva, Rostova na Donu, Malte, Ženeve, Kaira, Bejruta i Rijeke.

"Blisko sarađujemo sa našim partnerima da bismo utvrdili potražnju za čarter-letovima", saopštava Air Serbia.

Air Serbia će na svojim letovima primenjivati sve neophodne mere bezbednosti, u skladu sa najvišim bezbednosnim i higijenskim standardima, kao i uputstvima nadležnih domaćih i međunarodnih regulatornih tela. Kao i uvek, bezbednost putnika i članova posade su na prvom mestu.

Tagovi: Air Serbia, Aerodrom Nikola Tesla, Etihad, Duncan Naysmith
PROČITAJ I OVO
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE