GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Air Transat otkazao sve letove na liniji Zagreb-Toronto

Air Transat otkazao sve letove na liniji Zagreb-Toronto
LETOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.03.2021 / 08:56
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Kanadski leisure avioprijevoznik, Air Transat, danas je povukao iz prodaje sve već najavljene letove na liniji Toronto - Zagreb - Toronto za ovu godinu.

Ovaj poznati kanadski avioprijevoznik u siječnju je potvrdio kako planira ponovno uspostaviti liniju između Toronta i Zagreba u predstojećoj ljetnoj sezoni, ostavljajući mogućnost redukcije ili potpunog otkazivanja linije u slučaju da potražnja ne bude zadovoljavajuća. Nažalost, upravo se to danas i dogodilo. Air Transat je povukao iz prodaje sve najavljene letove na ovoj liniji za predstojeću ljetnu sezonu te malobrojnim putnicima poslao obavijest o otkazivanju letova, piše Croatian Aviation.

Podsjećamo, kompanija je uspostavila direktnu liniju između dva grada u lipnju 2016. godine, kontinuirano povećavajući broj tjednih letova iz sezone u sezonu, sve do ljetne sezone prošle godine kada linija zbog izbijanja globalne pandemije nije prometovala.

Prvi let na ovoj liniji bio je najavljen za 11. svibnja, sve do kraja listopada, s tri leta tjedno u špici ljetne sezone. Na liniju su bili najavljeni zrakoplovi tipa A330-200, a upravo je Air Transat bila jedina kompanija koja je u predstojećem ljetnom redu letenja planirala slati širokotrupne zrakoplove u zagrebačku zračnu luku. Nažalost, nakon odlaska Emiratesa, Korean Aira i Air Canada Rouge, i Air Transat je odlučio učiniti isto i ove godine također ne letjeti prema glavnom gradu Hrvatske.

Time će Hrvatska ovog ljeta biti bez direktne aviolinije s Torontom, a ne tako davne 2019. godine između dva grada bilo je dostupno čak 7 direktnih letova tjedno u ljetnom redu letenja!

Air Transat ostavlja mogućnost povratka u Zagreb sljedećeg ljeta uz novi plan: redovnu liniju dva puta tjedno, bez letova srijedom koji su na ovoj liniji bili dostupni u 2019. godini.

Zagreb je ovime praktički ostao bez long-haul linija na čijem je privlačenju godinama ustrajno radio, a svakako je bitan podatak da u zagrebačkoj zračnoj luci na redovnim linijama ove godine neće biti širokotrupnih zrakoplova poput A330-200, B787-9 Dreamliner, B777-300ER i B767-300ER koji su u ljeto 2019. svakodnevno slijetali u glavni grad Hrvatske.

Tagovi: Air Transat, Zračna luka Zagreb, Emirates, Korean Air, Air Canada Rouge, Toronto
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE