GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Airbus najavljuje reorganizaciju proizvodnje zrakoplova

Airbus najavljuje reorganizaciju proizvodnje zrakoplova
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.04.2021 / 11:57
Autor: SEEbiz / H
TOULOUSE - Europski zrakoplovni koncern Airbus najavio je veliku reorganizaciju proizvodnje zrakoplova u Njemačkoj i Francuskoj, izdvajajući proizvodnju dijelova trupa kao osnovni dio poslovanja grupe.

Reorganizacija će uključivati osnivanje novih tvrtki u Njemačkoj i Francuskoj u potpunom vlasništvu Airbusa radi optimizacije procesa proizvodnje i kreiranja nove industrijske strukture, objavila je kompanija u srijedu.

Dio odjela Premium Aerotec u Njemačkoj bit će povezan s pogonima u Stadeu i dijelom velike tvornice u Hamburgu a ostatak će biti uključen u novu kompaniju koja će se specijalizirati za masovnu proizvodnju manjih dijelova.

Montaža aerostrukture u Francuskoj bit će objedinjena u jednu tvrtku, povezujući montažu trupa u pogonima u Saint-Nazaireu i Nantesu s aktivnostima Stelle Aerospace širom svijeta.

Proizvodnja je trenutno dijelom fragmentirana na razini grupe i među podružnicama i dobavljačima, a proizvodnja dijelova trupa mora biti temeljna djelatnost i mora se koordinirati iz središnjice, istaknuli su.

Dijelove trupa zrakoplova istaknuo je prije dva mjeseca kao osnovnu djelatnost i izvršni direktor Airbusa Guillaume Faury.

Ti su dijelovi zrakoplova nekada smatrani manje vrijednima, a u međuvremenu je prevladalo mišljenje da će biti ključni za aerodinamički složene i dekarbonizirane zrakoplove budućnosti, ističe Reuters.

Nove tvrtke neće biti samo dobavljači već će biti integrirane u grupu i taj će im status omogućiti da se usredotoče na svoj dio poslovanja, uz višu razinu štedljivosti i fleksibilnosti.

Buduća organizacija poslovanja u Španjolskoj još je predmet rasprave, dodali su.

Reorganizacija kreće početkom iduće godine, a Airbus je plan predstavio socijalnim partnerima.

Njemački sindikat IG Metall oštro ga je kritizirao kao "napad na poslovanja Airbusa i Premium Aeroteca u Njemačkoj", prema riječima šefa sindikata IG Metalla za taj sektor Daniela Friedricha.

Plan dovodi u opasnost tisuće radnih mjesta, ustvrdio je Friedrich, dodavši da sindikat neće prihvatiti raspad Premium Aeroteca ni izdvajanje dijelova Airbusovog poslovanja.

Faury je na prošlotjednoj skupštini dioničara izjavio da vidi potencijal za optimizaciju i pojednostavljenje europskog industrijskog okruženja koje je, kako je opisao, trenutno složeno i rascjepkano.

Tagovi: Airbus, Premium Aerotec, IG Metall, Guillaume Faury
PROČITAJ I OVO
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE