GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Airbus planira postupno povećavati proizvodnju zrakoplova

Airbus planira postupno povećavati proizvodnju zrakoplova
PLANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.04.2021 / 11:20
Autor: SEEbiz / H
TOULOUSE - Europski zrakoplovni koncern Airbus planira postupno povećavati proizvodnju aviona srednjeg doleta, potvrdio je glavni izvršni direktor Guillaume Faury, upućujući na procjene da bi oporavak putovanja trebao krenuti na domaćim i kraćim rutama.

Proizvodnja zrakoplova tipa A320 postupno će se povećavati sa sadašnjih 40 mjesečno na 43 mjesečno u razdoblju od srpnja do rujna te na 45 u posljednja tri mjeseca ove godine, rekao je Faury u srijedu na skupštini dioničara.

Od drugog tromjesečja kompanija bi trebala povećati i proizvodnju manjih zrakoplova tipa A220, sa četiri na pet mjesečno.

Time je Faury potvrdio ciljeve iznesene u siječnju.

Proizvodnja širokotrupnih zrakoplova vjerojatno će se zadržati na sadašnjoj razini, dodao je.

Tržište putovanja trebalo bi se oporaviti od pandemijske krize negdje između 2023. i 2025. godine, naveo je čelnik Airbusa, dodajući da bi oporavak trebao krenuti u segmentu domaćih letova i kraćih ruta.

Međunarodni zračni promet, u kojem se uglavnom koriste širokotrupni zrakoplovi, vjerojatno će dulje razdoblje ostati slab i vratit će se na pretpandemijsku razinu tek za nekoliko godina, prema Fauryjevim riječima.

U Airbusu vide potencijal za optimizaciju i pojednostavljenje industrijske strukture u Europi, koja je trenutno složena i fragmentirana, istaknuo je Faury, ne navodeći pojedinosti.

Početkom tjedna kompanija je najavila da će šef odjela vojnih aviona Dirk Hoke napustiti grupu, a u srpnju trebao bi ga naslijediti menadžer Michael Schoellhorn.

Airbus sada raduje svojim sljedećim potezima u civilnom i vojnom sektoru, uključujući francusko-njemački zračni borbeni sustav FCAS, priopćio je Faury.

Faury smatra da će promjene pomoći kompaniji da dekarbonizira zrakoplovni sektor i da uspješno završio razvojnu fazu strateških europskih obrambenih projekata.

Tagovi: Airbus, Guillaume Faury
PROČITAJ I OVO
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE