GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Airbusove isporuke porasle u prvom tromjesečju

Airbusove isporuke porasle u prvom tromjesečju
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.04.2021 / 14:56
Autor: SEEbiz
TOULOUSE - Europski zrakoplovni koncern Airbus izvijestio je o blagom rastu isporuka zrakoplova u prvom tromjesečju zahvaljujući neočekivanom skoku u ožujku.

Kompanija je u prva tri ovogodišnja mjeseca avioprijevoznicima isporučila 125 zrakoplova, pokazuju podaci objavljeni u četvrtak. U istom prošlogodišnjem razdoblju isporučila je 122 zrakoplova.

Samo u ožujku Airbus je isporučio 72 zrakoplova, znatno više no što se očekivalo.

Nekoliko analitičara procjenjuje da bi kompanija zahvaljujući neočekivanom skoku isporuka u ožujku mogla ostvariti zacrtani cilj za ovu godinu o 566 isporučenih zrakoplova, kao i u pandemijskoj 2020.

Interno kompanija cilja na više od 600 isporuka, tvrde dobavljači.

Izvijestili su i da su bruto zaprimili 39 novih narudžbi, uključujući ugovor o isporuci 20 modela A220-a neidentificiranom kupcu.

Kada se u izračun uključe i otkazane narudžbe, kompanija je bilježila više otkazanih nego novih narudžbi, ukupno 61, a izdvajaju odustajanje norveškog klijenta.

Pandemija je teško pogodila sektor zračnih putovanja, a time i proizvođače zrakoplova. Airbus i njegov američki konkurent Boeing bili su prisiljeni smanjiti proizvodnju i otpustiti velik broj radnika.

Tagovi: Airbus, zračni promet
PROČITAJ I OVO
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
ŽESTOKA PIĆA
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
POŽEGA - Hrvatski proizvođač alkoholnih pića i slatkiša Zvečevo priopćio je da će njegovi dioničari na Glavnoj skupštini razmotriti prijedlog za prodaju dijela imovine tvrtke koji se odnosi na proizvodnju žestokih pića. U obavijesti dostavljenoj Zagrebačkoj burzi nisu iznijeli više detalja o tome.
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
POTEZI
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
LJUBLJANA - Mercator je sazvao Skupštinu za 1. rujna na prijedlog svog većinskog vlasnika Fortenove Grupe, a dioničari će odlučiti o prijedlogu povećanja kapitala tvrtke za oko šest miliona eura.
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DOGOVOR
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DUBROVNIK - Atlantska plovidba izvijestila je kako je sklopila ugovor o povratnom leasingu na rok od tri godine s kineskom financijskom institucijom CSSC Shipping Company iz Hong Konga.
Dukat opoziva jogurte s crnim ribizom i s naranča cimetom
OPOZIV
Dukat opoziva jogurte s crnim ribizom i s naranča cimetom
ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače da proizvođač Dukat iz Zagreba, zbog utvrđenoga pesticida etilen oksida u aditivu koji se koristi u procesu proizvodnje, opoziva svoje proizvode Dukatos jogurt crni ribiz 150g i Dukatos jogurt naranča cimet 150g određenih rokova trajanja.
Jeste li kušali nove Planet of plants proizvode?
PROMO
Jeste li kušali nove Planet of plants proizvode?
ZAGREB - Plant based postaje sve popularniji oblik prehrane. Očuvanje okoliša, smanjenje globalnog siromaštva, zaštita životinjskog svijeta i povoljan utjecaj na zdravlje samo su neki od razloga zbog kojih se odlučujemo na jelovnik uključiti što više namirnica biljnog podrijetla.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE