GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Aladrović: Splašnjava nezadovoljstvo poduzetnika

Aladrović: Splašnjava nezadovoljstvo poduzetnika
DOJMOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.12.2020 / 16:57
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović objasnio je za N1 kakvo je stanje u odnosima s poslodavcima nakon pregovora.

"Naravno da funkcioniramo, to smo dokazali sjednicom vlade", odgovorio je na početku na pitanje rada vlade dok je premijer Andrej Plenković u karanteni jer je pozitivan na SARS-CoV-2.

Aladrović je potom komentirao sadašnje stanje s mjerama pomoći privatnom sektoru:

"2,1 milijarda kuna u poticanje poslovne aktivnosti poduzetnika kako bismo prevladali ovaj kratkoročni efekt pandemijske krize", kazao je i precizirao, "tih 2,1 milijardi kuna sastoji se od tri različite mjere. Jedna je mjera koje smo jučer predstavili, pokriće fiksnih troškova za sve one poduzetnike kojima je ograničen rad po odlukama Stožera. Zatim, mjera za očuvanje radnih mjesta, u nekoj varijaciji oblika iz ranijeg perioda, po 4000 kuna po zaposlenom svima kojima je onemogućen rad. I mjera covid-kredita kako bi se riješila kratkoročna i srednjoročna likvidnost."

"Što se tiče zadovoljstva poslodavaca mjerama, osobno sam dojma da sad već splašnjava to nezadovoljstvo. Mogli smo vidjeti izjave pojedinih dijelova koji su zadovoljni i siguran sam da ćemo u nastavcima pregovora, kada i ova obustava rada završi, naći zajednički jezik", dodao je.

Za izjavu državnog tajnika Dragana Jelića o tome "da će se ispraviti nepravda prema barovima i kafićima", Aladrović je rekao:

"Mislim da je ta izjava u radijskoj emisiji izvučena iz konteksta. Ne govorimo ni o kakvoj nepravdi."

"Ove mjere su na snazi do 21. prosinca. Nakon toga ćemo razmišljati o učincima svih mjera, pa i pojedinih mjera koje se odnose na kafiće i u ovom trenutku, koliko sam ja upoznat, ne planiramo ništa mijenjati", dodao je.

"Njihovu percepciju možemo razumjeti, ali od početka pandemije isticali smo da nam je zdravlje na prvom mjestu, ekonomija odmah iza toga", kazao je Aladrović.

Za pitanje o traženjima vezanima za smanjenje poreza, rekao je da su "vrata otvorena", da je to bio jedan od zaključaka sastanka.

"Ovdje ne govorimo o PDV-u, o čemu već dugo razgovaramo, što se sada pojavilo kao zahtjev poduzetnika, prvenstveno ugostitelja u ovoj krizi. Zahtjev nije vezan za sadašnju situaciju, nego za neke strukturne, iz njihove perspektive, neprilagođenosti u ranijem periodu, za koje oni smatraju da su to strukturne neprilagođenosti i u kasnijem periodu, ako se sada ne dogovorimo."

"Da je PDV nešto što je ključno u ovom trenutku definitivno se ne mogu složiti", istaknuo je.

Dalje je rekao da je s prosvjetnim radnicima dogovoreno da se povećanje odgodi do 1. siječnja te da su im objašnjavali da "stanje s državnim podračunom nije sjajno":

Tagovi: Josip Aladrović, zatvarnje kafića, poduzetnici, Glas poduzetnika
PROČITAJ I OVO
Vlada CG: Za To Montenegro uvećan kapital na 19 miliona
KAPITAL
Vlada CG: Za To Montenegro uvećan kapital na 19 miliona
PODGORICA - Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluku da se osnovni i uplaćeni kapital avio-kompanije ToMontenegro uvećava na 19 miliona eura.
Saponia: Neto dobit u 2020. uzletjela gotovo četiri puta
SJAJNE BROJKE
Saponia: Neto dobit u 2020. uzletjela gotovo četiri puta
OSIJEK - Osječka Saponia je u 2020. godini ostvarila 66,9 milijuna kuna neto dobiti, što je 3,7 puta veća dobit nego u godini ranije, kada je iznosila 18,1 milijun kuna, podaci su iz nekonsolidiranog financijskog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.
Tankerska Next Generation: 31,7 milijuna kuna neto gubitka u 2020.
GUBITAK
Tankerska Next Generation: 31,7 milijuna kuna neto gubitka u 2020.
ZADAR - Prihodi brodova Tankerske Next Generation u 2020. godini iznose 237,0 mil. HRK (35,4 mil. USD), što predstavlja smanjenje od 11,6% u odnosu na prihode ostvarene u 2019. godini u iznosu 267,9 mil HRK (40,5 mil. USD).
Pfizer-BioNTech testiraju snažniju treću dozu cjepiva protiv covida-19
CJEPIVO
Pfizer-BioNTech testiraju snažniju treću dozu cjepiva protiv covida-19

NEW YORK - Pfizer Inc i BioNTech SE rekli su u četvrtak da testiraju treću dozu svoga cjepiva protiv covida-19, kako bi bolje razumjeli imunosni odgovor protiv novih sojeva virusa.Uprava Dijamanta podržala ponudu Fortenova Grupe
PODRŠKA
Uprava Dijamanta podržala ponudu Fortenova Grupe
ZRENJANIN – Uprava zrenjaninskog Dijamanta u potpunosti podržava ponudu zagrebačke Fortenova Grupe za preuzimanje te kompanije, navodi se u dokumentu objavljenom na Beogradskoj berzi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE