GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Aladrović: Splašnjava nezadovoljstvo poduzetnika

Aladrović: Splašnjava nezadovoljstvo poduzetnika
DOJMOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.12.2020 / 16:57
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović objasnio je za N1 kakvo je stanje u odnosima s poslodavcima nakon pregovora.

"Naravno da funkcioniramo, to smo dokazali sjednicom vlade", odgovorio je na početku na pitanje rada vlade dok je premijer Andrej Plenković u karanteni jer je pozitivan na SARS-CoV-2.

Aladrović je potom komentirao sadašnje stanje s mjerama pomoći privatnom sektoru:

"2,1 milijarda kuna u poticanje poslovne aktivnosti poduzetnika kako bismo prevladali ovaj kratkoročni efekt pandemijske krize", kazao je i precizirao, "tih 2,1 milijardi kuna sastoji se od tri različite mjere. Jedna je mjera koje smo jučer predstavili, pokriće fiksnih troškova za sve one poduzetnike kojima je ograničen rad po odlukama Stožera. Zatim, mjera za očuvanje radnih mjesta, u nekoj varijaciji oblika iz ranijeg perioda, po 4000 kuna po zaposlenom svima kojima je onemogućen rad. I mjera covid-kredita kako bi se riješila kratkoročna i srednjoročna likvidnost."

"Što se tiče zadovoljstva poslodavaca mjerama, osobno sam dojma da sad već splašnjava to nezadovoljstvo. Mogli smo vidjeti izjave pojedinih dijelova koji su zadovoljni i siguran sam da ćemo u nastavcima pregovora, kada i ova obustava rada završi, naći zajednički jezik", dodao je.

Za izjavu državnog tajnika Dragana Jelića o tome "da će se ispraviti nepravda prema barovima i kafićima", Aladrović je rekao:

"Mislim da je ta izjava u radijskoj emisiji izvučena iz konteksta. Ne govorimo ni o kakvoj nepravdi."

"Ove mjere su na snazi do 21. prosinca. Nakon toga ćemo razmišljati o učincima svih mjera, pa i pojedinih mjera koje se odnose na kafiće i u ovom trenutku, koliko sam ja upoznat, ne planiramo ništa mijenjati", dodao je.

"Njihovu percepciju možemo razumjeti, ali od početka pandemije isticali smo da nam je zdravlje na prvom mjestu, ekonomija odmah iza toga", kazao je Aladrović.

Za pitanje o traženjima vezanima za smanjenje poreza, rekao je da su "vrata otvorena", da je to bio jedan od zaključaka sastanka.

"Ovdje ne govorimo o PDV-u, o čemu već dugo razgovaramo, što se sada pojavilo kao zahtjev poduzetnika, prvenstveno ugostitelja u ovoj krizi. Zahtjev nije vezan za sadašnju situaciju, nego za neke strukturne, iz njihove perspektive, neprilagođenosti u ranijem periodu, za koje oni smatraju da su to strukturne neprilagođenosti i u kasnijem periodu, ako se sada ne dogovorimo."

"Da je PDV nešto što je ključno u ovom trenutku definitivno se ne mogu složiti", istaknuo je.

Dalje je rekao da je s prosvjetnim radnicima dogovoreno da se povećanje odgodi do 1. siječnja te da su im objašnjavali da "stanje s državnim podračunom nije sjajno":

Tagovi: Josip Aladrović, zatvarnje kafića, poduzetnici, Glas poduzetnika
PROČITAJ I OVO
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE