GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Alan Žepec objavio knjigu o svom poduzetničkom iskustvu

Alan Žepec objavio knjigu o svom poduzetničkom iskustvu
PODUZETNIŠTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.11.2020 / 21:49
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Alan Žepec, iza kojeg je gotovo 30 godina poduzetničkog iskustva, predstavo je svoju prvu knjigu – BOOM: Put do slobode svakog poduzetnika, u izdanju Školske knjige. Knjiga je namijenjena vlasnicima malih i srednjih poduzeća s ciljem da postave organizaciju na višu razinu, ali tako da zadrže poduzetničku energiju.

„Cijeli sam život poduzetnik. Vodio sam dvije vrlo uspješne tvrtke uz koje sam vezao svoj identitet. Uz osjećaj ponosa, ostao mi je snažan i osjećaj patnje i nemoći kada sam se suočavao s gotovo nemogućim izazovima. Siguran sam da su ovi osjećaji poznati svakom poduzetniku, za mene heroju. Međutim, herojsko poduzetničko putovanje ima različite faze, a jedna od najtežih je otpuštanje kontrole i profesionalizacija upravljanja. Upravo za ovu fazu rješenje je BOOM (busienss, organizational, operational model). Knjigu sam pisao pet godina, a najvažniji faktor u njezinu nastajanju i razvoju samoga modela bila su poduzeća koja su primijenila BOOM i sudjelovala u njegovu kreiranju“, izjavio je autor knjige Alan Žepec.

Knjiga se temelji na poslovnom modelu utemeljenom na radu s brojnim poduzećima kako u Hrvatskoj tako i u zemljama iz regije. Poduzeća koja su provela BOOM zabilježila su prosječan porast prihoda od 30 %, kao i dobit ostvarenu prije oporezivanja i amortizacije koja je prosječno 56 % veća u prvoj godini nakon primjene BOOM modela.

Uz autora, na predstavljanju su govorile urednica Ivana Levak ispred izdavača Školske knjige i poduzetnica koja je prva provela BOOM model u svom poduzeću Martina Drezga.

„Kad razmišljam o zadnjih 13 godina, to je bila robija. Pozitivna robija, ali robija. Došlo je bilo vrijeme da odgovornost prijeđe i na druge ljude. BOOM je donio puno strukture i odgovornosti pojedinca te razmjene informacija koja je do tada nedostajala. Danas je Drezga strukturirana, organizirana i procesno posložena tvrtka. Ako ja odem, ona nastavlja živjeti i dalje“, naglasila je Drezga.

Danas, u izazovnim vremenima pandemije koja je utjecala na naš svakodnevni život, a izuzetno utječe i na gospodarstvo, važnije je nego ikada propitati postojeće modele upravljanja te pronaći način kako unaprijediti poslovanje i opstati na tržištu. Sektor malih i srednjih poduzeća, kojem je ova knjiga namijenjena, okosnica je svakog gospodarstva pa tako i hrvatskog, a koji zapošljava gotovo tri četvrtine svih zaposlenih.

Tagovi: Alan Žepec, Školska knjiga, Ivana Levak, BOOM model, Martina Drezga, poduzetništvo
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE