GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Alfi je završio preuzimanje Merkur trgovine

Alfi je završio preuzimanje Merkur trgovine
FINALIZACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.04.2022 / 17:39
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Alfi fond je danas završio preuzimanje Merkur trgovine. Već su imenovali novu upravu, u kojoj je glavni direktor Jure Kapetan, a direktor Miha Kravanja, priopćio je Merkur, najavljujući širenje prodajne mreže.

Vrijednost posla nije navedena. List Finance piše da je ugovor vrijedan oko 50 milijuna eura te da je kupoprodajna cijena već prebačena na američki fond HPS Investment Partners.

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AVK) odobrila je preuzimanje 11. ožujka; ocijenilo je da je koncentracija bila u skladu s pravilima tržišnog natjecanja, prema objavi na web stranici AVK-a od 22. ožujka.

Glavna skupština društva imenovala je novu upravu; Kapetan je generalni direktor, a Kravanja direktor tvrtke. "Obojica imaju veliko iskustvo na vodećim pozicijama, uključujući i na području trgovine, koje su stekli u zemlji i inozemstvu", napisali su. Na čelu tvrtke naslijedili su Blaža Pesjaka i Igora Maroša.

Kapetan je do kraja prošle godine bio jedan od direktora celjskog trgovca Engrotuš, a Kravanja do sada izvršni direktor tvrtke Klemen transport iz Mengeša.

„Želimo biti prepoznati kao netko tko će promijeniti živote ljudi na bolje, s iznimnom širinom ponude za one koji uživaju raditi stvari sami i za svakoga tko želi da im netko stvari uredi. Sve to osigurat ćemo uz pomoć naših izuzetnih prodajnih i projektnih konzultanata te ostatka Merkurovog tima, pri čemu svatko na svoj način doprinosi nastavku Merkurove 125-godišnje prisutnosti na slovenskom tržištu. Osim toga, proširit ćemo našu prodajnu mrežu te nadograditi i obogatiti našu online ponudu“, najavio je kapetan. Dodao je da je tvrtka suočena s izazovnom digitalnom transformacijom.

Alfi fond odlučio se na kupnju jer je prepoznao vrijednost brenda Merkur i poslovnog modela koji želi nadograditi i proširiti u energetski i održivi razvoj, navode u Merkuru. Dodali su kako Alfi fondovi predstavljaju vodeću investicijsku platformu u regiji za ulaganje u tvrtke, potraživanja, kredite, investicijske nekretnine i energetiku, donoseći tako Merkuru dodatna znanja, širinu i mogućnosti daljnjeg razvoja.

Alfi je, navode Finance, i jedina zainteresirana strana za kupnju vlasničkih udjela i potraživanja od Merkur nepremičnine, koje zajednički prodaje Društvo za upravljanje potraživanjima banaka (DUTB). Očekuje se da će posao biti dovršen uskoro.

DUTB je u kolovozu prošle godine raspisala javni natječaj za prikupljanje obvezujućih ponuda za kupnju 62,76% udjela u društvu i potraživanja u iznosu od 13,07 milijuna eura.

Tvrtka Merkur nepremičnine osnovana je u trgovini Merkur 2014. godine stečajem starog Merkura. Osnovna djelatnost je iznajmljivanje vlastitih nekretnina te upravljanje vlastitim i stranim nekretninama. Ugovorni je voditelj svih 23 maloprodajna i svih logističkih kapaciteta Merkur trgovine.

Kako navode Financ Alfi, kupit će i udjele u tvrtkama povezanim sa srpskim poduzetnikom Miodragom Kostićem, a to su Monetic i TCK (15,8 i 5,49 posto) te Gorenjska banka (14,3 posto).

Tagovi: Merkur trgovina, Alfi fond, Merkur trgovina, Miho Kravanja, Miodrag Kostić, HPS Investments Partners
PROČITAJ I OVO
Radnicima Luke Zadar povećane plaće
ANEKS
Radnicima Luke Zadar povećane plaće
ZADAR - Potpisivanjem aneksa kolektivnog ugovora u petak je postignut dogovor između Sindikata prometa i veza Hrvatske i Uprave Luke Zadar d.d., kojim su plaće radnika Luke povećane za 150 eura i dodatnih 50 eura od rujna.
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE