GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Alketbi: Zainteresiran sam za preuzimanje Fortenova grupe

Alketbi: Zainteresiran sam za preuzimanje Fortenova grupe
INTERES
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.06.2023 / 07:02
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Saif J. M. Alketbi izrazio je interes za kupovinu Fortenovu Group MidCo. B.V sa sjedištem u Nizozemskoj. Ponuda za preuzimanje cjelokupne i vrlo vrijedne imovine Fortenova grupe intervencija je čiji je cilj spriječiti otmicu jedne od najvećih hrvatskih kompanija - titana hrvatskog gospodarstva, navodi se u priopćenju.

Uprava Fortenova grupe, podsjetimo, angažirala je Lazard u procesu ispitivanja interesa potencijalnih investitora za kupnju Fortenova Group MidCo B.V., jedne od nizozemskih kompanija preko kojih posluje Fortenova grupa. No, kako se navodi u današnjem priopćenju, Fortenova nije obavijestila niti pozvala Alketbija da sudjeluje u procesu prodaje. U nastavku prenosimo izjavu šeika Alketbija.

“Pokušaj prodaje Fortenova grupe kroz proces kojeg je menadžment tvrtke započeo krajem travnja ove godine nije ni na koji način imao za cilj dobrobit same tvrtke. Nije zaprimljena nijedna ponuda obzirom na to da su potencijalnim kupcima nametnuti nerealno kratki rokovi za odluku o investiciji, kao i zastrašujućim informacijama o financijskom opterećenju grupe i kratkim rokovima za refinanciranje obveza. Sada postoji ozbiljan rizik da kompanija padne u

ruke samo jednog suvlasnika.

Fortenova grupa je strukturno važna kompanija s utjecajem na egzistenciju milijuna ljudi u Hrvatskoj i cijeloj regiji. Zato se ne može i ne smije prodati kroz zakulisni dogovor. Nužan je pošten i transparentan proces odlučivanja o vlasništvu i budućnosti kompanije. Kao što sam naveo u pismu Lazardu, upućenom 16. lipnja, jako sam zainteresiran za kupnju Fortenova Group MidCo. B.V. za poštenu cijenu.

Prvi put sam odlučio uložiti u tvrtku još u listopadu 2022. jer vjerujem u snagu i potencijal Fortenova grupe. S obzirom na okolnosti u kojima se sada nalazi, želim pomoći tvrtki da dođe do “alternativnog rješenja” koje je sama tražila“”, poručio je.

U priopćenju se ističe i da je šeik državljanin Ujedinjenih Arapskih Emirata i priznati poslovni čovjek u svojoj zemlji, koji nikada nije bio podvrgnut sankcijama.

Kroz vlasništvo nad tvrtkom SBK ART, neizravno posjeduje 43,41 posto u Fortenova grupi i poduzima pravne radnje kako bi zaštitio svoje interese u tvrtki nakon pokretanja nezakonitog procesa prodaje cjelokupne imovine grupe, kaže pa podsjeća kada je kupio tvrtku, ona nije bila na listi sankcija EU.

Tagovi: Saif Alketbi, Fortenova grupa, Pavao Vujnovac, Sberbank, Krešimir Filipović, Jadranka, ruski kapital, Indotek, Allianz
PROČITAJ I OVO
Crnogorski Telekom predlaže dividendu
DIVIDENDA
Crnogorski Telekom predlaže dividendu
PODGORICA - Akcionari Crnogorskog Telekoma trebalo bi da na redovnoj Skupštini 5. juna razmatraju predlog odluke o raspodjeli dobiti za prošlu godinu, kojom se predlaže isplata dividende u iznosu od 5,56 miliona EUR, odnosno 12 centi bruto po akciji.
Izraelska vlada zabranila rad Al Jazeere
ZABRANE
Izraelska vlada zabranila rad Al Jazeere
TEL AVIV - Vlada izraelskog premijera Benjamina Netanyahua u nedjelju je odlučila zaustaviti rad Al Jazeere u Izraelu dok traje rat u Gazi, tvrdeći da ta katarska medijska kuća prijeti nacionalnoj sigurnosti.
Zračna luka Rijeka nakon sramote: Spremni smo vratiti cijene na staro
POSIPANJE PEPELOM
Zračna luka Rijeka nakon sramote: Spremni smo vratiti cijene na staro
RIJEKA - Zračna luka Rijeka spremna je vratiti cijene korištenja parkinga za komercijalne svrhe na staro, ali pritom ima dva uvjeta.
Tankerska će dati ponudu za preostale dionice Atlantske plovidbe
PONUDA
Tankerska će dati ponudu za preostale dionice Atlantske plovidbe
ZAGREB - Hrvatski brodar Tankerska plovidba planira dati ponudu za dobrovoljno preuzimanje udjela od 35,49 posto koji već ne posjeduje u uvrštenom partneru Atlantskoj plovidbi, priopćilo je odvjetničko društvo koje zastupa Tankersku u transakciji.
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PROCJENA
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PODGORICA - Vrijednost Instituta "Dr. Simo Milošević" u Igalu procjenjuje se između 65 i 70 milijuna eura, ali se procjena mora dopuniti dodatnim podacima o vrijednosti hotelsko-turističkog kompleksa, kazao je ministar prostornog uređenja, urbanizma i državne imovine Crne Gore Janko Odović.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE