GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Allianz: Blagi pad operativne dobiti u prvom kvartalu

Allianz: Blagi pad operativne dobiti u prvom kvartalu
PRVI KVARTAL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.05.2022 / 12:27
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ukupni prihodi porasli su za 6,2 posto na 44,0 milijardi eura. Segment neživotnih osiguranja okoristio se rastom cijena i broja polica, a segment upravljanja imovinom zabilježio je rast prihoda od imovine pod upravljanjem.

Veći prihodi od prodaje na tržištima u SAD-u i Njemačkoj doprinijeli su rastu prihoda u segmentu životnih i zdravstvenih osiguranja.

Rast internih prihoda, korigiran za utjecaje valutnih tečajeva i konsolidacije, porastao je na solidnih 3,8 posto zahvaljujući rezultatima sva tri segmenta poslovanja.

Operativna dobit pala je za 2,9 posto na 3,2 milijarde eura (u usporedbi s 3,3 milijarde eura zabilježene u istom tromjesečju prošle godine) nakon što se broj nastalih šteta vezanih za prirodne katastrofe gotovo učetverostručio i rezultirao padom rezultata preuzimanja rizika u segmentu neživotnih osiguranja. To je djelomično ublaženo snažnim operativnim rezultatom u segmentu upravljanja imovinom zahvaljujući većoj prosječnoj imovini pod upravljanjem. U segmentu životnih i zdravstvenih osiguranja operativna dobit ostala je stabilna.

Neto dobit pripisiva dioničarima pala je za 78,1 posto na 0,6 milijardi eura. Spomenuti pad odraz je dodatne pričuve od 1,9 milijardi eura nakon oporezivanja, koja se odnosi na pravni postupak u slučaju američkih investicijskih fondova Structured Alpha tvrtke AllianzGI, što je smanjilo neto dobit Grupe u prvom tromjesečju za 1,6 milijardi eura.

Anualizirani povrat na uloženi kapital iznosio je 3,5 posto (u usporedbi s 10,6 posto za cijelu 2021. godinu).

Istovremeno je osnovna dobit po dionici pala za 77,9 posto, s prošlogodišnjih 6,23 eura na 1,38 eura.

Na kraju prvog tromjesečja 2022. godine omjer kapitaliziranosti prema Solventnosti II iznosio je 199 posto u usporedbi s 209 posto zabilježenih na kraju četvrtog tromjesečja prošle godine. Uzme li se u obzir primjena prijelaznih mjera za tehničke pričuve, na kraju prvog tromjesečja ove godine omjer kapitaliziranosti prema Solventnosti II iznosio je 226 posto (u usporedbi s 239 posto zabilježenih na kraju 2021. godine).

Tagovi: Allianz, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Proizvođač cjepiva protiv majmunskih boginja kaže da ima dovoljno zaliha
CJEPIVO
Proizvođač cjepiva protiv majmunskih boginja kaže da ima dovoljno zaliha
LONDON - Dostupne su dovoljne zalihe cjepiva Imvanex protiv majmunskih boginja za suzbijanje trenutne epidemije, rekao je proizvođač tog cjepiva za dpa u srijedu.
Pevex: Ponašanje Zdravka Peveca je skandalozno, pokušava nas reketariti
IZIGRAVA ŽRTVU
Pevex: Ponašanje Zdravka Peveca je skandalozno, pokušava nas reketariti
ZAGREB - "Zdravko Pevec opet izigrava žrtvu i falsifikatima pokušava reketariti tvrtku Pevex", naslov je teksta objavljenom u ovom broju tjednika Nacional u kojem se navodi kako u Pevexu pripremaju "žestoki protuudar zbog njegovih najnovijih postupaka kojima je ponovno iziritirao vlasnike jedne od najvećih hrvatskih trgovačkih tvrtki."
Konzum nagrađuje svoje zaposlenike zbog dobrih poslovnih rezultata u 2021.
NAGRADE
Konzum nagrađuje svoje zaposlenike zbog dobrih poslovnih rezultata u 2021.
ZAGREB - Konzum kontinuiranom politikom unaprjeđenja i povećanja radničkih prava i pogodnosti nastoji pokazati koliko cijeni njihov rad i trud
Konzum svojim zaposlenicima u lipnju isplaćuje nagradu od 500 kuna neto kao zahvalu za uspješno poslovanje u 2021., a nagradu će dobiti svi sadašnji zaposlenici Konzuma koji su u 2021. bili zaposleni barem šest mjeseci.
Ryanair očekuje predpandemijsku popunjenost zrakoplova u ljetnim mjesecima
OČEKIVANJA
Ryanair očekuje predpandemijsku popunjenost zrakoplova u ljetnim mjesecima
LISABON - Čelnik Ryanaira Michael O'Leary očekuje da će popunjenost zrakoplova te kompanije tijekom ljeta dostići razinu prije pandemije koronavirusa.
Glencore će platiti više od milijardu dolara kazni zbog podmićivanja
KAZNA
Glencore će platiti više od milijardu dolara kazni zbog podmićivanja
LONDON - Rudarski div Glencore platit će više od milijardu dolara kazni zbog podmićivanja, nakon što je predsjednik kompanije priznao je da su se u kompaniji svojedobno dogodile "neprihvatljive prakse".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE