GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Allianz: Blagi pad operativne dobiti u prvom kvartalu

Allianz: Blagi pad operativne dobiti u prvom kvartalu
PRVI KVARTAL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.05.2022 / 12:27
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ukupni prihodi porasli su za 6,2 posto na 44,0 milijardi eura. Segment neživotnih osiguranja okoristio se rastom cijena i broja polica, a segment upravljanja imovinom zabilježio je rast prihoda od imovine pod upravljanjem.

Veći prihodi od prodaje na tržištima u SAD-u i Njemačkoj doprinijeli su rastu prihoda u segmentu životnih i zdravstvenih osiguranja.

Rast internih prihoda, korigiran za utjecaje valutnih tečajeva i konsolidacije, porastao je na solidnih 3,8 posto zahvaljujući rezultatima sva tri segmenta poslovanja.

Operativna dobit pala je za 2,9 posto na 3,2 milijarde eura (u usporedbi s 3,3 milijarde eura zabilježene u istom tromjesečju prošle godine) nakon što se broj nastalih šteta vezanih za prirodne katastrofe gotovo učetverostručio i rezultirao padom rezultata preuzimanja rizika u segmentu neživotnih osiguranja. To je djelomično ublaženo snažnim operativnim rezultatom u segmentu upravljanja imovinom zahvaljujući većoj prosječnoj imovini pod upravljanjem. U segmentu životnih i zdravstvenih osiguranja operativna dobit ostala je stabilna.

Neto dobit pripisiva dioničarima pala je za 78,1 posto na 0,6 milijardi eura. Spomenuti pad odraz je dodatne pričuve od 1,9 milijardi eura nakon oporezivanja, koja se odnosi na pravni postupak u slučaju američkih investicijskih fondova Structured Alpha tvrtke AllianzGI, što je smanjilo neto dobit Grupe u prvom tromjesečju za 1,6 milijardi eura.

Anualizirani povrat na uloženi kapital iznosio je 3,5 posto (u usporedbi s 10,6 posto za cijelu 2021. godinu).

Istovremeno je osnovna dobit po dionici pala za 77,9 posto, s prošlogodišnjih 6,23 eura na 1,38 eura.

Na kraju prvog tromjesečja 2022. godine omjer kapitaliziranosti prema Solventnosti II iznosio je 199 posto u usporedbi s 209 posto zabilježenih na kraju četvrtog tromjesečja prošle godine. Uzme li se u obzir primjena prijelaznih mjera za tehničke pričuve, na kraju prvog tromjesečja ove godine omjer kapitaliziranosti prema Solventnosti II iznosio je 226 posto (u usporedbi s 239 posto zabilježenih na kraju 2021. godine).

Tagovi: Allianz, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE