GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Allianz: Neto prihod u drugom kvartalu pao 28,6 posto

Allianz: Neto prihod u drugom kvartalu pao 28,6 posto
PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.08.2020 / 10:41
Autor: SEEbiz
MUNCHEN - Allianz je nastavio uspješno svladavati izazove aktualne krize, te je u drugom tromjesečju 2020. godine ostvario vrlo dobre rezultate. Pa ipak, s obzirom na tekuću neizvjesnost i nedoumice, trenutno ne žele izaći s ažuriranom prognozom operativne dobiti za 2020. godinu.

U drugom je tromjesečju ove godine rast internih prihoda, korigiran za utjecaje valutnih tečajeva i konsolidacije, iznosio -7,7 posto, ponajviše zahvaljujući segmentu životnih i zdravstvenih osiguranja. Ukupni prihodi pali su za 6,8 posto na 30,9 milijardi eura (u usporedbi s 33,2 milijarde eura ostvarene u drugom tromjesečju 2019. godine), dok je operativna dobit ostvarila pad od 18,8 posto na 2,6 milijardi eura (u usporedbi s 3,2 milijarde eura ostvarene godinu dana ranije). U segmentu neživotnih osiguranja operativna je dobit pala zbog gubitaka uzrokovanih pandemijom bolesti COVID-19 te lošijeg rezultata ulaganja u poslovanje. 

Operativna dobit segmenta životnih i zdravstvenih osiguranja ostala je otporna na krizu te zabilježila pad uglavnom zbog povoljne jednokratne dobiti ostvarene 2019. godine. Segment upravljanja imovinom ostvario je vrlo dobru iako nešto nižu operativnu dobit, i to ponajviše zahvaljujući nižim naknadama za uspješnost. Osim toga, u drugom su tromjesečju ove godine neto prihodi pripisivi dioničarima pali za 28,6 posto na 1,5 milijardi eura (u usporedbi s 2,1 milijardom eura iz istog razdoblja prošle godine), u velikoj mjeri odražavajući situaciju s operativnom dobiti.

U prvoj polovici ove godine osnovna dobit po dionici (EPS) zabilježila je pad od 27,6 posto na 7,07 eura (u usporedbi s 9,76 eura ostvarenih u prvih šest mjeseci 2019. godine). Anualizirani povrat na uloženi kapital (RoE) iznosio je 10,0 posto (u usporedbi s 13,6 posto za cijelu 2019. godinu). Istovremeno je omjer kapitaliziranosti prema Solventnosti II pao sa 190 posto zabilježenih na kraju prvog ovogodišnjeg tromjesečja na 187 posto na kraju drugog tromjesečja .

U prvoj polovici 2020. godine ukupni su prihodi ostali stabilni. Operativna dobit pala je za 20,5 posto na 4,9 milijardi eura (u usporedbi s 6,1 milijardom eura ostvarenom godinu dana ranije); aktualna pandemija imala je značajan nepovoljan utjecaj na operativnu dobit naših osiguravateljskih poslovanja. Segment neživotnih osiguranja zabilježio je slabiji rezultat preuzimanja rizika i ulaganja u poslovanje, dok je operativna dobit segmenta životnih i zdravstvenih osiguranja zabilježila pad zbog povoljne jednokratne dobiti ostvarene 2019. godine te niže investicijske marže. Viši prihodi od imovine klijenata pod upravljanjem rezultirali su rastom operativne dobiti našeg segmenta upravljanja imovinom. Niža operativna dobit bila je glavni pokretač pada neto prihoda pripisivih dioničarima.

Tagovi: Allianz, sektor osiguranja, dobit po dionici, životno osiguranje
PROČITAJ I OVO
VR POLE-u nagrada Stvaratelji za stoljeća
NAGRADE
VR POLE-u nagrada Stvaratelji za stoljeća
ZAGREB - Ovih dana je završena višemjesečna procedura izbora najboljih i dodjele nagrada i priznanja za doprinos razvoju poduzetništva na području srednje i jugoistočne Europe „STVARATELJI ZA STOLJEĆA“.
IKEA će do 2021. iz prodaje ukloniti alkalne baterije koje se ne mogu puniti
POTEZI
IKEA će do 2021. iz prodaje ukloniti alkalne baterije koje se ne mogu puniti
ZAGREB - Kako bi potaknula ljude na zdraviji i održiviji život kod kuće, IKEA će sve alkalne baterije koje se ne mogu puniti ukloniti iz asortimana za opremanje domova najkasnije do listopada 2021. Ovom odlukom IKEA želi nadahnuti kupce koji često koriste baterije da prijeđu na punjive, čija redovita upotreba omogućuje uštedu novca te smanjenje otpada.
Državna revizija je u Janafu posljednji put bila 2014.
REVIZIJA
Državna revizija je u Janafu posljednji put bila 2014.
ZAGREB – Glavni državni revizor Ivan Klešić izjavio je u srijedu kako je Državni ured za reviziju posljednji put bio u Janafu prije šest godina, kada je radio reviziju javne nabave i utvrdio dosta nepravilnosti.
TUI preuzima portfelj Fortenova grupe u Karisma Hotels Adriatic
DOGOVOR
TUI preuzima portfelj Fortenova grupe u Karisma Hotels Adriatic
ZAGREB - Fortenova grupa i vodeća svjetska integrirana turistička grupacija TUI, postigle su dogovor kojim TUI preuzima 33,3 posto udjela Fortenova grupe u toj holding kompaniji koja upravlja Hotelima Koločep, Hotelima Živogošće i tvrtkom Adriasense Zagreb.
Disney otpušta 28.000 radnika zbog koronamjera
REZOVI
Disney otpušta 28.000 radnika zbog koronamjera
LOS ANGELES - Američki medijski div Walt Disney najavio je da će ukinuti 28 tisuća radnih mjesta u odjelu parkova i potrošačkih proizvoda u matičnom SAD-u zbog zatvaranja i ograničenog broja posjeta kojima se nastoji suzbiti širenje koronavirusa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE