GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Alpha Adriatic osnovala tvrtku ASP Adriatic d.o.o.

Alpha Adriatic osnovala tvrtku ASP Adriatic d.o.o.
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.11.2021 / 20:31
Autor: SEEbiz
PULA - Danas je Alpha Adriatic d.d., kao jedan od članova - osnivača, usvojilo je društveni ugovor o osnivanju trgovačkog društva ASP Adriatic d.o.o. sa sjedištem u Republici Hrvatskoj te time izvršilo ulaganje odnosno preuzelo poslovni udio u visini od 80% temeljnog kapitala predmetnog društva.

Drugi poslovni udio u visini od preostalih 20% udjela temeljnog kapitala novog društva preuzeo je Eduard Hibšer, iz Rijeke, manager s bogatim iskustvom u upravljanju ljudskim resursima u pomorstvu, posebice u sektorima suhih tereta i tankera.

Ulaganje je izvršeno te se novo društvo osniva radi osnaživanja i dodatnog razvoja djelatnosti upravljanja ljudskim resursima koja je jedna od ključnih funkcija u industriji upravljanja brodovima. Budući da su pri kraju dogovori o pristupanju trećeg partnera, Grupe ASP Ships, koja bi trebala postati vodeći partner u predmetnom ulaganju, novoosnovano društvo će poslovati pod tvrtkom koja predstavlja kombinaciju imena Grupe ASP Ships i Grupe Alpha Adriatic.

Alpha Adriatic d.d. ostvaruje odličnu poslovnu suradnju s Grupom ASP Ships još od 2005. godine. Radi se o renomiranoj međunarodnoj grupaciji s uredima u Australiji, Singapuru, Novom Zelandu, Ujedinjenom Kraljevstvu, te specijaliziranim uredima koji se bave upravljanjem ljudskim resursima u pomorstvu u Indiji, Ukrajini, Filipinima, Bangladešu, Mianmaru i u Vijetnamu.

Ovaj projekt od velike je važnosti za Grupu Alpha Adriatic koja će, uz hrvatske pomorce, značajno povećati dostupnost i ostalih kvalitetnih pomorskih kadrova za flotu pod upravljanjem Grupe, a što će doprinijeti konkurentnosti usluga upravljanja brodovima koje nudimo na međunarodnom pomorskom tržištu.

Tagovi: Alpha Adriaticm ASP Adriatic d.o.o., Eduard Hibšer, brodari, brodarsko tržište
PROČITAJ I OVO
Studenac darovao 10.000 dionica udruzi Naš Hajduk
DONACIJE
Studenac darovao 10.000 dionica udruzi Naš Hajduk
SPLIT - Tvrtka Studenac darovala je udruzi Naš Hajduk 10.000 dionica čime je porastao ukupni udjel ove udruge u temeljnom kapitalu HNK Hajduk na 28,25 posto, izvijestili su u četvrtak iz te udruge.
Đ.Đ. Specijalna vozila ugovorila isporuku vagona vrijednih 68,9 milijuna kuna
POSLOVI
Đ.Đ. Specijalna vozila ugovorila isporuku vagona vrijednih 68,9 milijuna kuna
ZAGREB - Đuro Đaković Specijalna vozila, tvrtka iz sastava grupacije Đuro Đaković, s njemačkim je naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona Shimmns u vrijednosti od 68,9 milijuna kuna.
Butković o žičari: Mijenja se pravilnik, očekujem rad žičare što prije
ŽIČARA
Butković o žičari: Mijenja se pravilnik, očekujem rad žičare što prije
ZAGREB - Ministar prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je u četvrtak kako je razgovarao sa zagrebačkim gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem o žičari te su dogovorili da će Ministarstvo zdravstva izmijeniti svoj pravilnik pa očekuje da će žičara što prije početi s radom.
FlixBus i Čazmatrans sklopili strateško partnerstvo
PARTNERI
FlixBus i Čazmatrans sklopili strateško partnerstvo
ZAGREB - FlixBus kao mobilni partner tradicionalnih autobusnih prijevoznika, objavio je suradnju s Čazmatransom, vodećom hrvatskom kompanijom koja postoji na tržištu više od 70 godina.
SAD daleko najveći proizvođač plastičnog otpada
PLASTIKA
SAD daleko najveći proizvođač plastičnog otpada
WASHINGTON - Sjedinjene Države su zemlja koja daleko najviše doprinosi zagađenju plastikom u svijetu, pokazuje novo izvješće objavljeno u srijedu, koje poziva na razvoj nacionalne strategije kako bi se tome stalo na kraj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE