GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Aluminij: Izraelsko-kineski konzorcij sljedeći tjedan počinju analizu

Aluminij: Izraelsko-kineski konzorcij sljedeći tjedan počinju analizu
ANALIZA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.06.2020 / 22:00
Autor: SEEbiz / H
MOSTAR - Izraelsko-kineski konzorcij koji je s vlastima u BiH potpisao sporazum o najmu pogona posrnulog Aluminija najavio je da će njihov stručni tim idući tjedan početi analizu šteta u pogonima mostarske kompanije s ciljem ponovnog pokretanja proizvodnje.

Na čleu tog konzorcija je M.T. Abraham Group iz Tel Aviva koji je u reakciji na navode resornog ministra energetike, industrije i rudarstva Federacije BiH Nermina Džindića da kompanija nije ispunila obveze iz ugovora odgovorio da sve poslove, unatoč pandemiji koronavirusa, nastavljaju prema planu.

“Kao dio naših napora, MT Abraham Group je oformio lokalni tehnički tim koji će biti angažiran od 15. lipnja i zajedno s našim međunarodnim stručnjacima provesti tehničku procjenu štete nastale zatvaranjem tvornice kao i održavanje cijele Ljevaonice, što je nužno zbog činjenice da nije aktivna godinu dana”, proipćila je izraelska kompanija

MT Abraham Group osigurat će učinkovito ponovno aktiviranje tvornice u dogledno vrijeme, u skladu s potpisanim Ugovorom, priopćila je grupa.

Aluminij Industries d.o.o., njegovo rukovodstvo i međunarodni partneri ostaju u potpunosti posvećeni uspješnoj provedbi sporazuma potpisanog 7. travnja 2020. godine s ciljem ponovnog aktiviranja proizvodnog procesa i osiguravanju ponovnog zapošljavanja zaposlenika Aluminija, navodi se.

Mostarska kompanija prestala je raditi u srpnju 2019. jer su dugovanja premašila 220 milijuna eura, uglavnom za troškove električne energije.

U Aluminiju je radilo više od 900 radnika. MT Abraham Group se obvezala ponovno pokrenuti proizvodnju u pogonima Ljevaonice, a zatim i u tvornici Anoda te Elektolize.

Federacija BiH je u mostarskom Aluminiju pojedinačno najveći suvlasnik s 44 posto udjela, još toliko imaju radnici, a vlada Republike Hrvatske vlasnik je 12 posto dionica.

Tagovi: Aluminij, Aluminij Mostar, Nermin Džindić, M.T. Abraham Group,
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE