GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Aluminij potpisao petogodišnji ugovor s Glencoreom

Aluminij potpisao petogodišnji ugovor s Glencoreom
UGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.12.2020 / 13:58
Autor: SEEbiz / H

MOSTAR - Aluminij i najveća svjetska kompanija za trgovinu rudama i sirovinama Glencore, koja je do prekida rada mostarske tvrtke bila jedan od njezinih glavnih partnera, potpisali su novi petogodišnji ugovor o isporuci trupaca metala aluminija.

Kako su u ponedjeljak izvijestili iz Aluminij Industrije, koja je uzela u najam pogone Ljevaonice mostarskog Aluminija, suradnja s Glencoreom predstavlja veliko postignuće nakon ponovnog pokretanja proizvodnje.

"Suradnja između kompanija važna je i za Glencore i za Aluminij. Glencore će svojim klijentima ponovno moći ponuditi kvalitetne trupce proizvedene u Mostaru i za Aluminij, jer ovim ugovorom već imaju predbilježbe za trupce u mjesecima koji dolaze", naveli su iz Aluminij Industrije. Pri tome nisu precizirali koliki je obujam poslova niti financijski iznos petogodišnjeg ugovora.

Amir Gross Kabiri, čelni čovjek MT Abraham Group, koja je uzela u najam pogone mostarske kompanije, izjavio je da su poduzeti iznimni napori kako bi Aluminij učinili održivim.

"Proteklih mjeseci uložili smo ogroman napor. Prvo, zaposlili smo velik broj radnika u kratkom vremenu, ponovno pokrenuli proizvodnju, prošli postupak certificiranja, a također smo potpisali dva važna ugovora i nastavit ćemo činiti sve da zadržimo stabilnost kompanije", rekao je Kabiri.

Otkako je ponovno pokrenuo proizvodnju u pogonima Ljevaonice u studenom ove godine, MT Abraham Group je zaposlio blizu 130 radnika koji su radili do trenutka gašenja. Do kraja godine planiraju imati ukupno 170 djelatnika.

Uz Vladu Federacije BiH, Vlada RH je u mostarskom Aluminiju 12-postotni suvlasnik, a još 44 posto imaju mali dioničari, uglavnom stari radnici. Ta je kompanija prestala s radom u srpnju prošle godine zbog velikih gubitaka i dugovanja, od čega se najveći dio odnosi na trošak električne energije.

Tagovi: Aluminij, Glencore, Amir Gross Kabiri, MT Abraham Group
PROČITAJ I OVO
Don Don nudi 6.047 dinara po akciji Žitopeka
PONUDA
Don Don nudi 6.047 dinara po akciji Žitopeka
BEOGRAD - Beogradski Don Don, u vlasništvu istoimene slovenačke kompanije, objavio je ponudu za preuzimanje akcija niškog proizvođača hleba i peciva Žitopek.
Allianz kupuje udjel u kineskom Guomin Pensionu
ŠIRENJE
Allianz kupuje udjel u kineskom Guomin Pensionu
MUNCHEN - Allianz Global Investors (AGI), investicijska podružnica njemačkog osiguravateljskog diva Allianza, dobio je zeleno svjetlo za kupnju udjela u kineskom divu u sektoru mirovinskog osiguranja Guomin Pensionu.
Češki ponuđač za Vistu ponovno podiže ponudu
PONUDA
Češki ponuđač za Vistu ponovno podiže ponudu
NEW YORK - Rat ponudama za Vista Outdoor, matičnu tvrtku CamelBak boca za vodu i Remington streljiva, ponovno je eskalirao.
Vujnovac u Švicarskoj osnovao investicijski holding, evo na što cilja
STRATEŠKI
Vujnovac u Švicarskoj osnovao investicijski holding, evo na što cilja
ZAGREB - Pavao Vujnovac osnovao je Sustainable Solutions Holding (SSH), krovni investicijski holding koji će upravljati udjelima u kompanijama u kojima je ovaj hrvatski gospodarstvenik dosad imao izravno vlasništvo kao fizička osoba.
Poslodavci koji dobro ispituju zadovoljstvo zaposlenika imaju gotovo 60% nižu fluktuaciju
ZADOVOLJSTVO
Poslodavci koji dobro ispituju zadovoljstvo zaposlenika imaju gotovo 60% nižu fluktuaciju
ZAGREB - U posljednjih je pet godina porastao broj organizacija koje redovno provode ispitivanja angažiranosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE