GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

AmCham izabrao novi Upravni odbor, na čelu Zoran Petrović

AmCham izabrao novi Upravni odbor, na čelu Zoran Petrović
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.02.2020 / 12:34
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Američku privrednu komoru u Srbiji (AmCham) u naredne dve godine vodiće novi Upravni odbor na čijem će čelu, u dvogodišnjem mandatu, biti Zoran Petrović, predsednik izvršnog odbora Raiffeisen banke.

Pored novog predsednika, glasanjem kompanija članica na sinoćnoj Generalnoj skupštini AmCham-a izabrani su i Ivan Miletić iz Philip Morris Internationala, kao prvi potpredsednik, Ronald Zeliger iz Hemofarma kao drugi potpredsednik, kao i četiri člana UO - Živorad Vasić, IHG Area, Milana Jević Gledović, Delhaize Serbia, Sandra Marinković, MSD, i Borislav Miljanović, Represent System.

"AmCham će se i u narednom periodu zalagati za unapređenje poslovnog okruženja u Srbiji, ubrzavanje ekonomskih i regulatornih reformi, kao i za uspostavljanje predvidivih i jednakih pravila poslovanja za sve. Nastavićemo da pružamo nedvosmislenu podršku Vladi Srbije u sprovođenju reformi, ali i biti konstruktivna kritika koju će uvek pratiti formulisani predlozi i dobre prakse u oblastima u kojima privreda prepoznaje potrebu za unapređenjem. Ukratko, nastavićemo da budemo uši i oči privrede, i partner Vladi sa visoko zavrnutim rukavima, spremni na stalni otvoreni dijalog“, preuzimajući mesto novog predsednika AmChama, istakao je Zoran Petrović.

Petrović se zahvalio dosadašnjoj predsednici, Jeleni Pavlović, na izuzetnoj posvećenosti i energiji, zahvaljujući kojoj su brojne inicijative i zalaganja AmChama prepoznat kao kvalitetan doprinos poboljšanju poslovne klime u Srbiji.

Osvrćući se na rezultate u prethodnom periodu, Jelena Pavlović je istakla da je veoma važno da pohvalimo i ohrabrimo sprovedene reforme i sve inicijative zahvaljujući kojima naše članice, ali i kompletna privreda Srbije danas lakše, brže i jeftinije posluje.

Predstavnici AmChama-a sedmu godinu za redom imali su zadatak da, među izuzetnim pojedincima, ustanovama i neprofitnim organizacijama, izaberu samo jednog "Heroja" koji je svojim aktivnostima ostvario izuzetan uticaj na celokupno društvo.

Ovogodišnja nagrada AmCham "Hero" dodeljena je Tamari Klarić, Bogdanu Stevanoviću i kampanjii "Pruži korak" udruženja NURDOR. Zahvaljujući kampanji "Pruži korak" i aplikaciji koja je okupila 500.000 ljudi i preko 60 kompanija, prikupljeno je više od 50 miliona dinara za izgradnju NURDOR Roditeljske kuće, kao podrška deci oboleloj od raka i njihovim porodicama.

Tagovi: AmCham, Zoran Petrović, Jelena Pavlović, Sandra Marinković, Milana Jević Gledović, Delhaize, Ronald Zeliger, Ivan Miletić, Hemofarm, Philip Morris
PROČITAJ I OVO
Kraš: Možda ćemo kasniti s objavom tromjesečnog izvještaja za prvo tromjesečje 2020.
UPOZORENJE
Kraš: Možda ćemo kasniti s objavom tromjesečnog izvještaja za prvo tromjesečje 2020.
ZAGREB - Kraš je priopćio kako zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih virusom COVID-19 i razornim potresom u Zagrebu imaju poteškoća u prikupljanju i obradi dokumentacije potrebne za provedbu knjiženja pa posljedično time i izradu tromjesečnih financijskih izvješća za prvo tromjesečje 2020. godine.
Croatia Airlines leti samo za ova četiri grada
LETOVI
Croatia Airlines leti samo za ova četiri grada
ZAGREB – Zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom koronavirusa u svijetu i Republici Hrvatskoj, Croatia Airlines od 10. ožujka kontinuirano smanjuje planirani opseg reda letenja.
Maistra s tri otvorena hotela, plaće neupitne, ali traži dodatne mjere Vlade
HOTELIJERI
Maistra s tri otvorena hotela, plaće neupitne, ali traži dodatne mjere Vlade
ROVINJ - Hotelska grupacija Maistra iz sastava Adris Grupe trenutno među rijetkima u Hrvatskoj ima otvorene hotele i to njih tri, a iako zbog pandemije covid-a 19 neko vrijeme neće imati poslovne aktivnosti ni dotok prihoda,osigurala je sredstva za nesmetanu isplatu plaća, ističu za Hinu iz Maistre.
easyJet prizemljio kompletnu flotu
POTEZI
easyJet prizemljio kompletnu flotu
LONDON - Britanski niskobudžetni prijevoznik easyJet prizemljio je cijelu flotu zrakoplova zbog pandemije koronavirusa, objavila je tvrtka.
Njemačka kreće s izravnim uplatama samozaposlenima i malim tvrtkama
UPLATE
Njemačka kreće s izravnim uplatama samozaposlenima i malim tvrtkama

BERLIN - Njemačke savezne zemlje počet će u ponedjeljak izravno uplaćivati novac na račune malih poduzeća, samozaposlenih, freelancera i poljoprivrednika teško pogođenih koronakrizom.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE