GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

AmCham izabrao novi Upravni odbor, na čelu Zoran Petrović

AmCham izabrao novi Upravni odbor, na čelu Zoran Petrović
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.02.2020 / 12:34
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Američku privrednu komoru u Srbiji (AmCham) u naredne dve godine vodiće novi Upravni odbor na čijem će čelu, u dvogodišnjem mandatu, biti Zoran Petrović, predsednik izvršnog odbora Raiffeisen banke.

Pored novog predsednika, glasanjem kompanija članica na sinoćnoj Generalnoj skupštini AmCham-a izabrani su i Ivan Miletić iz Philip Morris Internationala, kao prvi potpredsednik, Ronald Zeliger iz Hemofarma kao drugi potpredsednik, kao i četiri člana UO - Živorad Vasić, IHG Area, Milana Jević Gledović, Delhaize Serbia, Sandra Marinković, MSD, i Borislav Miljanović, Represent System.

"AmCham će se i u narednom periodu zalagati za unapređenje poslovnog okruženja u Srbiji, ubrzavanje ekonomskih i regulatornih reformi, kao i za uspostavljanje predvidivih i jednakih pravila poslovanja za sve. Nastavićemo da pružamo nedvosmislenu podršku Vladi Srbije u sprovođenju reformi, ali i biti konstruktivna kritika koju će uvek pratiti formulisani predlozi i dobre prakse u oblastima u kojima privreda prepoznaje potrebu za unapređenjem. Ukratko, nastavićemo da budemo uši i oči privrede, i partner Vladi sa visoko zavrnutim rukavima, spremni na stalni otvoreni dijalog“, preuzimajući mesto novog predsednika AmChama, istakao je Zoran Petrović.

Petrović se zahvalio dosadašnjoj predsednici, Jeleni Pavlović, na izuzetnoj posvećenosti i energiji, zahvaljujući kojoj su brojne inicijative i zalaganja AmChama prepoznat kao kvalitetan doprinos poboljšanju poslovne klime u Srbiji.

Osvrćući se na rezultate u prethodnom periodu, Jelena Pavlović je istakla da je veoma važno da pohvalimo i ohrabrimo sprovedene reforme i sve inicijative zahvaljujući kojima naše članice, ali i kompletna privreda Srbije danas lakše, brže i jeftinije posluje.

Predstavnici AmChama-a sedmu godinu za redom imali su zadatak da, među izuzetnim pojedincima, ustanovama i neprofitnim organizacijama, izaberu samo jednog "Heroja" koji je svojim aktivnostima ostvario izuzetan uticaj na celokupno društvo.

Ovogodišnja nagrada AmCham "Hero" dodeljena je Tamari Klarić, Bogdanu Stevanoviću i kampanjii "Pruži korak" udruženja NURDOR. Zahvaljujući kampanji "Pruži korak" i aplikaciji koja je okupila 500.000 ljudi i preko 60 kompanija, prikupljeno je više od 50 miliona dinara za izgradnju NURDOR Roditeljske kuće, kao podrška deci oboleloj od raka i njihovim porodicama.

Tagovi: AmCham, Zoran Petrović, Jelena Pavlović, Sandra Marinković, Milana Jević Gledović, Delhaize, Ronald Zeliger, Ivan Miletić, Hemofarm, Philip Morris
PROČITAJ I OVO
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
ITA Airways smanjio gubitke
POBOLJŠANJE
ITA Airways smanjio gubitke
RIM - Talijanski zrakoplovni prijevoznik ITA Airways lani je ostvario neto gubitak od pet milijuna eura, nakon što je godinu prije dosegnuo 486 milijuna eura.
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
SJAJNE BROJKE
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
STOCKHOLM - Švedski tekstilni div Hennes & Mauritz (H&M) u tri je mjeseca do kraja veljače ostvario 1,2 milijarde kruna (oko 105 milijuna eura) čiste dobiti, što je dvostruko više nego u istom razdoblju lani. Prihodi su pali za dva posto na 53,7 milijardi kruna (4,7 milijardi eura).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE