GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Američka mornarica osigurala još jedan veliki posao za Lenac

Američka mornarica osigurala još jedan veliki posao za Lenac
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.07.2022 / 10:39
Autor: SEEbiz
RIJEKA – U Brodogradilište »Viktor Lenac« jučer je uplovio još jedan brod Američke ratne mornarice. Ovog puta riječ je o 208 metara dugačkom desantno-transportnom brodu »USS Arlington« (LPD-24) koji je u Martinšćicu stigao s više od 1.100 članova posade.

Kako Novi list doznaje od direktora US Navy programa u »Viktoru Lencu« Zorana Kosića, na »USS Arlingtonu« planirani su redovni zahvati na njegovom održavanju, a brod bi se trebao zadržati u Martinšćici idućih desetak dana.

Bit će to sedmi posao i projekt koji su od početka ove godine zaposlenici »Viktora Lenca« odradili za Američku mornaricu i Šestu flotu, a velike su šanse da će do konca godine uploviti još poneki američki vojni brod. Uz »USS Arlington«, trenutno je u »Viktoru Lencu« i brzi logistički katamaran »USNS Carson City« koji je stigao početkom lipnja na redovni godišnji remont, a u brodogradilištu bi se trebao zadržati do početka kolovoza.

Višegodišnja uspješna suradnja s Američkom ratnom mornaricom, kvalitetno i u rokovima odrađeni zahvati na njihovim vojnim brodovima, rezultirala je još jednim iskorakom ovog kvarnerskog brodogradilišta koje je, doznajemo od Kosića, počelo s implementacijom NAVSEA standarda što »Viktor Lenac« lansira u sam vrh europskih brodogradilišta po primjeni ovog vojnog standarda. Prvi zahvati koji su odrađeni po NAVSEA standardu bili su na »USS Hershel ‘Woody’ Williamsu« na kojem je početkom ove godine obavljen redovni remont.

Brod »USS Arlington« dobio je ime po Arlingtonu u Virginiji, lokaciji Pentagona i mjestu pada leta 77 American Airlinesa tijekom terorističkih napada 11. rujna 2001. Kao i njezini sestrinski brodovi, »USS New York« i »USS Somerset« nazvan je u spomen na žrtve terorističkih napada i na čast spasiteljskim ekipama, pa je tako čelik izvučen iz Pentagona nakon napada 11. rujna izložen na brodu u brodskom muzeju. »USS Arlington« izgrađen je u brodogradilištu Northrop Grummanove tvrtke Ingalls u Pascagouli, Mississippi. Kobilica je položena sredinom 2008. godine, porinuće je uslijedilo koncem 2010. godine, dok je primopredaja »USS Arlingtona« bila dvije godine kasnije. Brod je u službi od 2013. godine.

Tagovi: Američka mornarica, USS Arlington, Viktor Lenac
PROČITAJ I OVO
Institut IGH nije dostavio garanciju: Poništen natječaj u Makedoniji
PROBLEMI
Institut IGH nije dostavio garanciju: Poništen natječaj u Makedoniji
SKOPJE - Javno poduzeće za državne ceste (JPDP) Sjeverne Makedonije poništilo je natječaj vrijedan 22,6 miliona eura na kojem je za nadzor izgradnje novih autocesta u ovoj zemlji izabrana tvrtka IGH Institut iz Zagreba, zajedno sa Institutom za ceste sa sjedištem u Velesu, tvrdi makedonski portal Faktor.
Splitska zračna luka očekuje dva milijuna putnika do kraja kolovoza
OČEKIVANJA
Splitska zračna luka očekuje dva milijuna putnika do kraja kolovoza
SPLIT - Splitska gradska i zrakoplovna luka i u drugom kolovoškom vikendu očekuju na desetke tisuća putnika, a iako je u zračnoj luci više putnika u odlasku nego u dolasku procjenjuju da su brojke dobre i da će do kraja mjeseca ostvariti dva milijuna putnika.
Britanski Entain preuzima SuperSport za 920 milijuna eura
AKVIZICIJE
Britanski Entain preuzima SuperSport za 920 milijuna eura

ZAGREB - Pregovori o ulasku britanskog kladioničara Entaina u vlasničku strukturu hrvatskog SuperSporta su okončani te je dogovoreno da Entain kupuje 75 posto SuperSporta od investicijske grupe EMMA Capital, izvijestili su Entain i SuperSport.

Ukrajina zainteresovana za kapacitete Luke Bar
LUKE
Ukrajina zainteresovana za kapacitete Luke Bar
PODGORICA – Ministarstvo kapitalnih investicija Crne Gore dostavilo je Ambasadi Ukrajine u Podgorici informaciju o kapacitetima Luke Bar, a povodom njihove zainteresovanosti za sve vrste pretovara suvih tereta, tečnih tereta i kontejnera, odnosno za žitarice, naftne derivate i druge vrste robe u ovoj fazi, saopšteno je portalu podgoričkog Dana iz ovog resora.
Osniva se sve manje, a briše sve više tvrtki
GOSPODARSKI PREGLED
Osniva se sve manje, a briše sve više tvrtki
ZAGREB - Fininfo.hr donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za razdoblje druge polovice srpnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE