GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Analitičari: Evo zašto je Krka dobra investicija

Analitičari: Evo zašto je Krka dobra investicija
PRILIKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.05.2020 / 09:10
Autor: Siniša Malus
ANALIZA - Malo je pravih dobitnika na slovenskom tržištu kapitala ove godine, a jednako vrijedi i za šire regionalno tržište.

Jedno se bluechip izdanje izdvaja po kvaliteti izvedbe, kako u kontekstu poslovanja tako i u smislu burzovne izvedbe dionica. Riječ je o Krki koja je ovoga tjedna objavila vrlo dobre poslovne rezultate.

Zbog uspješnog poslovanja, kretanje dionica Krke i ove godine je povoljno, pišu analitičari ljubljanske Ilirike. Ove su cijene ove godine porasle za 8,5 posto i jedine su dionice SBITOP indeksa koji ove godine bilježe pozitivan povrat. Za usporedbu, ovogodišnji povrat na američki S&P500 indeks u trenutku pisanja je iznosio -6,6 posto.

Krka će na Glavnoj skupštini 9. srpnja najvjerojatnije odobriti prijedlog za isplatu dividende u iznosu od 4,25 eura, što, s obzirom na trenutnu razinu cijena dionica, znači da dioničari Krke ove godine mogu očekivati dividendni prinos od 5,4 posto.

I ove godine dionice Krke imaju veći prinos od globalnog MSCI indeksa farmaceutskih tvrtki (-2 posto), ali unatoč tome i unatoč uspješnom poslovanju u odnosu na konkurenciju, prema svim pokazateljima procjene i dalje su podcijenjene. Koeficijent P / E za Krku je 9,4, dok je medijan P / E omjera za usporedivu skupinu poduzeća 15,5.

To znači da je Krka (u bilanci od 274,1 milijuna eura) praktički nezadužena, što je u dugoročnom pozitivnom poslovnom trendu, što je još uvijek vrlo zanimljivo ulaganje kao rezultat uspješno provedene strategije tvrtke. Do kraja godine očekujemo nastavak rasta ovih dionica.

Tagovi: Krka, Ljubljanska borza, farmaceutski sektor
PROČITAJ I OVO
Luka Koper: Prepolovljena dobit u prvom kvartalu
LOŠA GODINA
Luka Koper: Prepolovljena dobit u prvom kvartalu
KOPER - Luka Koper je u prvom kvartalu ostvarila neto dobit od 7 milijuna eura što je čak 48 posto manje u odnosu na isto lanjsko razdoblje, ali i tri posto iznad plana.
Europska komisija predlaže fond od 15 milijardu eura pomoći za strateške tvrtke
FOND
Europska komisija predlaže fond od 15 milijardu eura pomoći za strateške tvrtke
BRUXELLES - Europska komisija predložila je uspostavu fonda vrijednog 15 milijardi eura koji bi poslužio investiranju u strateške tvrtke pogođene krizom prouzročenom pandemijom koronavirusa.
Terme Tuhelj u petak otvaraju bazene i kamp, potom hotel i novi glamping
OTVARANJE
Terme Tuhelj u petak otvaraju bazene i kamp, potom hotel i novi glamping
ZAGREB - Terme Tuhelj u petak otvaraju unutarnje i vanjske bazene, u skladu s mjerama zaštite i preporukama HZJZ-a, idući petak otvaraju i hotel, a sredinom lipnja planiraju dovršetak uređenja novog glamping naselja, investicije vrijedne oko 3 milijuna eura, doznaje se iz tih Termi.
Croatia Airlines najavio nove letove
LETOVI
Croatia Airlines najavio nove letove
ZAGREB - Croatia Airlines objavio je svoj privremeni raspored do 14. lipnja, u kojem će prijevoznik nastaviti operacije od Zagreba do Zuricha, te domaći servis Zagreb - Pula - Zadar od 8. lipnja.
Aerodrom Ljubljana: Obnavlja se redovni putnički promet
PROMET
Aerodrom Ljubljana: Obnavlja se redovni putnički promet
LJUBLJANA - Nakon višemjesečnog zatišja zbog pandemije covida-19, danas će se na aerodromu Ljubljana obaviti prvi redoviti putnički let.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE