GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Anketa: Samo 14 posto Europljana želi se vratiti u ured nakon pandemije

Anketa: Samo 14 posto Europljana želi se vratiti u ured nakon pandemije
OD KUĆE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.12.2021 / 07:20
Autor: SEEbiz / H
BERLIN - Samo 14 posto Europljana želi se nakon pandemije vratiti u ured s radnim vremenom od 9 do 17 sati, a više od polovice ispitanih kaže da su produktivniji dok rade od kuće, pokazala je anketa objavljena u četvrtak.

No i "hibridni rad" - mješavina rada od kuće i u uredu - isto ima svoje mane, a više od četvrtine ispitanih smatra da neprestano radi ili da rade do kasno u noć, pokazala je anketa koju su naručili Samsung Electronics i tvrtka The Future Laboratory.

Anketa je obuhvatila 14.000 ljudi diljem Europe i pokazala je da 83 posto zaposlenih traži veću podršku poslodavca u uspostavi ravnoteže između posla i privatnog života.

Prema podacima Eurostata, u 2020. godini od kuće je radilo oko 12 posto zaposlenih u Europskoj uniji, za razliku od 5 posto njih prije pandemije.

"Poslodavci sada moraju pažljivo razmotriti na koji će način odgovoriti na izazove suvremenoga hibridnog života", priopćio je potpredsjednik Samnsunga Europe Benjamin Braun.

Dvije trećine Europljana reklo je da su u kući učinili – ili planiraju učiniti – prilagodbe kojima su olakšali hibridan život te su, primjerice, uredili kućne urede, dok ih se 41 posto odlučilo preseliti.

Isto tako, 51 posto ispitanika reklo je da im tehnologija, odnosno alarmi i razne aplikacije olakšavaju postavljanje granica između rada i privatnog života.

"Vjerojatno će tehnologija nadzirati i naše mentalno zdravlje i sreću, kao i tjelesno zdravlje, a pametni uređaji postat će naši asistenti", rekao je Meik Wiking, izvršni direktor danskoga Instituta za istraživanje sreće, koji surađuje sa Samsungom na polju budućnosti rada.

Bečki Opernaball i ove godine otkazan zbog pandemije

BEČ - Tradicionalni bečki Opernball koji se trebao održati 24. veljače otkazan je drugu godinu zaredom zbog pandemije koronavirusa, objavila je austrijska vlada.

Ustrajanje na održavanju slavnog bala "bio bi loš znak", izjavila je državna tajnica u ministarstvu kulture Andrea Mayer u srijedu kada je objavljeno da će Austrija od nedjelje postupno početi izlaziti z lockdowna.

"Bal u Bečkoj državnoj operi je par excellence tip događaja za koje je nemoguće ograničiti kontakte", rekla je Mayer za austrijsku agenciju APA.

Opernall je godišnje okupljanje svjetskih elita iz političkih, gospodarskih i umjetničkih krugova.

Uobičajeno privuče oko 7.000 posjetitelja, a ulaznica stoji 315 eura. Oni koji žele unajmiti ložu u Operi izdvajaju i do 23.600 eura.

Bečki operni bal nije održan ni u veljači 2021. zbog pandemije, a bio je otkazan i 1991. zbog Zaljevskog rata.

Tagovi: rad od kuće, rad na daljinu
PROČITAJ I OVO
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE