GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ante Rezić novi direktor mostarskog Aluminija

Ante Rezić novi direktor mostarskog Aluminija
KADROVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.02.2020 / 15:16
Autor: SEEbiz / H
MOSTAR - Nadzorni odbor mostarskog Aluminija u utorak je za vršitelja dužnosti direktora imenovao Antu Rezića, dok se čeka odluka hoće li dioničari - Federacija BiH, mali dioničari i Vlada RH - dati kompaniju u najam i tako ponovno pokrenuti proizvodnju ili proglasiti stečaj.

Nadzorni odbor Aluminija razriješio je dosadašnjeg direktora Dražena Pandžu te je za vršitelja dužnosti direktora imenovao dr. Antu Rezića, koji je na imenovan na razdoblje od tri mjeseca, priopćeno je iz mostarske tvrtke.

Rezić je, nakon završenog studija elektrotehnike u Zagrebu, doktorirao 1995. godine. Od 1979. do 1995. radio je u Elektrotehničkom institutu u Zagrebu, a od 1996. je u mostarskom Aluminiju. Rezić je i profesor na Fakultetu strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru.

Njegova će prva zadaća biti finaliziranje detalja oko eventualnog davanja u najam pogona mostarske kompanije izraelsko-kineskoj grupaciji koju predvodi MT Abraham Grup iz Tel Aviva.

Odluku o tome trebaju donijeti dioničari na skupštini Aluminija, koja je sazvana za 21. veljače.

Najveći su dioničari Aluminija s po 44 posto udjela Vlada Federacije BiH i mali dioničari odnosno radnici, dok Vlada Republike Hrvatske ima 12 posto dionica.

Aluminij je u srpnju prošle godine isključen s napajanja električne energije, jer su njegova dugovanja dobavljačima premašila 220 milijuna eura, od čega se najveći dio odnosi na troškove električne energije.

Krajem siječnja ove godine i posljednji su djelatnici napustili su Aluminij te pozvali Vladu Federacije BiH da prihvati ponudu izraelsko-kineske grupe koja je dostavila ponudu za ponovno pokretanje proizvodnje.

U slučaju da se ne postigne dogovor s izraelsko-kineskom grupacijom najvjerojatnije će se krenuti u proceduru stečaja, a tada su male šanse da će kompanija ikada više početi raditi.

Tagovi: Ante Rezić, Aluminij, Aluminij Mostar
PROČITAJ I OVO
Uspješniji su empatični šefovi, ali samo trećina njih tako se ponaša
ANKETA
Uspješniji su empatični šefovi, ali samo trećina njih tako se ponaša
ZAGREB - Emocije koje pokazuju šefovi nekad su bile znak slabosti, ali istraživanja upućuju da veći autoritet imaju vođe koje su u stanju pokazati autentične osjećaje i ranjivost jer su u stanju iskoristiti najbolje osobine radnika, pokazuje anketa globalne organizacije Catalyst, piše u subotu Jutarnji list.
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
ŽESTOKA PIĆA
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
POŽEGA - Hrvatski proizvođač alkoholnih pića i slatkiša Zvečevo priopćio je da će njegovi dioničari na Glavnoj skupštini razmotriti prijedlog za prodaju dijela imovine tvrtke koji se odnosi na proizvodnju žestokih pića. U obavijesti dostavljenoj Zagrebačkoj burzi nisu iznijeli više detalja o tome.
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
POTEZI
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
LJUBLJANA - Mercator je sazvao Skupštinu za 1. rujna na prijedlog svog većinskog vlasnika Fortenove Grupe, a dioničari će odlučiti o prijedlogu povećanja kapitala tvrtke za oko šest miliona eura.
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DOGOVOR
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DUBROVNIK - Atlantska plovidba izvijestila je kako je sklopila ugovor o povratnom leasingu na rok od tri godine s kineskom financijskom institucijom CSSC Shipping Company iz Hong Konga.
Dukat opoziva jogurte s crnim ribizom i s naranča cimetom
OPOZIV
Dukat opoziva jogurte s crnim ribizom i s naranča cimetom
ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače da proizvođač Dukat iz Zagreba, zbog utvrđenoga pesticida etilen oksida u aditivu koji se koristi u procesu proizvodnje, opoziva svoje proizvode Dukatos jogurt crni ribiz 150g i Dukatos jogurt naranča cimet 150g određenih rokova trajanja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE