GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Antenna Group kupuje Sony Pictures Televison Network portfelj u Srednjoj i Istočnoj Europi

Antenna Group kupuje Sony Pictures Televison Network portfelj u Srednjoj i Istočnoj Europi
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.10.2021 / 06:47
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nastavljajući uspješne rezultate, međunarodna medijska grupa Antenna, s ulaganjima i operacijama u Sjevernoj Americi, Europi i Australiji, dogovorila se sa Sony Pictures Television o kupnji CEE AXN, Sony i Viasat televizijski kanala za pretplatnike i usluga na zahtjev kao dio velikog ulaganja u regiji.

Višeteritorijalni i višekanalni sporazum omogućuje Antenna Groupi da poboljša svoju poziciju tržišnog lidera u regiji, uz priliku da dodatno proširi svoj doseg u medijskoj slici Srednje i Istočne Europe, ciljajući na publiku veću od 100 milijuna stanovnika. Novostečeni zabavni kanali i usluge na zahtjev omogućiti će ulaz od 90% na televizijsko tržište s više od 24 milijuna pretplatnika na 12 teritorija: Poljska, Mađarska, Češka, Rumunjska, Bugarska, Slovačka, Hrvatska, Srbija, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Sjeverna Makedonija i Crna Gora.

Ukupno 22 kanala, koji uključuju brendove AXN i Viasat, pružaju neodoljiv spoj originalne produkcije i međunarodnog programa iz velikih studija kao što su Sony Pictures Entertainment, CBS, Warner Bros, NBC Universal, Disney i eOne, koji nadahnjuju vjernu, predanu bazu obožavatelja sa snažnim afinitetom prema brendu. Antenna Group nastojat će poboljšati ponudu kanala, dostavljajući vijesti i zabavu, uključujući svjetski poznate i lokalno producirane sadržaje, uz uspješno povećanje publike i maksimalnu distribuciju. Antenna Group će tražiti daljnje mogućnosti ulaganja uprodukcijske kompanije, TV kanale i OTT usluge u ovoj regiji.

Antenna Group trenutno doseže globalnu publiku od preko 150 milijuna gledatelja. U Srednjoj i Istočnoj Europi, Antenna Group ima jedinstvenu povijest ulaganja koja je stvorila iznimnu vrijednost veću od jednu milijardu eura u Srbiji, Crnoj Gori, Bugarskoj, Rumunjskoj i okolnim istočnoeuropskim tržištima. S velikim iskustvom u ulaganju u TV i program u posljednjih 30 godina, grupa je u idealnoj poziciji za daljnji razvoj ovih mreža.

Theodore Kyriakou, predsjednik Antenna grupe rekao je: „Kako Antenna Group nastavlja ulagati u medijske mogućnosti na globalnoj razini, regija Srednje I Istočne Europe ostaje važan fokus za nas. Više od 20 godina smo ulagali u ovu regiju s ciljem pružanja najbolje zabave i vijesti na lokalnom nivou. Ova akvizicija je još jedan korak u ovom smjeru, a istovremeno otključavajući daljnji rast na tim tržištima.”

Adam Theiler, izvršni direktor Pay TV Antenna Group B.V., rekao je: „Drago mi je što mogu poželjeti dobrodošlicu timu Sony Networks iz Varšave, Budimpešte i Bukurešta u Antenna Groupu. Zajedno ćemo nastaviti naše pokušaje da zabavimo legije obožavatelja koji vjeruju AXN-u i Viasatu i time potvrditi svoje mjesto željenog partnera u sadržaju operatora i oglašivača koji dijele našu težnju da povećaju pretplatničko tržište u Srednjoj i Istočnoj Europi.“

Tagovi: Antenna Group, Theodore Kyriakou, Warner Bros, NBC Universal, Disney, eOne, Sony Pictures Televison Network, Sony
PROČITAJ I OVO
Proizvodnja drva 4,7 posto manja, cijene 2,3 posto više
DRVO
Proizvodnja drva 4,7 posto manja, cijene 2,3 posto više
ZAGREB - U Hrvatskoj je u 2021. bilo oko 2,75 milijuna hektara šumskog zemljišta, gotovo isto kao i godinu dana prije, proizvedeno je ukupno 4,98 milijuna kubičnih metara drva ili 4,7 posto manje, a prosječne cijene prodanog drveta su porasle za 2,3 posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Smanjuje se broj stečajeva i likvidacija hrvatskih tvrtki
GOSPODARSKI PREGLED
Smanjuje se broj stečajeva i likvidacija hrvatskih tvrtki
ZAGREB - Fininfo.hr donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za razdoblje prve polovice svibnja.
Kamgrad: S gradilišta CCTM Srebrnjak odvozimo isključivo vlastitu opremu
POJAŠNJENJE
Kamgrad: S gradilišta CCTM Srebrnjak odvozimo isključivo vlastitu opremu
ZAGREB - Kmagrad je reagirao na informacije da se povlači s gradilišta CCTM Srebrnjak.
Triglav: Rast svih ključnih pokazatelja u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Triglav: Rast svih ključnih pokazatelja u prvom kvartalu
LJUBLJANA - Grupa Triglav je u prvom tromjesečju zaračunala 407,1 milijun eura bruto premije osiguranja, što je 10 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.
Telekom Srpske isplaćuje 45,1 milion KM dividende
DIVIDENDA
Telekom Srpske isplaćuje 45,1 milion KM dividende
BANJA LUKA - Telekom Srpske isplatit će za dividende akcionarima u iznosu od 45,1 milion KM iz dobiti ostvarene prošle godine, sadržano je u prijedlogu za Skupštinu akcionara koja je zakazana za 24. juni 2022. godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE