GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Anušić zatražio hitan sastanak s Upravom Meggle grupe

Anušić zatražio hitan sastanak s Upravom Meggle grupe
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.07.2020 / 18:54
Autor: SEEbiz
OSIJEK - Nakon najave Meggle grupe da će do kraja godine zatvoriti proizvodnju u Osijeku, osječko-baranjski župan Ivan Anušić dopisom je od predsjednika Uprave te tvrtke Matthiasa Oettela zatražio hitan sastanak u Osijeku ili u sjedištu te grupe u Wasserburgu, izvijestio je u četvrtak Ured župana.

U priopćenju za javnost Anušić ističe kako je iznenađen priopćenjem koje je medijima danas poslala Meggle grupa sa sjedištem u Njemačkoj i u kojem "najavljuje zatvaranje proizvodnje u Osijeku, čime će 160 radnika tvrtke Meggle Hrvatska ostati bez posla".

Napominje kako tijekom njegova trogodišnjeg mandata Uprava Meggle Hrvatska, koja sjedište ima u istom gradu gdje je i sjedište županije, ni u jednom trenutku nije upoznala županijsku upravu s mogućim teškoćama u kojima jest te zatražila pomoć pri pronalaženju rješenja za opstanak proizvodnje i spas radnih mjesta.

Anušić smatra kako je Uprava Megglea u Osijeku zbog 160 Slavonaca i Baranjaca "trebala osjetiti obvezu da probleme koje imaju komunicira prema županiji i posredno prema Vladi RH, osobito jer se proizvodnja iz Osijeka seli u Kragujevac i Bihać, gdje Meggle planira nastaviti s radom".

Podsjeća kako je tvrtka Meggle Hrvatska preuzela poznatu osječku mljekarsku industriju IPK MIA, koja proizvodnju mlijeka i mliječnih proizvoda ima od davne 1949. godine, te zato smatra kako je "nedopustiva odluka da se na takav način ugasi tradicija mljekarske proizvodnje posljednje velike mljekare na istoku Hrvatske".

"Zbog svega navedenog, iznimno sam nezadovoljan odnosom 'domaće' Uprave Megglea u Osijeku prema Slavoncima i Baranjcima koji godinama rade u ovoj mliječnoj industriji, njihovom neaktivnošću u cilju spašavanja 160 radnih mjesta te na kraju suglasnošću s odlukom da se jednostavno ugasi tradicija proizvodnje visokokvalitetnih proizvoda od najboljega slavonskog mlijeka, kako to upravo Meggle i reklamira na hrvatskom tržištu", ističe u priopćenju župan Anušić.

Kako stoji u priopćenju, "iznenađen inertnošću Uprave u Osijeku", danas se dopisom javio i predsjedniku Uprave Meggle grupe Matthiasu Oettelu i zatražio hitan sastanak u Osijeku ili u sjedištu Meggle grupe u Wasserburgu.

Iako županija ne može utjecati na donošenje odluka unutar privatnih tvrtaka, Anušić drži kako se može utjecati na stvaranje povoljnijeg okruženja za opstanak gospodarskih subjekata na našem području.

"Siguran sam da kroz partnerski odnos Meggle grupe, Osječko-baranjske županije te Vlade RH možemo pronaći rješenje za spas mljekare", ističe u priopćenju žpan Anušić i poručuje kako neće dopustiti da "160 naših Slavonaca i Baranjaca ostane bez posla kojim hrane svoje obitelji".

Tagovi: Ivan Anušić, Osijek, Meggle, Matthias Oettel
PROČITAJ I OVO
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE