GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Arbonia preuzela srpski Termovent

Arbonia preuzela srpski Termovent
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.05.2021 / 08:35
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Srpska porodična kompanija Termovent, poznata po proizvodnji klima uređaja i tzv. čistih soba, postala je dio švicarske korporacije Arbonia.

- Nakon gotovo tri desetljeća razvoja naše tvrtke, s ponosom vas možemo obavijestiti da postajemo dio tako velike i renomirane kompanije. Ovo je vrlo važan korak za Termovent, jer pruža velike mogućnosti i brži rast naše kompanije, uz podršku jednog od najvećih svjetskih igrača, naveli su iz Termoventa.

U Termoventu vjeruju da će ih ovaj potez učiniti još prisutnijim na tržištu, kao i da će proširiti paletu proizvoda proizvodima Arbonia, što će im pružiti nove mogućnosti s postojećim i novim partnerima.

- Ponosan sam na činjenicu da je Termovent danas pravi regionalni lider. Pridruživanjem Arboniji još sam ponosniji, jer je to dokaz kvalitete i dokaz da sve što smo radili svih ovih godina ima smisla, kazao je ovim povodom osnivač Termoventa Dušan Perović.

Termovent se specijalizirao za dizajn i proizvodnju prilagođenih ventilacijskih jedinica sa specifičnom stručnošću za čiste prostorije za bolnice, hemijsku industriju i farmaceutski sektor.

Firma je osnovana 1993. godine u Beogradu, a tvornica je udaljena oko 250 km istočno, u Kladovu, blizu granice s Rumunijom. Prodaja u 2020. godini iznosila je 15 miliona eura.

Sadašnja uprava ostat će na svojim mjestima, zajedno sa 190 zaposlenika.

Arbonia kupnjom Termaventa proširuje svoj odjel za grijanje i klimatizaciju - koji uključuje robne marke Arbonia, Sabiana, Tecna, Prolux i Vasco - šireći svoje proizvode na istočnu Europu i proširujući svoju stručnost u kvaliteti zraka u zatvorenim, posebno čistim sobama, širom Europe.

Arbonia je uvrštena na SIX Swiss Exchange berzu i ima sjedište u Arbonu, u kantonu Thurgau. Grupa djeluje širom svijeta sa vlastitim distribucijskim tvrtkama, kao i uredima i partnerima u više od 70 zemalja. Njena glavne proizvodne lokacije nalaze se u Švicarskoj, Njemačkoj, Italiji, Belgiji, Nizozemskoj, Češkoj, Poljskoj, Rusiji i Slovačkoj.

Tagovi: Arbonia, Termovent, kilma uređaji
PROČITAJ I OVO
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE