GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Arena Hospitality Group dobila dva protuprijedloga za dividendu

Arena Hospitality Group dobila dva protuprijedloga za dividendu
DIVIDENDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.04.2024 / 08:53
Autor: SEEbiz
PULA - Arena Hospitality Group jučer je primila dva protuprijedloga za dividendu od PBZ Croatia osiguranja i AZ mirovinskih fondova.

U početku je Arena predložila dividendu od 0,75 EUR, s dividendnim prinosom od 2,3%. Protuprijedlog PBZ Croatia osiguranja je da se isplati 1,65 eura DPS-a, uz DY od 5,1% na cijenu dionice prije objave. AZ mirovinski fondovi su u međuvremenu predložili 1,19 eura DPS-a, uz DY od 3,65 posto.

Dva protuprijedloga poslana su na suglasnost na Glavnoj skupštini koja će se održati 25. travnja 2024.

PBZ Croatia osiguranje dalo je prijedlog da se isplati 1,65 eura DPS-a, što bi značilo DY od 5,1% na cijenu dionice prije objave. To je više nego dvostruko više od onoga što je u početku predložila Arena (0,75 EUR DPS, DY od 2,3%). PBZ Croatia osiguranje napominje da prvobitni prijedlog dividende ne donosi razuman povrat za dioničare, posebno uzimajući u obzir financijski status Društva. Iz PBZ-a nadalje napominju da Arena ima snažnu bilancu i pozitivne povrate iz poslovanja te zaključuju da je financijsko stanje Društva povoljno. Kao takvi, dali su svoj protuprijedlog, pišu analitičari Intercapitala.

Za AZ Mirovinski fondovi dali su protuponudu koja je bila niža, od 1,19 eura DPS, što implicira DY od 3,65% na cijenu dionice prije objave. AZ je napisao prilično detaljan pregled svog protuprijedloga, uspoređujući Arenu s drugim turističkim tvrtkama koje kotiraju na Zagrebačkoj burzi, te navode da je jedna od najgorih po nekoliko pokazatelja. To uključuje rast prihoda (i na godišnjoj razini i u usporedbi s 2019.), rast EBITDA-e, neto duga u odnosu na EBITDA-u, troškove zaposlenika i najveće bonuse za Upravu Društva u usporedbi s hrvatskim konkurentima. Nadalje, AZ je primijetio da je prinos u odnosu na IPO cijenu bio negativan, a to se dodatno povećava ako se uzme u obzir inflacija koja je u ovom razdoblju bila dvoznamenkasta. Cjelokupno objašnjenje dostupno je ovdje, ali samo na hrvatskom jeziku.

Zbog svih ovih razloga, AZ je protupredložio gore navedeni iznos. Također želimo napomenuti da je ex-datum određen za 3. svibnja 2024., dok je datum plaćanja određen za 15. svibnja 2024.

Tagovi: Arena Hospitality Group, DIVIDENDA, PBZ CO, PBZ, AZ MIROVINSKI, MIROVINCI
PROČITAJ I OVO
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
IN MEMORIAM
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
LJUBLJANA - Preminuo je poduzetnik Miran Goslar, objavila je Općina Ljubljana (Mol), čiji je on bio počasni građanin. Između ostalog, bio je generalni direktor Mercatora, a nadgledao je i privatizaciju ove tvrtke.
Carrefour dolazi u Srbiju
TRGOVINA
Carrefour dolazi u Srbiju
PARIZ - Jedan od najvećih maloprodajnih lanaca u svetu francuski Carrefour dolazi u Srbiju.
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
DOBRE BROJKE
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
NEW YORK - Američki pružatelj usluga plaćanja kreditnim i debitnim karticama Mastercard u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario 6,35 milijardi dolara (5,92 milijarde eura) prihoda, što je za desetinu više nego u istom razdoblju prošle godine.
Veći troškovi pritisnuli dobit GlaxoSmithKlinea
PRITISCI
Veći troškovi pritisnuli dobit GlaxoSmithKlinea
LONDON - Britanski farmaceutski koncern GlaxoSmithKline (GSK) u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario manju neto dobit, unatoč rastu prihoda.
Starbucks ispod očekivanja u prvom kvartalu
SLABAŠNO
Starbucks ispod očekivanja u prvom kvartalu
NEW YORK - Američki lanac kafića Starbucks pretrpio je pad prihoda i dobiti u prvom kvartalu ove godine, razočaravši analitičare. Istovremeno, tvrtka je snizila prognozu poslovanja za cijelu godinu, javljaju strane novinske agencije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE