GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Arena Hospitality Group nagrađena za inicijative za podršku i prava djece

Arena Hospitality Group nagrađena za inicijative za podršku i prava djece
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.11.2023 / 14:42
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Kao jedna od vodećih hotelskih kompanija u srednjoj i istočnoj Europi, Arena Hospitality Group u fokusu poslovanja ima društveno odgovorne inicijative. Utjecaj na zajednicu i okoliš u kojem posluje, prioritet je strategije tvrtke koja želi imati vodeću ulogu u stvaranju pozitivnih promjena i svojim doprinosom pokazuje odgovornost prema zajednici.

Arena Hospitality Group nagrađena je na jubilarnoj 15. Konferenciji o održivom razvoju za inicijative usmjerene na podršku i prava djece. Na konferenciji je predsjednik Uprave Reli Slonim preuzeo prestižnu nagradu za Hrvatski indeks održivosti (HRIO), u kategoriji “Dječja prava” za trud tvrtke usmjeren na podršku dječjim pravima. Konferencija je organizirana od strane Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR) uz pokroviteljstvo Predsjednika Republike Hrvatske, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Povodom preuzimanja nagrade predsjednik uprave Arena Hospitality Group Reli Slonim je izjavio:

„Ponosni smo što je Arena Hospitality Group prepoznata na nacionalnom nivou, a ova nagrada je potvrda dugogodišnje predanosti tvrtke podršci lokalnoj zajednici, s posebnim fokusom na najranjivije skupine u našem društvu. Tvrtka je aktivno uključena u brojne inicijative, uključujući nedavnu nabavku medicinske opreme za Odjel pedijatrije Opće bolnice Pula. AHG također pruža podršku različitim organizacijama koje djeluju u lokalnoj zajednici, a koji brinu o djeci i mladeži izvan vlastite obitelji. Prava djece i dobrobit čine važan dio tvrtkinog okolišnog, društvenog i upravljačkog (ESG) pristupa, a AHG ostaje predan podršci najmlađim članovima zajednice.“

U 2023. godini Arena Hospitality Group je lansirala inicijativu "Stay for good" u suradnji s Uredom UNICEF-a za Hrvatsku putem koje su gosti njenih odabranih smještajnih kapaciteta u Hrvatskoj imali mogućnost uplate dobrovoljnih donacija prilikom plaćanja usluge smještaja, a sva prikupljena sredstva usmjerena su na provedbu aktivnosti za najugroženiju djecu u Hrvatskoj, uključujući podršku djeci s teškoćama u razvoju, djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djeci čije obitelji žive u teškim uvjetima te djeci i mladima s problemima mentalnog zdravlja. Arena Hospitality Group je jedna od prvih hrvatskih tvrtki koja je usvojila politiku zaštite djece u svojim poslovnim procesima i aktivnostima. Grupa je također provela Procjenu učinka na prava djeteta (Child Right Impact Assessment - CRIA) i prepoznata je kao primjer dobre poslovne prakse hrvatskih kompanija odgovornih prema djeci od strane UNICEF-ovog Savjetodavnog tijela za dječja prava i društveno odgovorno poslovanje.

Hotelska grupacija nastavlja s radom u području društveno odgovornih aktivnosti namijenjenih dobrobiti zajednice u kojoj posluje. U skladu s brigom za okoliš, planira u godinu dana posaditi 3.000 sadnica u sklopu projekta CO2MPENSATING BY PLANTING na različitim lokacijama diljem Hrvatske. Projekt je organiziran u suradnji sa Savezom izviđača Hrvatske, Hrvatskim šumama i agencijom HEARTH, uz podršku i pokroviteljstvo Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj, predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, Veleposlanstva SAD-a i Veleposlanstva Kanade. Oko 40 volontera je u okolici mjesta Perjasica u općini Barilović sudjelovalo u prvoj akciji pošumljavanja Hrvatske u okviru ovog projekta, a odličan primjer djelovanja na mlade je činjenica da su se sadnji pridružili i učenici Gornjogradske gimnazije, pokazujući tako svoju podršku ovoj ekološki važnoj inicijativi.

Uključivanje u projekt CO2MPENSATING BY PLANTING predstavlja potvrdu ekološke osviještenosti i posvećenosti tvrtke Arena Hospitality Group u smanjivanju ugljičnog otiska i očuvanju okoliša. Osim ovog projekta, kompanija provodi i druge inicijative, kao što je kupovina električne energije iz obnovljivih izvora. Tvrtka je nedavno prošla certifikaciju za Green Key te su upravo svi smještajni objekti tvrtke službeno dobili navedeni certifikat. Radi se o dobrovoljnoj međunarodnoj eko oznaci u turizmu i ugostiteljstvu, koja promiče održivost i zaštitu okoliša s ciljem uspostave i nadzora aktivnosti i inicijativa usmjerenih zaštiti okoliša.

Tagovi: Arena Hospitality Group, djeca, Reli Slonim, unicef, prava djece
PROČITAJ I OVO
Minimalne plaće u ugostiteljstvu rastu prosječno 17%
KOLEKTIVNI UGOVOR
Minimalne plaće u ugostiteljstvu rastu prosječno 17%
ZAGREB - Od 1. svibnja 2024. godine povećanje minimalnih osnovnih plaća od prosječno 17 % za temeljna ugostiteljska zanimanja, koje su ugovorili socijalni partneri u turizmu, proširuje se na sve poslodavce i radnike u RH u djelatnostima pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.
Novo Nordisk nadmašio očekivanja na krilima prodaje popularnog lijeka za mršavljenje
BOLJE OD OČEKIVANJA
Novo Nordisk nadmašio očekivanja na krilima prodaje popularnog lijeka za mršavljenje
KOPENHAGEN - Danski farmaceutski div Novo Nordisk, koji je prošle godine postao najvrednija tvrtka u Europi zahvaljujući velikom uspjehu svojih lijekova za mršavljenje, u četvrtak je nadmašio procjene dobiti za prvo tromjesečje.
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
IN MEMORIAM
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
LJUBLJANA - Preminuo je poduzetnik Miran Goslar, objavila je Općina Ljubljana (Mol), čiji je on bio počasni građanin. Između ostalog, bio je generalni direktor Mercatora, a nadgledao je i privatizaciju ove tvrtke.
Carrefour dolazi u Srbiju
TRGOVINA
Carrefour dolazi u Srbiju
PARIZ - Jedan od najvećih maloprodajnih lanaca u svetu francuski Carrefour dolazi u Srbiju.
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
DOBRE BROJKE
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
NEW YORK - Američki pružatelj usluga plaćanja kreditnim i debitnim karticama Mastercard u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario 6,35 milijardi dolara (5,92 milijarde eura) prihoda, što je za desetinu više nego u istom razdoblju prošle godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE