GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Arena Hospitality Group: Prihodi u prvom polugodištu potonuli 69,9%

Arena Hospitality Group: Prihodi u prvom polugodištu potonuli 69,9%
POTONUĆE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.07.2020 / 10:51
Autor: SEEbiz
PULA - Prihodi Arena Hospitality Groupa u prviih šest mjeseci ove godine potonuli su 69,9%, na 79,9 milijuna kuna (prvih šest mjeseci 2019.: 265,8 milijuna kuna), a negativna EBITDA iznosi 37,1 milijuna kuna (prvih šest mjeseci 2019.: 29,0 milijuna kuna).

Prihodi od smještaja bilježe pad od 71,4% na 59,4 milijuna kuna u odnosu na prošlu godinu (prvih šest mjeseci 2019.: 207,5 milijuna kuna) kao rezultat prepolovljenog stupnja zauzetosti na 23,6% (prvih šest mjeseci 2019.: 45,3%) i pada prosječne cijene smještaja za 1,5%, koja je iznosila 522,3 kune (prvih šest mjeseci 2019.: 530,4 kuna).

U zemljama u kojima posluje, Grupa koristi potpore vlada kako bi se nosila s financijskim poteškoćama u ovim izazovnim vremenima i fokusirana je na očuvanje svoje likvidnosti i održivosti daljnjim optimiziranjem troškova. Pored toga, Grupa ima podršku od strane banaka s kojima ima dugogodišnju suradnju i s kojima je u redovnom dijalogu kako bi se poduzele sve potrebne aktivnosti, koje su u najboljem interesu Grupe. Otvaranje većine naših objekata, zahvaljujući popuštanju epidemioloških mjera u regijama u kojima posluju, obilježeno je pozitivnim rastom, osobito u Hrvatskoj, koja je naše osnovno tržište. U mjesecu lipnju, kada je Društvo započelo s radom, iako sa smanjenim kapacitetom, uspjeli su ostvariti pozitivu EBITDA-u iznad 7 milijuna kuna, bez obzira na pandemiju. To ukazuje na snagu našeg poslovanja i poduzetih mjera učinkovitosti primijenjenih tijekom neoperativnog razdoblja. Te mjere ostat će na snazi i za naredno razdoblje.

HRVATSKA

U prvom su polugodištu zatvorili sve otvorene objekte, to je inače razdoblje kada kreću s otvaranjem svih svojih objekata ususret Uskrsu i pripremama za nadolazeću sezonu. Odabrane objekte počeli smo otvarati krajem svibnja tek nakon što je vlada započela s ublažavanjem mjera provedenih u ožujku.

Otkazivanje rezervacija i na kraju zatvaranje objekata te ponovno, kasnije otvaranje, dovelo je do nezabilježenog pada prihoda. Ukupni prihodi smanjeni su za 80,2%, na 28,3 milijuna kuna (prvih šest mjeseci 2019.: 142,7 milijuna kuna). Smanjenje prihoda od smještaja za 79,8% rezultat je pada prosječne cijene smještaja za 18,5%, na 337,4 kuna (prvih šest mjeseci 2019.: 414,0 kuna) i smanjenja stupnja zauzetosti od 1.765,3 baznih poena na 20,1%. Negativna EBITDA iznosi 33,5 milijuna kuna (prvih šest mjeseci 2019.: -4,7 milijuna kuna). Društvo je podnijelo zahtjev za potporu očuvanja radnih mjesta, u skladu sa donesenim mjerama Vlade RH-e za pomoć gospodarstvu. Vlada je pomogla tvrtkama u isplati plaća. U promatranom razdoblju za Društvo to je iznosilo 15,4 milijuna kuna.

Tijekom prvog polugodišta Društvo je finaliziralo predviđena ulaganja, koja su bila u tijeku i/ili pri završetku te prethodno ugovorena. Ukupno je uloženo 155,5 milijuna kuna (prvih šest mjeseci 2019.: 140,2 milijuna kuna) u preuređenje kampova, turističkih naselja i soba, javnih površina i objekata pojedinih hotela.

NJEMAČKA I MAĐARSKA

Okolnosti povezane s pandemijom dramatično su utjecale na naše poslovanje. Tijekom prvih šest mjeseci 2020. godine ukupni prihodi smanjeni su za 59,7% na 48,4 milijuna kuna (prvih šest mjeseci 2019.: 120,1 milijun kuna). Prihodi od smještaja zabilježili su pad od 61,9%, na 37,1 milijun kuna (prvih šest mjeseci2019.: 97,3 milijuna), kao rezultat dosad nezabilježenog pada popunjenosti na 31,0% (prvih šest mjeseci 2019.: 78,6%). Prosječna cijena smještaja zadržala se na razini prošlogodišnje 777,8 kuna. EBITDA je smanjena na 0,7 milijuna kuna (prvih šest mjeseci 2019.: 33,2 milijuna kuna). Grupa koristi razne Vladine pakete mjera dostupne kako bi olakšale utjecaj pandemije i izvanrednih mjera na poslovanje. Primljene potpore tijekom prvog polugodišta 2020. godine iznose 4,2 milijuna kuna.

Tagovi: Arena Hospitality Group, poslovni rezultati, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Sindikalni čelnik: easyJet na rubu bankrota
NA RUBU
Sindikalni čelnik: easyJet na rubu bankrota
LONDON - Britanska low-cost aviokompanija easyJet na rubu je propasti. To tvrdi sindikalni predstavnik u kompaniji Martin Entwisle u snimku koji je procurio u javnost i došao do novinara BBC-a, a na kojoj se čuje kako on kaže da je kompanija u vrlo teškoj situaciji.
Putnički avion na vodik odradio prvi let (VIDEO)
INOVACIJE
Putnički avion na vodik odradio prvi let (VIDEO)
Putnički avion na vodik odradio prvi let (VIDEO)
LONDON - Britanska tvrtka ZeroAvia uz pomoć znanstvenika Sveučilišta Cranfield, uspješno je izvela prvi pokusni let zrakoplovom za šest putnika na pogon vodikovih ćelija koje napajaju pogonske elektromotore.
Pilane u regiji pod žestokim udarom krize
NA UDARU
Pilane u regiji pod žestokim udarom krize
SLAVONSKI BROD - Ministrica poljoprivrede Marija Vučković u Slavonskom je Brodu otvorila Kongres pilanara jugoistočne Europe.
Više zainteresiranih za preuzimanje kosovskog Ipka
INTERES
Više zainteresiranih za preuzimanje kosovskog Ipka
LJUBLJANA - Ovoga je tjedna istekao rok kojeg je odredio Telekom Slovenije za predaju obvezujućih ponuda za preuzimanje kosovskog telekom operatera Ipka.
Ikea se ove godine u Ljubljani ipak neće otvoriti
ROKOVI
Ikea se ove godine u Ljubljani ipak neće otvoriti
LJUBLJANA - Švedski div namještaja Ikea ove godine neće otvoriti svoju prvu trgovinu u Ljubljani.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE