GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Arena Hospitality Group: Snažan rast EBITDA marže, veseli uspjeh luksuznih kampova

Arena Hospitality Group: Snažan rast EBITDA marže, veseli uspjeh luksuznih kampova
DOBRA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.02.2020 / 09:44
Autor: SEEbiz
PULA - Arena Hospitality Goup je u 2019. godini povećala prihode za 2,7% na 778,1 milijuna kuna (2018: 757,7 milijuna kuna), što je značajni uspjeh jer rezultate uspoređuju s izuzetno dobrim rezultatima ostvarenim prethodne godine.

Unatoč kašnjenju otvorenja kampa Arena Kažela Campsite, rast prihoda naših luksuznih kampova bio je posebno ohrabrujući. Prihodi od smještaja porasli su za 3,7% na 637,7 milijuna kuna (2018.: 615,1 milijun kuna) kao rezultat povećanja stupnja zauzetosti za 100 bp na 55,1% i više prosječne cijene smještaja za 5,2%, koja je iznosila 606,2 kune. Rast prihoda donekle je usporen smanjenjem komercijalnih kapaciteta u segmentu turističkih naselja, koji su bili na raspolaganju našim radnicima tijekom sezone.

Ostvarena EBITDA porasla je za 6,9% na 229,5 milijuna kuna (2018: 214,7 milijuna kuna) uz porast EBITDA marže na 29,5% (2018: 28,3%). Rast EBITDA prvenstveno je rezultat utjecaja MSFI-a 16. Na usporedivoj osnovi, koja isključuje utjecaj MSFI-a 16, EBITDA je niža za 3,7%, a iznosi 206,7 milijuna kuna.

Najznačajniji izazov, s kojim su se suočili tijekom 2019. godine, bio je deficit domicilne radne snage u Hrvatskoj, budući da sve veći broj lokalnih radnika posao pronalazi u sjevernoj Europi. Kao rezultat toga, porast potražnje za sezonskim radnicima je utjecao na porast plaća.

U skladu sa strategijom, tijekom 2019. godine, uložili su 240,7 milijuna kuna u postojeće objekte. Najveća investicija odnosila se na kamp Arena Kažela Campsite sa završenom prvom fazom te započetom drugom fazom.

Prva faza je uključivala kupnju 164 premium mobilnih kućica, obnovu recepcije te izgradnju dva nova bazena, novog restorana, bara i prostora za opuštanje. Druga faza je započela u listopadu 2019. godine, a uključuje zamjenu svih mobilnih kućica s premium mobilnim kućicama nove generacije, uvođenje luksuznih kamping parcela, obnovu javnih površina, preostalih restorana, barova i sportskog centra.

- Dok pomno pratimo trenutno neizvjesni razvoj događaja vezanog uz epidemiju koronavirusa te njegov utjecaj na trendove u našoj industriji, poslovanje u 2020. godini počelo je dobro i u skladu s očekivanjima Uprave. Ovaće godina biti još jedna godina značajnih ulaganja, a naše investicije i obnove već su započele u skladu s investicijskim programom. I dalje slijedimo našu strategiju rasta u CEE regiji, s fokusom na urbane gradske centre, a novim hotelima u Beogradu i Zagrebu dodatno poboljšavamo našu ponudu. Izazovi s kojima smo se suočili u 2019. godini, dodatno su nas usredotočili na održavanje i povećanje operativne učinkovitosti kroz direktnu prodaju i ciljane marketinške aktivnosti, kažu u komentaru Uprave Arena Hospitality Groupa.

Tagovi: Arena Hospitality Group, Arena Kažela Campsite
PROČITAJ I OVO
Hrvatski SPAR naručio 25.000, a austrijski 50.000 maski od Varteksa
POSLOVI
Hrvatski SPAR naručio 25.000, a austrijski 50.000 maski od Varteksa
ZAGREB - SPAR je izvijestio kako je ovih dana naručio veliki broj zaštitnih maski od Varteksa.
Talijanska kompanija razvila pokretni respirator
SJAJNA INOVACIJA
Talijanska kompanija razvila pokretni respirator
MILANO - U vremenu u kojem se svijet okuplja kako bi se riješio pandemije koronavirusa (COVID-19), Isinnova, tvrtka sa sjedištem u Bresciji osmislila je nevjerojatnu inovaciju.
HUP: Potpore će moći koristiti i tvrtke koje su otpuštale
POTPORE
HUP: Potpore će moći koristiti i tvrtke koje su otpuštale
ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) pozdravlja najavu Ministarstva rada i mirovinskog sustava po kojoj će potpore za očuvanje radnih mjesta moći koristiti i tvrtke koje su otpuštale radnike prije stupanja na snagu travanjskog paketa Vladinih mjera, izvijestili su u nedjelju iz HUP-a.
HZZ uplaćuje poduzetnicima više novca nego su tražili
UPLATE
HZZ uplaćuje poduzetnicima više novca nego su tražili
ZAGREB - Na poslovne račune mnogih hrvatskih tvrtki ovih je dana sjela uplata Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.
Luka Bar: Radnici pristali na niže plate zbog krize
ZARADE
Luka Bar: Radnici pristali na niže plate zbog krize
BAR - Zarade zaposlenih u Luci Bar za april, maj i jun biće manje za 10 do 20 odsto da bi se ova državna kompanija izborila sa krizom u poslovanju izazvanog pandemijom koronavirusa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE