GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Arena Hospitality Group: Snažan rast prihoda

Arena Hospitality Group: Snažan rast prihoda
DOBRA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.07.2022 / 20:51
Autor: SEEbiz
PULA - Arena Hospitality Group je objavila polugodišnji financijski izvještaj koji pokazuje da je poslovanje hotelske grupacije na odličnom putu. U prvih 6 mjeseci ove godine u Hrvatskoj su ukupni prihodi iznosili 145,8 milijuna kuna predstavljajući rast od 213% na godišnjoj razini i blago premašuju ukupne prihode iz 2019. godine za 2%.

„Potražnja za putovanjima nastavlja rasti na svim našim ključnim tržištima od prvog kvartala. Svjedočili smo pozitivnim uvjetima poslovanja tijekom drugog tromjesečja s visokom razinom potražnje u odmorišnom segmentu i posebnim porastom na urbanim tržištima. RevPAR pokazatelj (prihod po dostupnoj sobi) se značajno poboljšao potaknut velikim stupnjem zauzetosti i impresivnim povećanjem cijene u svim segmentima u usporedbi s istim razdobljem 2021. godine. U prvih šest mjeseci 2022., prihod Grupe bio je bolji od očekivanja Uprave sa značajnim poboljšanjem u odnosu na 2021. godinu, ali i dalje u fazi oporavka. Tome su jako pridonijele investicije u kamping proizvod Arena Grand Kažela i Arena One 99 Glamping gdje je ostvaren snažan rast ADR-a zahvaljujući vrhunskoj ponudi“ – izjavio je Reli Slonim, predsjednik Uprave Arena Hospitality Group

Promjena u strukturi poslovnih segmenata rezultirala je povećanim udjelom doprinosa kampova u prihodima u Hrvatskoj gdje je ostvareno 29% ukupnih prihoda u prvih 6 mjeseci 2022. godine u odnosu na 22% ostvarenih u istom razdoblju 2019. godine.

Osim u Hrvatskoj, odlični poslovni rezultati za prva dva kvartala AHG bilježi i na drugim tržištima. Poslovanje u Njemačkoj pokazuje ubrzane trendove oporavka u drugom tromjesečju, s rastom prihoda od 761% na godišnjoj razini i te 92% ukupnih prihoda ostvarenih u drugom tromjesečju 2019. godine. U lipnju je postignuta popunjenost od 72,6% i ADR od 138,5 EUR, što je 39% više od 2019. godine.

Na razini Grupe u prvih 6 mjeseci investirano je 139.5 milijuna kuna. Investicije su bile u završetak i otvorenje Grand Hotela Brioni i u nove smještajne kapacitete kampova Arena Grand Kažela i Arena Stoja, a nakon ulaganja u obnovu javnih površina hotela ponovo je otvoren art’otel Budapest u lipnju.

Ukupni konsolidirani prihodi u Hrvatskoj, Njemačkoj, Austriji i Srbiji iznosili su 226,8 milijuna kuna, čineći rast od 303% na godišnjoj razini te 85% u odnosu na ukupne prihode iz 2019. godine, što ukazuje na nastavak trendova oporavka i dobru ljetnu sezonu pred nama.

„Uspjeli smo angažirati svu radnu snagu potrebnu za rad, svi objekti su u potpunosti operativni i svih 38 restorana i barova je otvoreno. Ostajemo predani našem strateškom fokusu na jačanje našeg postojećeg portfelja, a ponovnim otvaranjem Grand Hotela Brioni Pula 5. svibnja 2022. godine Grupa je dosegla svoju razvojnu prekretnicu uspješnim dovršetkom programa ulaganja i povećanja kvalitete postojećeg portfelja. Ostvarili smo još jedan uspjeh sklopljenim partnerstvom s Radisson Hotel Group-om dodajući Grand Hotel Brioni Pula u njihovu impresivnu kolekciju nekih od najboljih europskih hotela. Ovo je rezultat proširenog strateškog partnerstva u koje je ušao većinski dioničar, PPHE Hotel Group. U okviru njihovog proširenog partnerstva, PPHE Hotel Group osigurala je pristup čitavoj Radissonovoj obitelji brendova i ima pravo podlicencirati ove brendove Areni. Grand Hotel Brioni Pula prvi je od tri premium objekta Grupe koji je uspješno otvoren, a otvarenje art’otela Zagreb i Riviera Pula planirano je za 2023. godinu.“

Pozitivno poslovanje i značajna potražnja zabilježena u lipnju 2022. godine nastavlja se tijekom vrhunca sezone i ohrabruje u očekivanju snažnog oporavka u Hrvatskoj. Vezano za dolaske gostiju s emitivnih tržišta, najjače destinacije su standardne Njemačka, Austrija i Slovenija dok veseli povratak gostiju s UK i talijanskog tržišta.

Tagovi: Arena Hospitality Group, Arena Grand Kažela, Arena One 99 Glamping, Grand Hotel Brioni
PROČITAJ I OVO
Institut IGH nije dostavio garanciju: Poništen natječaj u Makedoniji
PROBLEMI
Institut IGH nije dostavio garanciju: Poništen natječaj u Makedoniji
SKOPJE - Javno poduzeće za državne ceste (JPDP) Sjeverne Makedonije poništilo je natječaj vrijedan 22,6 miliona eura na kojem je za nadzor izgradnje novih autocesta u ovoj zemlji izabrana tvrtka IGH Institut iz Zagreba, zajedno sa Institutom za ceste sa sjedištem u Velesu, tvrdi makedonski portal Faktor.
Splitska zračna luka očekuje dva milijuna putnika do kraja kolovoza
OČEKIVANJA
Splitska zračna luka očekuje dva milijuna putnika do kraja kolovoza
SPLIT - Splitska gradska i zrakoplovna luka i u drugom kolovoškom vikendu očekuju na desetke tisuća putnika, a iako je u zračnoj luci više putnika u odlasku nego u dolasku procjenjuju da su brojke dobre i da će do kraja mjeseca ostvariti dva milijuna putnika.
Britanski Entain preuzima SuperSport za 920 milijuna eura
AKVIZICIJE
Britanski Entain preuzima SuperSport za 920 milijuna eura

ZAGREB - Pregovori o ulasku britanskog kladioničara Entaina u vlasničku strukturu hrvatskog SuperSporta su okončani te je dogovoreno da Entain kupuje 75 posto SuperSporta od investicijske grupe EMMA Capital, izvijestili su Entain i SuperSport.

Ukrajina zainteresovana za kapacitete Luke Bar
LUKE
Ukrajina zainteresovana za kapacitete Luke Bar
PODGORICA – Ministarstvo kapitalnih investicija Crne Gore dostavilo je Ambasadi Ukrajine u Podgorici informaciju o kapacitetima Luke Bar, a povodom njihove zainteresovanosti za sve vrste pretovara suvih tereta, tečnih tereta i kontejnera, odnosno za žitarice, naftne derivate i druge vrste robe u ovoj fazi, saopšteno je portalu podgoričkog Dana iz ovog resora.
Osniva se sve manje, a briše sve više tvrtki
GOSPODARSKI PREGLED
Osniva se sve manje, a briše sve više tvrtki
ZAGREB - Fininfo.hr donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za razdoblje druge polovice srpnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE