GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Artuković: Franck nije na prodaju

Artuković: Franck nije na prodaju
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.09.2021 / 08:40
Autor: SEEbiz / jutarnji.hr
ZAGREB - Ivan Artuković treća je generacija u obitelji koja je vlasnik Francka. Diplomirao je na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta uz semestar na University of Michigan.

Stekao je zvanje magistra ekonomije. U Francku je počeo raditi još dok je studirao. Upravljanje Franckom preuzeo je 2017. godine kao jedini član Uprave, a danas je glavni direktor kompanije.

U intervjuu za Jutarnji list poručuje da Franck nije na prodaju.

- Moj je djed izjavio da Franck sigurno neće biti prodan u tri generacije. I mi se u obitelji toga držimo. Ja sam treća generacija i ne mogu ga samostalno prodati. U kategoriji kave i čajeva dosta je dinamično i pozitivno ozračje. Pojavili su se globalni igrači, što nas tjera da budemo brži i bolji, s jedne strane, ali istovremeno to podiže vrijednost našeg biznisa. Dakle, u takvim uvjetima nema razloga nešto prodavati. Franck razmatra prilike u regiji, zanima nas akvizicija tvrtke koja ima srodan asortiman... Zainteresirani smo za razgovore. Franck ima još potencijala za rast i razvoj.

Franck je ponovno postao sponzor KK Cibone.

- Kraš, Badel i Franck sponzori su Cibone ove sezone. Pridružuje nam se Erste banka i Grad Zagreb, prema Zakonu o ulaganju u profesionalni sport. Cibona ima mladu ekipu, a Franck nikada nije okretao leđa Ciboni još od davnih godina. Dugi niz godina gospodarstvo je bilo vezano uz klub. Moje kolege i ja u odličnim smo odnosima i smatramo da se gospodarstvo treba vratiti u klub, ako ni zbog čega drugog, onda radi društveno odgovornog poslovanja. Važnu ulogu odigrao je i predsjednik KK Cibone dr. Bušić, koji nam je predstavio plan. Ključno je da nismo tržišni konkurenti. Badel, Kraš i Franck bi, osim u Ciboni, mogli surađivati i na niz drugih projekata. Zašto ne bi imali zajednički call centar ili marketinšku kampanju?

Kakve je poslovne rezultate ostvario Franck u prošloj i u dosadašnjem dijelu ove godine?

- Franck grupa zabilježila je u prvom polugodištu porast prihoda od prodaje za gotovo 5% u odnosu na prvu polovicu 2020. godine. Rastu prihoda najviše je pridonijela prodaja HoReCa kanala, koja se zbog popuštanja mjera značajno oporavila, no i dalje zaostaje u odnosu na pretpandemijsku 2019. Ugostitelji su bili izrazito pogođeni, njihovo poslovanje bilo je u potpunosti zaustavljeno čak puna dva mjeseca, a kasnije nastavljeno u ograničenim uvjetima. Izvrsna turistička sezona koja je do sada premašila sva očekivanja, pa tako i prvi jasni znaci oporavka ugostiteljskog sektora, iako ne potpuni, svakako ulijevaju optimizam. Franckova prodaja u HoReCa kanalu tijekom lipnja i kolovoza ove godine bila je za 6,8% veća nego u istom razdoblju 2019. Potpuni oporavak možemo očekivati tek u idućoj godini.

Fotografija: Goran Stanz, Pixsell

Tagovi: Ivan Artuković, Franck, Cibona, Badel 1862, Kraš
PROČITAJ I OVO
Fortenova grupa isplatila više od 2,3 milijuna eura uskrsnica za svoje zaposlenike
USKRSNICA
Fortenova grupa isplatila više od 2,3 milijuna eura uskrsnica za svoje zaposlenike
ZAGREB - Fortenova grupa d.d. i njezine operativne kompanije u Hrvatskoj i ove su godine uoči Uskrsa svojim zaposlenicima isplatile uskrsnice, a sukladno važećim kolektivnim ugovorima i mogućnostima pojedinih kompanija u to je nagrađivanje zaposlenika ukupno uloženo više od 2,3 milijuna eura.
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE