GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Atlantic Grupa najavila dividendu, ali i podjelu dionica

Atlantic Grupa najavila dividendu, ali i podjelu dionica
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.05.2022 / 10:38
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dioničari Atlantic grupe će na glavnoj skupštini zakazanoj za 15. lipnja odlučivati o prijedlogu dividende u iznosu od 50 kuna po dionici, kao i prijedlogu o 'cijepanju' dionica - jedna redovna dionica nominale 40 kuna podijelila bi se na četiri nove dionice nominale 10 kuna, objavio je u četvrtak Atlantic putem Zagrebačke burze.

Te su prijedloge za skupštinu utvrdili Uprava i Nadzorni odbor, na sjednicama koje su održane u srijedu, a uz objave o tim sjednicama Atlantic grupa je putem Burze danas objavila i poziv za glavnu skupštinu, koja je zakazana za 15. lipnja.

Dioničarima je tako predloženo da odluče o isplati dividende u iznosu od 50 kuna po dionici, a isplatila bi se iz zadržane dobiti iz poslovne 2020. godine.

To je, inače, za 10 kuna veća dividenda nego prošle godine, kada su dioničari Atlantica dobili dividendu od 40 kuna po dionici.

Predloženo je da se dividenda isplati dioničarima koji su na dan 24. lipnja 2022. evidentirani u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva, datum od kojeg će se trgovati dionicom Atlantica bez prava na isplatu dividende bio bi 23. lipnja, a predloženi dan isplate dividende je 5. srpnja.

Atlantic grupa je u 2021. ostvarila neto konsolidiranu dobit nakon manjinskih udjela u iznosu od 344,86 milijuna kuna, a neto dobit Atlantic grupe d.d. iznosi 263,8 milijuna kuna.

Neto dobit za poslovnu 2021. godinu ostaje u zadržanoj (neraspoređenoj) dobiti društva, predložili su Uprava i Nadzorni odbor.

Dioničarima su predložili i odluku o podijeli odnosno cijepanju dionica, i to na način da se jedna postojeća dionica, pojedinačnog nominalnog iznosa od 40 kuna, dijeli na četiri nove redovne dionice, pojedinačnog nominalnog iznosa od 10 kuna.

Provedbom te korporativne akcije bi svaki dioničar za svaku redovnu dionicu Atlantic grupe, pojedinačnog nominalnog iznosa od 40 kuna, stekao po četiri redovne dionice pojedinačnog nominalnog iznosa od 10 kuna.

Podjelom dionica ne povećava se temeljni kapital društva, navodi se u objavama Atlantica.

Prihvate li dioničari Atlantica prijedlog o podjeli dionica izmijenio bi se i Statut društva.

Naime, temeljni kapital Atlantic grupe d.d. iznosi 133,37 milijuna kuna i podijeljen je u 3.334.300 redovnih dionica, nominalnog iznosa 40 kuna.

Cijepanjem dionica, pak, temeljni bi kapital ostao isti, ali bi bio podijeljen na 13.337.200 redovnih dionica, nominale 10 kuna, sukladno čemu bi se izmijenile i odredbe Statuta.

Tagovi: Atlantic Grupa, Emil Tedeschi, Neven Vranković, dividenda
PROČITAJ I OVO
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE