GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Atlantic Grupa o mogućem štrajku u Atlantic Tradeu: Radnici imaju dobre kompenzacijske pakete

Atlantic Grupa o mogućem štrajku u Atlantic Tradeu: Radnici imaju dobre kompenzacijske pakete
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.07.2021 / 21:28
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Atlantic Trade zaposlenicima već osigurava dobre kompenzacijske pakete i sva materijalna prava, od kojih se dio isplaćuje i u bitno većim iznosima nego se to traži kroz kolektivne ugovore, ali dok sindikat inzistira na bezuvjetnosti, Uprava smatra da je dugoročne materijalne obaveze nužno vezati uz poslovnu uspješnost kompanije, odgovorili su u petak iz Atlantic Grupe.

Naime, Sindikat zaposlenih u Atlantic Tradeu izvijestio je u petak da je propao pokušaj mirenja sindikata i poslodavca Atlantic Tradea u sporu oko kolektivnog ugovora, čime su se ostvarile zakonske pretpostavke za pokretanjem industrijske akcije, odnosno štrajka.

Do spora je, kako su naveli, došlo jer poslodavac ne pristaje na prijedloge Sindikata da se u kolektivnom ugovoru obveže na povećanje plaće radnika, isplatu naknada koje već isplaćuje prema svojoj odluci i isplatu naknada koje isplaćuje u ostalim članicama Atlantic grupe.

"Atlantic Trade svojim zaposlenicima već osigurava dobre kompenzacijske pakete i sva materijalna prava koja se u priopćenju sindikata apostrofiraju, a dio se materijalnih davanja posljednjih nekoliko godina isplaćuje i u bitno većim iznosima nego što se to traži kroz kolektivne ugovore, jer su nam to omogućili dobri poslovni rezultati. Temeljna je razlika u tome što sindikat inzistira na bezuvjetnosti, dok Uprava smatra da je preuzimanje dugoročnih materijalnih obaveza nužno vezati uz poslovnu uspješnost kompanije, koja je temelj za isplatu maksimalnih davanja", odgovorili su iz Atlantic grupe na upit o najavljenoj mogućnosti štrajka u Atlantic Tradeu.

Sindikalisti su u ranijem priopćenju izvijestili da traže povećanje plaće u prosjeku za 10 posto, otpremnine u slučaju poslovno i osobno uvjetovani otkaz ugovora o radu (jedna plaća po godini rada u Atlantic Tradeu, a najviše 70.000 kuna neto), naknadu za božićnicu i regres u iznosu od 2.500 kuna te nagradu za radne rezultate u iznosu od 416 kuna mjesečno.

"Kako poslodavac ne pristaje na ugovaranje materijalnih prava iako ih većim dijelom i sada redovito isplaćuje, Sindikat je započeo s pripremama za provedbu svih oblika industrijskih akcija koje uključuju i štrajk", naveli su iz Sindikata zaposlenih u Atlantic Tradeu.

Tagovi: Atlantic Grupa, Atlantic Trade
PROČITAJ I OVO
Turističke kompanije već traže radnike za iduću sezonu
RADNICI
Turističke kompanije već traže radnike za iduću sezonu
ZAGREB - U cilju razvoja turizma visoke kvalitete bit će nužno povećati i osigurati cjelogodišnja primanja te poboljšati uvjete rada.
Udruge: Stožer je nepravedan prema noćnim klubovima i barovima
NEZADOVOLJSTVO
Udruge: Stožer je nepravedan prema noćnim klubovima i barovima
ZAGREB - Udruga Glas poduzetnika i Udruga noćnih klubova i barova smatraju da je besmisleno što noćni klubovi i barovi ne mogu raditi poslije ponoći, tvrde da je takva odluka Stožera civilne zaštite RH nepravedna prema njima, naročito sada kada je gotovo cijela EU ukinula ograničenja za njihov rad.
Austrijski PicoPACK Group seli proizvodnju iz Indije u Knin, planiraju zaposliti 300 ljudi
PRILIKE
Austrijski PicoPACK Group seli proizvodnju iz Indije u Knin, planiraju zaposliti 300 ljudi
KNIN - Gradončelnik grada Knina Marijo Ćaćić i župan Marko Jelić održali su sastanak sa predstavnicima društva PicoPACK Group Austrija, poznate kompanije sa poslovnicama u nekoliko država po Europi i Aziji, koja dosadašnji pogon u Indiji planira preseliti u Knin.
Zmago Skobir nakon 14 godina odlazi s vrha ljubljanske zračne luke
ODLAZAK
Zmago Skobir nakon 14 godina odlazi s vrha ljubljanske zračne luke
LJUBLJANA - Krajem rujna od vrha ljubljanske zračne luke oprostit će se generalni direktor Fraport Slovenija Zmago Skobir. Fraport Slovenija od listopada će voditi Babett Stapel.
Velike promjene u upravama i NO-ima hrvatskih tvrtki početkom rujna
GOSPODARSKI PREGLED
Velike promjene u upravama i NO-ima hrvatskih tvrtki početkom rujna
ZAGREB - Fininfo.hr donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za razdoblje prve polovice rujna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE