GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Atlantic Grupa poboljšala očekivanja poslovnih rezultata za 2021.

Atlantic Grupa poboljšala očekivanja poslovnih rezultata za 2021.
OČEKIVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.01.2022 / 11:14
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Atlantic Grupa d.d. objavljuje promjenu u odnosu na očekivanja za 2021. godinu, objavljena 28. listopada 2021. godine u okviru nerevidiranih konsolidiranih financijskih rezultata Društva za prvih devet mjeseci 2021. godine.

Društvo procjenjuje da će uslijed boljih od očekivanih prodajnih rezultata u zadnja dva mjeseca 2021. godine ukupan rast prihoda od prodaje za 2021. godinu iznositi oko 8,5% dok će organski rast prihoda premašiti 9% u odnosu na 2020. godinu (prethodno je objavljen očekivani srednji jednoznamenkasti organski rast prihoda od prodaje). Očekivana normalizirana EBITDA ostaje na ranije objavljenoj razini.

Podsjetimo, Atlantic Grupa je u prvih devet mjeseci 2021. godine zabilježila prihod od prodaje u iznosu od 4,25 milijardi kuna, što u odnosu na isti period lani predstavlja rast od 9,3 posto, a čak 10,1 posto više nego u predpandemijskoj 2019. godini, kad je Atlantic ostvario rekordan rezultat.

Dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) iznosi 667,8 milijuna kuna, što je bez jednokratnih stavki 6,2 posto više nego u prvih devet mjeseci prošle godine. Kompanija je ostvarila neto dobit od 399,8 milijuna kuna, što predstavlja rast od 13,9 posto kad se isključe jednokratne stavke.

Tagovi: Atlantic Grupa, Štark, Cedevita, Donat, Argeta, Emil Tedeschi
PROČITAJ I OVO
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
SPOROVI
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
DUSSELDORF - Koliko pruga, raspoređenih na određeni način, treba biti na donjim dijelovima trenirke Nike? Viši regionalni sud u Dusseldorfu bavi se tim pitanjem od ovog tjedna, budući da je njemački Adidas tužio američku kompaniju.
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
Bolt traži vozače u BiH
OGLAS
Bolt traži vozače u BiH
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prijevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga. Evropska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
UZLET
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
NEW YORK - American Express je u petak izvijestio o tromjesečnoj zaradi koja je nadmašila tržišna očekivanja, budući da su potrošači nastavili koristiti vrhunske kreditne kartice tvrtke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE