GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Atlantic Grupa: Prihodi i dobit porasli, problemi s Agrokorom anulirani

Atlantic Grupa: Prihodi i dobit porasli, problemi s Agrokorom anulirani
DOBRA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.10.2017 / 09:39
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Atlantic Grupa je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila 3,95 milijardi kuna prihoda od prodaje, što je 4,4 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, pri čemu je rast ostvaren u gotovo svim poslovnim segmentima i na svim najvećim tržištima, navodi se u izvješću te tvrtke.

U izvješću, objavljenom u utorak, navodi se da je neto dobit te tvrtke nakon manjinskih interesa u prvih devet mjeseci ove godine dosegnula 237,5 milijuna kuna, što je 2,8 posto više nego u istom lanjskom razdoblju.

EBITDA je, pak, porasla za 5,1 posto, na 440,7 milijuna kuna.

"Atlantic Grupa u prvih devet mjeseci ove godine nastavlja s ostvarivanjem zavidnih poslovnih rezultata u vidu rasta prihoda i profitabilnosti, pri čemu je rast ostvaren u gotovo svim poslovnim segmentima i na svim najvećim tržištima... Rast profitabilnosti, odlično upravljanje likvidnošću i kontinuirano smanjenje zaduženosti pružaju nam odličnu osnovu za još brži i snažniji rast", poručio je u izvješću Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic grupe.

U izvješću se navodi i da je prvih devet mjeseci obilježilo dezinvestiranje proizvodnog segmenta sportske prehrane i fokusiranje na razvoj brendiranog poslovanja. U objema tvornicama, u njemačkom Bleckedeu te u Novoj Gradišci, koje je preuzela belgijska kompanija Aminolabs, nastavit će se ugovorno proizvoditi Atlanticov asortiman sportske prehrane.

Problemi u kojima se našao Atlanticov najveći pojedinačni kupac, Agrokor, u potpunosti su anulirani proširenom suradnjom s drugim maloprodajnim partnerima.

"Naplata potraživanja od poduzeća iz sustava Agrokor u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj je redovita, s izuzetkom dijela tzv. graničnog duga u Hrvatskoj, koji je obuhvaćen djelovanjem tzv. 'Lex Agrokora'. Nenaplaćeni ostatak tog duga će se, prema iskazanoj namjeri Izvanrednog povjerenika, podmiriti u potpunosti, što Atlantic i očekuje", zaključuje se u izvješću Atlantic Grupe.

Tagovi: Atlantic Grupa, Emil Tedeschi, Agrokor, Cedevita, Droga Kolinska, Aminolabs
PROČITAJ I OVO
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
ŽESTOKA PIĆA
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
POŽEGA - Hrvatski proizvođač alkoholnih pića i slatkiša Zvečevo priopćio je da će njegovi dioničari na Glavnoj skupštini razmotriti prijedlog za prodaju dijela imovine tvrtke koji se odnosi na proizvodnju žestokih pića. U obavijesti dostavljenoj Zagrebačkoj burzi nisu iznijeli više detalja o tome.
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
POTEZI
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
LJUBLJANA - Mercator je sazvao Skupštinu za 1. rujna na prijedlog svog većinskog vlasnika Fortenove Grupe, a dioničari će odlučiti o prijedlogu povećanja kapitala tvrtke za oko šest miliona eura.
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DOGOVOR
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DUBROVNIK - Atlantska plovidba izvijestila je kako je sklopila ugovor o povratnom leasingu na rok od tri godine s kineskom financijskom institucijom CSSC Shipping Company iz Hong Konga.
Dukat opoziva jogurte s crnim ribizom i s naranča cimetom
OPOZIV
Dukat opoziva jogurte s crnim ribizom i s naranča cimetom
ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače da proizvođač Dukat iz Zagreba, zbog utvrđenoga pesticida etilen oksida u aditivu koji se koristi u procesu proizvodnje, opoziva svoje proizvode Dukatos jogurt crni ribiz 150g i Dukatos jogurt naranča cimet 150g određenih rokova trajanja.
Jeste li kušali nove Planet of plants proizvode?
PROMO
Jeste li kušali nove Planet of plants proizvode?
ZAGREB - Plant based postaje sve popularniji oblik prehrane. Očuvanje okoliša, smanjenje globalnog siromaštva, zaštita životinjskog svijeta i povoljan utjecaj na zdravlje samo su neki od razloga zbog kojih se odlučujemo na jelovnik uključiti što više namirnica biljnog podrijetla.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE