GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Austrian Airlines drastično smanjuje promet prema Hrvatskoj

Austrian Airlines drastično smanjuje promet prema Hrvatskoj
REZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.09.2020 / 08:26
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Austrijska nacionalna kompanija objavila je svoj red letenja za listopad. Kompanija će do sredine listopada prometovati prema tri hrvatske zračne luke; Zagrebu, Splitu i Dubrovniku.

Kako je Croatian Aviationu potvrđeno iz ove aviokompanije, zbog ograničenja u putovanju kompanija je ipak odlučila smanjiti broj tjednih letova prema Hrvatskoj te ranije završiti s prometovanjem prema Splitu. Podsjećamo, Austrian je ove ljetne sezone pokrenuo liniju Beč - Zadar koja je bila u prometu do sredine rujna. Pandemiji unatoč, u kompaniji su zadovoljni rezultatima ove linije i planiraju nastaviti prometovati na istoj i u ljetnoj sezoni 2021. godine.

Linija Beč - Split u ljetnom redu letenja prometovala je 6 puta tjedno, svakog dana osim utorka. Iako je Austrian planirao prometovati na ovoj liniji kroz cijeli listopad, zbog restrikcija i niske potražnje zadnji let bit će ranije nego što je to bilo planirano - 10. listopada. Od 01. do 10. listopada linija Beč - Split bit će u prometu tri puta tjedno, utorkom, četvrtkom i subotom u popodnevnim satima.

Linija Beč - Dubrovnik također je prometovala 6 puta tjedno u ovoj ljetnoj sezoni. Ista će biti u prometu do samog kraja ljetnog reda letenja - 23. listopada.

od 02. do 05. listopada najavljena su četiri leta tjedno, ponedjeljkom, petkom, subotom i nedjeljom,

od 11. do 18. listopada najavljena su dva leta tjedno, petkom i nedjeljom,

od 19. do 23. listopada najavljena su dva leta tjedno, ponedjeljkom i nedjeljom.

Austrian najavljuje promjene i na liniji Beč - Zagreb. Iako je ova linija trebala prometovati šest puta tjedno u rujnu, kompanija je zbog slabe potražnje vrlo često otkazivala određene polaske. Iz tog je razloga došlo do redukcije u broju tjednih letova na liniji pa će Austrian povezivati Beč i Zagreb četiri puta tjedno u listopadu, svakog ponedjeljka, srijede, petka i nedjelje. Letovi su najavljeni u popodnevnim satima.

Austrian je u ljetnom redu letenja prethodnih godina prometovao prema Splitu i Dubrovniku svakodnevno, koristeći često svoje najveće zrakoplove iz Airbus obitelji (A321), dok je na liniji Beč - Zagreb prometovao i do 3 puta dnevno. Jedina linija koja bi u ovogodišnjem zimskom redu letenja trebala biti u prometu jest upravo Beč - Zagreb, no broj tjednih letova još uvijek nije siguran pa ćemo plan aviokompanije za ovu liniju u zimskim mjesecima objaviti sredinom listopada.

Tagovi: Austrian Airlines, Zračna luka Zagreb, Zračna luka Zadar, Zračna luka Split, Zračna luka Dubrovnik
PROČITAJ I OVO
Radnicima Luke Zadar povećane plaće
ANEKS
Radnicima Luke Zadar povećane plaće
ZADAR - Potpisivanjem aneksa kolektivnog ugovora u petak je postignut dogovor između Sindikata prometa i veza Hrvatske i Uprave Luke Zadar d.d., kojim su plaće radnika Luke povećane za 150 eura i dodatnih 50 eura od rujna.
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE