GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Austrian Airlines nakratko se vraća u Zračnu luku Zagreb

Austrian Airlines nakratko se vraća u Zračnu luku Zagreb
POVRATAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.11.2020 / 08:25
Autor: SEEbiz

ZAGREB - Austrian Airlines nakratko će obnoviti promet na liniji Beč - Zagreb. U vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana austrijska će kompanija obaviti 14 operacija između glavnih gradova Austrije i Hrvatske.

Austrian Airlines dugogodišnji je korisnik zagrebačke zračne luke i jedno od najvećih neugodnih iznenađenja u ovoj kriznoj godini bila je vijest o prekidu prometovanja ove kompanije na liniji Beč - Zagreb.

Iako je razlog privremenog odlaska iz Zagreba jasan (pad potražnje), ostaje otvoreno pitanje kako to da Austrian redovno prometuje prema manjim odredištima u regiji, poput Prištine, Skopja i Sarajeva, a prisutan je i u Beogradu. Kompanija će ipak, kao što smo to najavili kao mogućnost u objavi o otkazivanju linije prema Zagrebu, nakratko uvesti liniju između Beča i Zagreba u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana, piše Croatian Aviation.

Linija će biti u prometu od 18. prosinca do 3. siječnja, u tom razdoblju Austrian Airlines obaviti će 14 rotacija između Beča i Zagreba.

Direktni letovi bit će dostupni sljedećim danima: 18.12., petak, 19.12., subota, 20.12., nedjelja, 28.12., ponedjeljak, 30.12., srijeda, 2.1., subota te 3.1., nedjelja.

Na svim letovima najavljeni su zrakoplovi tipa DashQ400 koji u floti Austrian Airlinesa imaju kapacitet od 76 sjedala. Tek je za let u nedjelju, 20.12., najavljen veći zrakoplov tipa E195, kapaciteta 120 sjedala.

Nakon 03. siječnja ova će linija ponovno biti u prekidu, prema trenutnom planu kompanije sve do 1. ožujka sljedeće godine, kada bi Austrian trebao ponovno prometovati svakodnevno između Zagreba i Beča. Hoće li se to zaista i dogoditi ovisit će o samoj potražnji i epidemiološkoj situaciji.

Za razliku od drugih aviokompanija (KLM-a, Eurowingsa i Edelweissa) Austrian ove zime, u vrijeme blagdana, neće uvoditi direktne redovne linije prema zračnim lukama na obali, objektivne šanse za takve letove imale su zračne luke u Dubrovniku i Splitu.

Tagovi: Austrian Airlines, Zračna luka Zagreb
PROČITAJ I OVO
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
ITA Airways smanjio gubitke
POBOLJŠANJE
ITA Airways smanjio gubitke
RIM - Talijanski zrakoplovni prijevoznik ITA Airways lani je ostvario neto gubitak od pet milijuna eura, nakon što je godinu prije dosegnuo 486 milijuna eura.
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
SJAJNE BROJKE
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
STOCKHOLM - Švedski tekstilni div Hennes & Mauritz (H&M) u tri je mjeseca do kraja veljače ostvario 1,2 milijarde kruna (oko 105 milijuna eura) čiste dobiti, što je dvostruko više nego u istom razdoblju lani. Prihodi su pali za dva posto na 53,7 milijardi kruna (4,7 milijardi eura).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE