GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Avionske karte u Kini jeftinije od šalice kave

Avionske karte u Kini jeftinije od šalice kave
POSLJEDICE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.02.2020 / 09:49
Autor: Matej Balen
ŠANGAJ – Dvije trećine domaćih letova planiranih za veljaču su otkazani što stavlja veliki pritisak na zračne prijevoznike i aerodrome diljem Kine.

Ponajveće posljedice epidemije osjeća zrakoplovna industrija u Kini. Svakog dana u veljači je u prosjeku otkazano oko 10.000 tuzemnih letova, a kako bi ponovno potaknule domaću potražnju, kineske zrakoplovne kompanije nude ekstremno niske cijene karata.

Karta u jednom smjeru Šangaj – Chongqing ili Shenzhen – Chengdu, destinacije udaljene po 1,500 kilometara, se pronalaze i po 20 USD, dok low-cost kompanije nude cijene niže i od 4 USD. To je trenutno cijena niža i od uobičajene kave u Starbucksu (4.5 USD), najpopularnijem lancu za ispijanje kave u Kini.

Kineski analitičari napominju kako kompanije u ovome trenutku samo žele stabilizirati domaću potražnju, i vratiti povjerenje putnika.

„Mnogi kineski avioprijevoznici su izravno poticani od države da održavaju ključne domaće pravce“, napominje Luya You, analitičar Bank of Communication Internationala.

„Tijekom ovogodišnjih praznika prosječni dnevni promet za cijelu Kinu je iznosio 470.000 putnika, što je pad od 75 posto u odnosu na lani.“

Vodeći hongkongški avioprijevoznik Cathay Pacific jest, do daljnjega, na neplaćeni dopust pustio svojih 25 od ukupno 33 tisuće zaposlenika nakon otkazivanja 60 posto letova, te nametnutih restrikcija prema inozemnim destinacijama. Nastavak je to na tri tjedna neplaćenog dopusta za 27.000 svojih zaposlenika iz početka veljače, nakon procjene kako se turistički sektor u Hong Kongu ne može oporaviti u prvoj polovici ove godine.

Tagovi: avionske karte, kineski aerodromi, Cathay Pacific, koronavirus,
PROČITAJ I OVO
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE