GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Avioprijevoznici usvojili još sumorniju prognozu za 2020. godinu

Avioprijevoznici usvojili još sumorniju prognozu za 2020. godinu
CRNE PROGNOZE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.08.2020 / 16:45
Autor: SEEbiz / H

LONDON - Zrakoplovni prijevoznici izmijenili su u četvrtak ionako sumornu prognozu putničkog prometa u Europi u ovoj godini zbog kontinuiranih ograničenja putovanja i straha od novog vala Covida-19 koji prigušuju mogućnost oporavka sektora.

Broj putnika u europskom zračnom prometu smanjit će se ove godine 60 posto, procjenjuju u Međunarodnom udruženju za zračni promet (IATA).

To će dovesti u opasnost oko sedam milijuna radnih mjesta u zrakoplovnom i turističkom sektoru, dodaju.

U lipnju IATA je procijenila da će potražnja za zračnim prijevozom putnika u Europi ove godine pasti više od 50 posto, što će utjecati na šest do sedam milijuna radnih mjesta.

Upozorenje Međunarodnog udruženja za zračni promet (IATA) vremenski se poklopilo s razmatranjima europskih država o uvođenju novih ograničenja kako bi se izolirala nova žarišta virusa. Neke su zemlje već poduzele konkretne korake.

Europski letovi i putnički promet porasli su proteklih tjedana, no oporavak je i dalje slabiji no što su zrakoplovni prijevoznici očekivali u ključnoj ljetnoj sezoni.

Ponovno uvođenje karantene u Velikoj Britaniji u srpnju za građane koji se vraćaju iz Španjolske nanijelo je težak i simboličan udarac nadama o ljetnom oporavku. Otada je nova ograničenja uveo niz zemalja, uključujući Norvešku.

Velika Britanija ponovno je uvela karantenu i za građane koji se vraćaju iz Belgije a najavila je da bi istu mjeru mogla uvesti i za putnike-povratnike iz Francuske. Jučer je u Francuskoj zabilježeno najviše novih slučajeva Covida-19 otkada su ublažene mjere suzbijanja zaraze.

Tagovi: avio prijevoznici, zračni prijevoz, koronakriza
PROČITAJ I OVO
Ralph Lauren najavljuje otpuštanja
REZOVI
Ralph Lauren najavljuje otpuštanja
NEW YORK - Američka kompanija Ralph Lauren odlučila smanjiti radnu snagu širom svijeta do kraja svoje fiskalne godine, u okviru sveobuhvatnog plana restrukturiranja.
Fortenova grupa zaprimila niz neobvezujućih ponuda za Ledo i Frikom
PONUDE
Fortenova grupa zaprimila niz neobvezujućih ponuda za Ledo i Frikom
ZAGREB - Fortenova grupa je zaprimila niz neobvezujućih ponuda za preuzimanje kompanija Ledo plus, Ledo Čitluk i Frikom, koje zajedno s nekoliko manjih povezanih kompanija čine Poslovnu grupu zamrznute hrane koja djeluje unutar divizije Prehrana Fortenova grupe.
Tonči Huljić dobio dopuštenje za Radio Toniku
ZELENO SVJETLO
Tonči Huljić dobio dopuštenje za Radio Toniku
ZAGREB - Vijeće za elektroničke medije (VEM) dalo je dopuštenje društvu Tonika d.o.o., glazbenika, tekstopisca i producenta Tončija Huljića za satelitski, internetski, kabelski prijenos i druge dopuštene oblike prijenosa audio programa za kanal Radio Tonika.
Importanne Resortu Finina Zlatna bilanca
PRIZNANJA
Importanne Resortu Finina Zlatna bilanca
ZAGREB - Dubrovačkoj tvrtki Importanne Resort u utorak je dodijeljena Finina nagrada Zlatna bilanca za najuspješnijeg poduzetnika prema financijskom rejtingu u 2019. godini, a uz tu nagradu za sveukupnog pobjednika, dobitnik je i Zlatne bilance za najuspješnijeg poduzetnika u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.
TUI dodatno smanjio zimski program zbog koronaograničenja
OČEKIVANO
TUI dodatno smanjio zimski program zbog koronaograničenja
BERLIN - Njemački turoperator TUI objavio je u utorak da je dodatno smanjio zimski program za sezonu 2020/2021. zbog naglih promjena u ograničenjima putovanja kojima vlade nastoje usporiti zarazu Covidom 19.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE