GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

AZTN odobrio CME-u preuzimanje RTL-a Hrvatska

AZTN odobrio CME-u preuzimanje RTL-a Hrvatska
ZELENO SVJETLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.05.2022 / 20:55
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) u petak je na prvoj razini odobrila namjeru provedbe koncentracije koja nastaje stjecanjem izravne kontrole na trajnoj osnovi poduzetnika CME Media nad poduzetnikom RTL Hrvatska.

"AZTN je ocijenio da konkretna koncentracija nema značajan učinak na tržišno natjecanje, budući da se njome ne stvara novi niti jača postojeći vladajući položaj sudionika koncentracije na tržištu. Tijekom ocjenjivanja koncentracije, AZTN je posebnu pozornost obratio na tržište televizijskog oglašavanja", navodi se u priopćenju objavljenom na mrežnoj stranici Agencije.

Sredinom veljače ove godine PPF Grupa (PPF) je objavila da je njezina podružnica CME Media Enterprises (CME) potpisala ugovor o preuzimanju 100 posto vlasništva u RTL Hrvatska, pri čemu je imovina hrvatske komercijalne televizije procijenjena na 50 milijuna eura. Kao dio transakcije CME je osigurao dugoročna prava na zadržavanje i korištenje RTL brenda u Hrvatskoj, naveli su tada u priopćenju.

Napomenuli su i kako transakcija podliježe uobičajenim uvjetima zaključenja uključujući dobivanje odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja i Agencije za elektroničke medije u Hrvatskoj, a njezino zaključenje očekuje se sredinom 2022. godine.

Iz AZTN-a u današnjem priopćenju objašnjavaju kako je u ovom slučaju riječ je o prijavi namjere provedbe koncentracije koja nastaje stjecanjem izravne kontrole na trajnoj osnovi poduzetnika CME nad RTL-om.

"Riječ je o horizontalnoj koncentraciji koja se odnosi na područje medija. CME nije prisutan na mjerodavnim tržištima u RH, a ovom koncentracijom će preuzeti poziciju RTL-a te neće doći do promjene u strukturi tržišta", ističu iz AZTN-a.

Podsjećajući kako se predmetna koncentracija odnosi na područje medija na koju se primjenjuju i propisi o elektroničkim medijima, iz Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja obrazlažu da su donijeli odluku nakon što je Agencija za elektroničke medije 28. travnja donijela mišljenje kako provedbom ove koncentracije ne dolazi do kršenja odredbi u smislu odredbi Zakona o elektroničkim medijima.

Prema zaprimljenim podacima i dokumentaciji iz prijave koncentracije utvrđeno je kako će provedba koncentracije imati učinak na mjerodavnim tržištima pružanja usluga televizijskih kanala na veliko, pružanja usluga televizijskih kanala na malo, stjecanja (iskorištavanja) audiovizualnoga televizijskog sadržaja, televizijskog oglašavanja, oglašavanja na internetu (elektroničke publikacije) i tržištu naklade elektroničkih publikacija (internetski portali), sve na teritoriju Republike Hrvatske, zaključuje se u priopćenju AZTN-a.

Tagovi: RTL Hrvatska, Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja, CME Media
PROČITAJ I OVO
HŽ Putnički prijevoz u 2024. s gotovo 70 novih vlakova
VLAKOVI
HŽ Putnički prijevoz u 2024. s gotovo 70 novih vlakova
ZAGREB - S 21 elektromotornim vlakom koje Končar - Električna vozila proizvode za HŽ Putnički prijevoz (HŽPP), taj prijevoznik bi 2024. u voznom parku trebao imati gotovo 70 novih vlakova, što čini više od 50 posto flote, istaknuto je u utorak nakon obilaska Končarevih tvorničkih hala, kojem je nazočio i resorni ministar Oleg Butković.
Atlantic prodao Palanački kiseljak
PRODAJA
Atlantic prodao Palanački kiseljak
ZAGREB - Atlantic Grupa potpisala je s kompanijom Vik Pro Univerzal kupoprodajni ugovor za prodaju Palanačkog kiseljaka u Smederevskoj Palanci u Srbiji, izvijestio je Atlantic u utorak, ne navodeći pojedinosti kupoprodaje.
Glavna skupština Ericsson Nikole Tesle potvrdila dividendu
POTVRDA
Glavna skupština Ericsson Nikole Tesle potvrdila dividendu
ZAGREB - Dividenda će se isplatiti 22.07.2022. godine (payment date) svim dioničarima Društva koji 01.07 2022. godine (record date) imaju na računu vrijednosnih papira u Središnjem klirinškom depozitarnom društvu upisane dionice Društva.
Eurowings, Lufthansa i Austrian otkazali 55 letova prema Hrvatskoj
LETOVI
Eurowings, Lufthansa i Austrian otkazali 55 letova prema Hrvatskoj
ZAGREB - Prijevoznici iz Lufthansa grupacije, Eurowings, Lufthansa i Austrian Airlines, otkazali su ukupno 55 povratnih letova prema hrvatskim zračnim lukama najavljenih za srpanj ove godine, sve kako bi osigurali redovno odvijanje operacija zbog nedostatka radne snage kod samih prijevoznika ali i u zračnim lukama prema kojima prometuju.
Đuro Đaković smanjio temeljni kapital kako bi pokrio gubitke
POTEZI
Đuro Đaković smanjio temeljni kapital kako bi pokrio gubitke
SLAVONSKI BROD - Glavna skupština Đure Đakovića donijela je odluku o smanjenju temeljnog kapitala zbog pokrića gubitaka s početnih 203 milijuna kuna na 2,03 milijuna kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE