GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

AZTN odobrio koncentraciju Studenca i Lonie

AZTN odobrio koncentraciju Studenca i Lonie
ZELENO SVJETLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.03.2022 / 21:55
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) izvijestila je u utorak da je odobrila koncentraciju trgovačkih lanaca Studenca, koji raspolaže s više od 650 prodajnih mjesta u Hrvatskoj, i Lonie, koja ih ima više od 300.

Kako stoji u priopćenju, regulatorna agencija odobrila je na prvoj razini namjeru provedbe koncentracije, koja nastaje stjecanjem izravne kontrole na trajnoj osnovi poduzetnika Studenac nad poduzetnikom Lonia.

Riječ je o horizontalnoj koncentraciji na tržištu trgovine na malo mješovitom robom, pretežno hranom, pićima i higijenskim proizvodima za domaćinstvo, na području Grada Zagreba, Zagrebačke, Sisačko-moslavačke, Bjelovarsko-bilogorske, Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Karlovačke, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije, na kojima će poduzetnik Studenac preuzeti tržišne pozicije poduzetnika Lonia, navodi se u priopćenju.

Studenac je još, uz to, sam prisutan na tržištu trgovine na malo mješovitom robom, pretežno hranom, pićima i higijenskim proizvodima za domaćinstvo na područjima Splitsko-dalmatinske, Istarske, Primorsko-goranske, Zadarske, Šibensko-kninske, Ličko-senjske i Dubrovačko-neretvanske županije.

AZTN je temeljem potpune prijave koncentracije, utvrđene strukture mjerodavnog tržišta, postkoncentracijskog tržišnog udjela sudionika koncentracije, očekivanih učinaka koncentracije u smislu koristi za potrošača i drugih raspoloživih podataka i saznanja, ocijenio da nije riječ o zabranjenoj koncentraciji. Krajnji kupci će i dalje imati veliki izbor za kupnju, a poduzetnici će i dalje imati interesa za sudjelovanjem na predmetnom mjerodavnom tržištu, bilo da je riječ o širenju postojećih ili ulasku novih takmaca, poručuju iz AZTN-a.

Inače, početkom godine mediji su špekulirali da se omiški maloprodajni lanac Studenac sprema na preuzimanje kutinske Lonie.

Studenac je u vlasništvu poljskog investicijskog fonda Enterprise fund VIII, kojim upravlja društvo Enterprise investors, a u proteklih pet godina preuzeo je četiri manja hrvatska trgovačka lanca te ima više od 650 prodajnih mjesta.

Vlasnik Lonie je Frane Jaram, a kompanija ima više od 300 prodajnih mjesta.

Tagovi: Studenac, Lonia, Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja
PROČITAJ I OVO
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE