GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bandić: Da me Plenković poslušao, Imunološki bi bio na pragu cjepiva protiv koronavirusa

Bandić: Da me Plenković poslušao, Imunološki bi bio na pragu cjepiva protiv koronavirusa
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.04.2020 / 21:23
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poručio je u srijedu kako bi, da je uspio dogovoriti strateško partnerstvo s Vladom i tako osigurao funkcioniranje Imunološkog zavoda, već bili na pragu pronalaska cjepiva protiv koronavirusa.

"Već je trebao biti u funkciji, ali nitko me nije pratio. Pisao sam Milanoviću, Plenkoviću, ministru gospodarstva... Žao mi je što to nismo napravili prije tri godine jer bismo bili na tragu cjepiva", rekao je Bandić za RTL Danas.

Podsjetio je da je Imunološki zavod prije 50 godina izmislio lijek za ospice, uvjeren da je isto mogao učiniti i sada kada se svijet bori protiv pandemije.

Istaknuo je kako se nije testirao na virus jer "neće vrag u koprive", navodeći kako nema nikakve simptome bolesti.

Grad vodim u pravom smjeru

Bandić je uvjeren da Grad Zagreb, u kriznoj situaciji zbog virusa i razornog potresa, vodi u pravom smjeru, da za građane čini koliko može.

"Činimo koliko znamo i umijemo, a vrijeme će pokazati koliko smo u tome uspješni", rekao je.

Naglasio je kako je Zagreb među prvima izašao sa setom mjera za pomoć pogođenima posljedicama potresa, prije svega kada je riječ o obrtnicima koji su oslobođeni najamnine, komunalnog doprinosa onima kojima je zabranjen rad zbog virusa, plaćanja režija, parkinga.

Ponovno je opovrgnuo da je izjavom kako su građani odgovorni za posljedice potresa jer nisu ulagali u svoje nekretnine uvrijedio građane, ističući da je ta njegova izjava izvučena iz konteksta jer je mislio na odgovornost i grada i države i građana.

Bandić je napomenuo kako Grad prema Vladi ide sa setom mjera po kojima bi građani sanaciju šteta od potresa na svojim objektima platiti s 50 posto, a Grad i država ostalih 50 posto.

Najavio je i "pet preduvjeta" za potporu Vladinom prijedlogu zakona o obnovi zgrada oštećenih u potresu na području zagreba i okolice - da bude životan, provediv i realan, pravedan, transparentan i usuglašen sa strukom.

Preuzeo sam odgovornost u punom smislu riječi

Ne misli da je zakasnio jer je tek nakon mjesec dana nakon pojave virusa te gotovo tri tjedna nakon potresa sjeo na čelo Gradskog stožera za civilnu zaštitu.

"Preuzeo sam odgovornost u punom smislu riječi, kao kapetan broda", poručio je.

Upitan zašto se stalno svađa s novinarima Bandić je odgovorio kako svatko ima svoj stil, a njegov je da na konkretno pitanje odgovara konkretno, na provokaciju, insinuaciju ili laž istom mjerom.

Kraj Milana Bandića neće tako brzo doći

Na pitanje kako tumači sve izraženij nezadovoljstvo Zagrepčana njegovim upravljanjem gradom te brojnim tekstovima kako mu "prijeti krah", odgovorio je kako će o tome odlučiti građani

Na optužbe gradske oporbe i njihove zahtjeve da podnese ostavku uzvratio je kako svatko ima pravo na svoj stav - "oni da buše gume, a ja da vozim auto", pa je oporbi predložio da budu konstruktivni, a ne da u ovoj kriznoj situaciji "ubiru političke poene".

"Kraj Milana Bandića neće tako brzo doći", zaključio je zagrebački gradonačelnik.

Tagovi: Milan Bandić, Andrej Plenković, Imunološki zavod, cjepivo protiv koronavirusa, koronavirus u Hrvatskoj, potres u Zagrebu
PROČITAJ I OVO
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE