GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

BAT kreće u prvu fazu kliničkog ispitivanja COVID-19 cjepiva

BAT kreće u prvu fazu kliničkog ispitivanja COVID-19 cjepiva
CJEPIVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.12.2020 / 11:32
Autor: SEEbiz
NEW YORK - BAT-ova američka biotehnološka podružnica, Kentucky BioProcessing (KBP) najavila je planove za početak I faze ispitivanja na ljudima svog COVID-19 cjepiva. Najava je uslijedila nakon dobivanja odobrenja američke agencije za hranu i lijekove (FDA) za istraživanje primjene potencijalnog novog lijeka. Očekuje se skori početak ispitivanja.

BAT-ovo COVID-19 cjepivo (KBP-COVID-19; NCT04473690) postaje dio grupe potencijalnih cjepiva koja su napredovala iz faze predkliničkih ispitivanja. Ispitivanje ovog cjepiva će obuhvatiti 180 zdravih dobrovoljaca koji će biti podijeljeni u dvije dobne skupine, u dobi od 18 do 49 godina i u dobi od 50 do 70 godina. Dodatno će se svaka skupina podijeliti u skupine za liječenje malim i visokim dozama cjepiva. Rezultati se očekuju sredinom 2021. godine i oni će u slučaju pozitivnih rezultata, omogućit ulazak cjepiva u fazu II ispitivanja. 

Cjepivo je razvijeno korištenjem KBP-ove inovativne tehnologije brzorastućeg bilja. Ovaj jedinstveni pristup ima niz mogućih prednosti, uključujući brzu proizvodnju aktivnih sastojaka cjepiva za oko 6 tjedana, u usporedbi s nekoliko mjeseci koji su potrebni korištenjem konvencionalnih metoda. Cjepivo ima potencijal biti stabilno na sobnoj temperaturi, što bi predstavljalo veliku prednost za javne zdravstvene mreže širom svijeta. U slučaju uspjeha, brzina proizvodnje aktivnih sastojaka može smanjiti vrijeme između identificiranja novih virusa i sojeva i razvoja i primjene cjepiva.

KBP također provodi i nedavno je dovršio upis u fazu I kliničkog ispitivanja svog četverovalentnog (četiri soja) kandidata za cjepivo protiv gripe (KBP-V001; NCT04439695), koji koristi istu tehnološku platformu na biljnoj osnovi - nicotiana benthamiana.

Dr. David O’Reilly, direktor znanstvenih istraživanja BAT-a rekao je:

„Prijelaz na ispitivanja na ljudima s oba naša kandidata za cjepivo, i ono protiv COVID-19 i protiv sezonske gripe, predstavlja značajnu prekretnicu i odražava naše značajne napore na ubrzavanju razvoja našeg biološkog portfelja. Naša jedinstvena tehnologija cjepiva na biljnoj bazi, koja djeluje kao brz, učinkovit domaćin za proizvodnju antigena za razne bolesti, temelj je tog napretka i u ovom trenutku odgovara na hitnu globalnu potrebu za sigurnim i učinkovitim tretmanima i cjepivima. Ovo je dio naše trajne posvećenosti inovacijama i znanosti kao temelja našeg poslovanja. Kao kompanija posvećena izgradnji bolje budućnosti (A better tomorrow), ponosni smo što imamo ulogu u globalnoj borbi protiv ovog virusa, a nadamo se da možemo doprinijeti rješenju.“

Tagovi: Kentucky BioProcessing, British American Tobacco, cjepivo protiv koronavirusa, Američka agencija za hranu i lijekove
PROČITAJ I OVO
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
UZLET
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
NEW YORK - American Express je u petak izvijestio o tromjesečnoj zaradi koja je nadmašila tržišna očekivanja, budući da su potrošači nastavili koristiti vrhunske kreditne kartice tvrtke.
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
BLOKADA
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
NEW YORK - Savezna komisija za trgovinu (FTC) podnijela je tužbu kako bi blokirala akviziciju Capri Holdings Ltd. od strane Tapestryja, Inc., vrijednu 8,5 milijardi dolara, rekavši da bi ugovor eliminirao izravnu konkurenciju između brendova modnih kompanija poput Coacha i Michaela Korsa u segmentu tzv. pristupačnih luksuznih torbica.
Izvršni direktor Emiratesa ispričao se nakon kaosa u Dubaiju: Moramo vratiti 30.000 kofera
ISPRIKA
Izvršni direktor Emiratesa ispričao se nakon kaosa u Dubaiju: Moramo vratiti 30.000 kofera
DUBAI - Izvršni direktor Emirates Airlinea objavio je pismo isprike kupcima tijekom vikenda nakon što su povijesne kiše u Ujedinjenim Arapskim Emiratima izazvale rekordne poplave i kaos u zračnoj luci u Dubaiju.
Andrija Topić novi član Uprave za akvizicije i integracije u Studencu
KARIJERE
Andrija Topić novi član Uprave za akvizicije i integracije u Studencu
OMIŠ – Andrija Topić imenovan je novim članom Uprave za akvizicije i integracije (CAIO) u Studencu i time učvrstio strateški smjer poslovanja jednog od vodećih hrvatskih maloprodajnih lanaca.
British American Tobacco najavio veliku investiciju u Mađarskoj
INVESTICIJE
British American Tobacco najavio veliku investiciju u Mađarskoj
BUDIMPEŠTA - British American Tobacco (BAT) uložit će 60 milijardi HUF, odnosno oko 152 milijuna eura, u osnivanje centra za proizvodnju bezdimnih proizvoda u Pečuhu, rekao je u petak ministar vanjskih poslova i trgovine Péter Szijjártó, prema izvješću agencije MTI.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE