GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

ÖBB Rail Cargo Group angažira 600 dodatnih kontejnerskih vagona

ÖBB Rail Cargo Group angažira 600 dodatnih kontejnerskih vagona
LOGISTIKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.12.2023 / 13:57
Autor: SEEbiz
BEČ - Multimodalna logistika, skraćeno MML, postaje sve popularnija. U ÖBB Rail Cargo Group (RCG) visoko se cijeni kombinacija različitih načina prijevoza, omogućena različitim tehnikama rukovanja.

 Vodeći europski stručnjak za željezničku logistiku razvija prilagođena end-to-end logistička rješenja u kojima roba većinu rute putuje željeznicom na ekološki prihvatljiv način, a prvu i posljednju milju fleksibilno cestom. RCG je sada potpisao okvirni ugovor sa švicarskom tvrtkom za iznajmljivanje vagona MFD Rail. U budućnosti će do 600 dodatnih vagona za prijevoz kontejnera pomoći da se još više robe prebaci s ceste na željeznicu.

Tvrtka za iznajmljivanje vagona MFD Rail aktivno je uključena u smanjenje emisija stakleničkih plinova i izjavljuje prelazak na prijevoz bez CO2. 600 unajmljenih kontejnerskih vagona od MFD Raila posebno su prilagođeni potrebama RCG-a i dizajnirani su za korištenje s konfiguracijom MOBILER. U kombinaciji s hidrauličkim sustavom podizanja MOBILER-a, roba se može prenijeti između vlaka i kamiona potpuno bez dizalice ili sporednog kolosijeka. Inovativno logističko rješenje na kraju se koristi za ekološki prihvatljiv prijevoz otpada željeznicom. U 2023. godini već je više od 200.000 tona otpada ugovoreno prema izmijenjenom Zakonu o gospodarenju otpadom i time održivo prebačeno u ekološki prihvatljiv željeznički promet. U 2024. očekuje se da će taj broj biti znatno veći.

Prvih 100 novoproizvedenih kontejnerskih vagona već je stiglo i koristi se u raznim područjima logistike zbrinjavanja otpada. Sljedeća tranša planirana je za 2024. godinu i uključuje još 100 posebno brendiranih kontejnerskih vagona koji će biti isporučeni RCG-u u prvoj polovini godine. Pružanjem najsuvremenijih multimodalnih okvira, MFD značajno doprinosi nadogradnji RCG-ovih fleksibilnih logističkih usluga i time postavlja temelje za dugoročno partnerstvo.

Kao tim iskusnih intermodalnih stručnjaka, MFD Rail opskrbljuje europski sektor kombiniranog prijevoza modernom i homogenom flotom vagona. Sa sjedištem u Rotkreuzu u Švicarskoj, MFD Rail jedna je od najbolje kapitaliziranih i najodrživijih scale-up kompanija u industriji i posvećena je pružanju svojim klijentima najviše razine podrške, tehnološke dostupnosti i usluge. MFD Rail iznajmljuje tihe, sigurne i visokokvalitetne intermodalne vagone, u kombinaciji s fleksibilnim i transparentnim konceptima najma i održavanja. Kao preferirana alternativa na tržištu najma, smanjuje ovisnost o postojećim pružateljima usluga i modernizira vozni park svojih kupaca. Na ovaj način tvrtka za iznajmljivanje aktivno podupire modalni prijelaz s ceste na željeznicu u Europi. MFD Rail raste na ekološki osviješten, energetski učinkovit i klimatski neutralan način te podržava klimatsku stabilnost s potpuno kružnom i digitalnom zelenom flotom.

Tagovi: ÖBB Rail Cargo Group, MFD Rail, vagoni, logistika, željeznica, prijevoz
PROČITAJ I OVO
Imenovana nova Uprava Dalekovoda
KADROVI
Imenovana nova Uprava Dalekovoda
ZAGREB - Nadzorni odbor društva Dalekovod d.d. donio je na današnjoj sjednici odluku o imenovanju Uprave koja će kompaniju voditi u četverogodišnjem mandatu koji počinje 1. travnja 2024.
Sindikat njemačkih strojovođa pozvao na novi štrajk
ŠTRAJK
Sindikat njemačkih strojovođa pozvao na novi štrajk
FRANKFURT - Kako javlja francuska novinska agencija AFP, njemački sindikat strojovođa GDL najavio je u srijedu početak "vala štrajka" jer su pregovori s operaterom njemačkih željeznica Deutsche Bahn bili neuspješni.
Valamar diže plaće za više od 5.000 djelatnika
ZARADE
Valamar diže plaće za više od 5.000 djelatnika
POREČ - Valamar i ove godine nastavlja sa značajnim ulaganjima u zaposlenike te u dogovoru sa socijalnim partnerima povećava osnovnu plaću za više od 5.000 djelatnika.
Aminess nastavlja širenje uz akviziciju Boutique Hotela Bellevue u Crikvenici
ŠIRENJE
Aminess nastavlja širenje uz akviziciju Boutique Hotela Bellevue u Crikvenici
CRIKVENICA - Management kompanija Aminess Hospitality Group produžetak je poslovanja tvrtke Aminess Hotels & Resorts, a u protekla dva mjeseca djelovanja preuzela je operativno poslovanje Hotela Lišanj iz Novog Vinodolskog i Hotela Mediteran iz Crikvenice.
Lufthansino osoblje će štrajkati i ovaj tjedan
ŠTRAJK
Lufthansino osoblje će štrajkati i ovaj tjedan
FRANKFURT - Sindikat Verdi pozvao je danas aerodromsko osoblje njemačke aviokompanije Lufthansa na novi štrajk, koji bi trajao od četvrtka ujutro do subote ujutro, javlja njemačka tiskovna agencija dpa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE