GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Belje povećava otkupne cijene mlijeka u prosjeku za 20 posto

Belje povećava otkupne cijene mlijeka u prosjeku za 20 posto
MLIJEKO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.04.2022 / 20:03
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Tvrtka Belje plus odlučila je povećati otkupne cijene mlijeka, koje će se do svibnja ove godine povećati prosječno za 20 posto, izvijestili su u utorak iz te kompanije koja posluje u sastavu Fortenova grupe.

Iz Belja plus ističu da time daju značajnu podršku domaćim proizvođačima mlijeka, posebno ugroženima naglim promjenama gospodarskih tokova i povećanjem cijene stočne hrane.

Napominju i da time pokazuju koliku važnost u domaćoj proizvodnji mlijeka ima suradnja s farmama malih proizvođača - kooperanata koji svakodnevno isporučuju svoje mlijeko za proizvode brenda Kravica kraljica.

"Iza nas je prvih godinu dana Kravice Kraljice i njenih proizvoda koji su sjajno prihvaćeni na tržištu. Donijeli smo na stolove naših potrošača vrhunsku kvalitetu domaćih mliječnih proizvoda za što su zaslužne naše farme u Belju i Vupiku, ali i farme naših brojnih kooperanata od kojih svakodnevno preuzimamo mlijeko", istaknuo je direktor Tvornica mliječnih proizvoda Belje Tomislav Radišić.

Inače, preuzimanje proizvodnog pogona osječke mljekare od tvrtke Meggle bila je prva investicija Fortenova grupe, kojom je osiguran nastavak proizvodnje i radna mjesta za 88 zaposlenih.

Naime, krajem 2020. godine Fortenova grupa preuzela je proizvodni pogon osječke mljekare, koji posluje u okviru Belja plus, čime je nastavio 70-godišnju tradiciju proizvodnje mliječnih proizvoda i nakon odlaska Megglea iz Hrvatske.

Belje je lani proizvelo 53,1 milijun litara mlijeka.

Inače, nešto ranije su, u ožujku su i Dukat i Vindija izvijestili da otkupnu cijenu mlijeka od 1. travnja dižu za 15 lipa, a od 1. svibnja za dodatnih 10 lipa po litri.

Tagovi: Belje, Belje plus, Fortenova grupa, mlijeko
PROČITAJ I OVO
Nestlé: Snažan rast u Hrvatskoj u prvom tromjesečju
RAST
Nestlé: Snažan rast u Hrvatskoj u prvom tromjesečju
ZAGREB – Kompanija Nestlé objavila je financijske rezultate za prva tri mjeseca 2024. godine.
Ericsson NT: Pad neto dobiti u prvom kvartalu
PAD
Ericsson NT: Pad neto dobiti u prvom kvartalu
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla u prvom je tromjesečju ostvarila prihode od prodaje od 52 milijuna eura.
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
BLAGI RAST
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
ZAGREB - Atlantic Grupa je u prvom tromjesečju 2024. godine ostvarila neto dobit od 9,9 milijuna eura, što je 3,2 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, objavio je Atlantic.
Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva
POTEZI
Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva
ZAGREB - Nakon što je ruski milijarder Denis Štengelov preuzeo Zvečevo, dogodile su se prve promjene na čelu kompanije.
Mattoni 1873 preuzeo potpuno vlasništvo u Knjazu Milošu
AKVIZICIJE
Mattoni 1873 preuzeo potpuno vlasništvo u Knjazu Milošu
BEOGRAD - Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udio (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši tako jedini vlasnik ovog vodećeg proizvođača mineralne vode i energetskih napitaka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE