GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Benetton u velikim financijskim problemima

Benetton u velikim financijskim problemima
GUBICI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.05.2024 / 18:39
Autor: SEEbiz
TREVISO - Benetton niže gubitke pa obitelj osnivača priprema preustroj poslovanja i financijsku injekciju od 260 milijuna eura, rekla su dva upućena izvora.

Upravni odbor grupe trebao bi se tijekom dana sastati i razgovarati o oko 230 milijuna eura neto gubitka u 2023. godini, koji uključuje umanjenje vrijednosti imovine, rekao je jedan izvor.

U 2022. neto gubitak iznosio je 81 milijun eura, uz prihod od milijardu eura.

Grupa je prema trogodišnjem strateškom planu trebala zaključiti prošlu godinu na pozitivnoj nuli, rekao je Luciano Benetton, predsjednik i jedan od osnivača, ali je financijska situacija u proteklim mjesecima bila gora no što se očekivalo.

Uprava na čelu s izvršnim direktorom Massimom Renonom zatekla je odbor "dramatičnim" gubitkom, izjavio je Benetton za dnevni list Corrierre della Sera.

Obitelj Benetton osnovala je modnu kuću 1965. godine i uspostavila mrežu od 4000 trgovina širom svijeta. Godine 1986. uvrstili su dionice grupe u kotaciju milanske burze i otada kompanija niže gubitke.

Obitelj osnivača drži vlasnički udio preko holdinga Edizione, koji je spreman podržati restrukturiranje i uložiti 260 milijuna eura, uz čvršću kontrolu nad poslovanjem, rekao je jedan izvor.

Benetton se proslavio šarenim džemperima, ali se u posljednje vrijeme teško nosi sa sve žešćom konkurencijom divova brze mode, poput Inditexa, vlasnika Zare, koji je razvio puno efikasniji model proizvodnje i distribucije, uz bržu reakciju na promjenu ukusa potrošača.

Tagovi: Benetton, MODA, ZARA, INDITEX
PROČITAJ I OVO
Mađarski Media Moment preuzeo Otvoreni radio
AKVIZICIJE
Mađarski Media Moment preuzeo Otvoreni radio
ZAGREB - Otvoreni radio objavio je novu vlasničku strukturu u kojoj je novi većinski vlasnik mađarska tvrtka Media Moment Korlatolt s 51 posto udjela a preostalih 49 posto zadržala je tvrtka Avix donedavnog stopostotnog vlasnika radija Ivana Miličevića.
Slovenija: U 2022. godini rekordan broj novih tvrtki
REKORDI
Slovenija: U 2022. godini rekordan broj novih tvrtki
LJUBLJANA - U 2022. godini u Sloveniji su novoosnovana 21.833 poduzeća, što je oko devet posto više nego godinu prije. To je najveći broj novih tvrtki od 2004. odn budući da Državni ured za statistiku prati te podatke.
Cinkarna odobrila dividendu
DIVIDENDA
Cinkarna odobrila dividendu
CELJE - Cinkarna Celje u srijedu je održala glavnu skupštinu na kojoj su dioničari odobrili isplatu dividende od 0,9 eura po dionici, što podrazumijeva dividendni prinos od 4,2 posto.
Studenac uskoro najavljuje dvije nove akvizicije
AKVIZICIJE
Studenac uskoro najavljuje dvije nove akvizicije
ZAGREB - Studenac će u narednih mjesec dana objaviti dvije nove akvizicije, otkrio je Michał Kędzia, partner u Enterprise Investorsu, jednom od najvećih private equity fondova u srednjoj i jugoistočnoj Europi koji trenutno upravlja nad Studencem i Pan-Pekom.
Taksisti Bolta i Ubera za ponedjeljak najavili štrajk
NEZADOVOLJSTVO
Taksisti Bolta i Ubera za ponedjeljak najavili štrajk
ZAGREB - Među taksistima koji rade za Bolt i Uber posljednjih dana širi se poziv na štrajk planiran za ponedjeljak, 24. lipnja 2024. godine u 12 sati.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE