GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beograd dobija "ljubičastu" zonu parkiranja sa vremenskim limitom od pola sata

Beograd dobija
ZONA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.12.2018 / 15:54
Autor: zonu parkiranja sa vremenskim limitom od pola sata
BEOGRAD - Beograd će uskoro dobiti novu zonu parkiranja - "ljubičastu", koja će se primenjivati samo u strogom centru grada, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Kako je istakao, u ljubičastoj zoni će parkiranje biti moguće samo na pola sata, dok će u svim drugim zonama biti omogućena doplata po većoj ceni za taj dodatni sat.

Vesić je, prilikom otvaranja 16. Regionalne konferencije o parkiranju PARkon 2018 koja se održava u hotelu Crowne Plaza, istakao da u Beogradu ima oko 22.000 parking mesta zoniranih na ulici i oko 10.000 mesta u garažama.

- Za Beograd to nije dovoljno, jer se na godišnjem nivou registruje blizu 50.000 novih automobila, što je porast za 6–7%. U planu je da do juna 2019. bude 3.000 novih parking mesta na ulici, a u naredne četiri godine 10.000 - rekao je Vesić, prenosi Beoinfo.

On je za sledeću godinu najavio početak izgradnje podzemne garaže na Studentskom trgu i duž cele Ulice kneza Miloša koja će obezbediti 1.500 dodatnih parking mesta. Kako je naglasio, taj vid garaža ispod velikih ulica u jednom nivou biće primenjivan i u budućnosti, po modelu koji je preuzet iz Barselone i Madrida.

Kada je reč o parking senzorima, Vesić je dodao da ih u Beogradu ima 1.500, da je njihova uloga da obaveštavaju građane o slobodnim mestima i najavio postavku dodatnih 3.000 senzora tokom 2019. godine.

- Tada ćemo biti grad sa najviše parking senzora u Evropi, na šta smo ponosni. Cilj je da do 2021. godine kompletan centar grada bude pokriven senzorima za parkiranje. U narednim nedeljama biće puštena nova aplikacija povezana sa senzorima putem koje će građani u svakom trenutku moći da vide gde ima slobodno parking mesto, bilo u garaži ili na ulici, i preko navigacije će biti navođeni do odredišta. Cilj je da se smanji vreme traženja parking mesta u centru grada. Time ćemo smanjiti zagađenje vazduha i pomoći gostima naše prestonice da se lako parkiraju - najavio je zamenik gradonačelnika.

Vesić je podsetio da je uvedena nova usluga Parking servisa - parking pass, koja omogućava posetiocima našeg grada da koriste javne garaže sa jednom kartom na jedan dan, tri ili sedam dana, bez ograničenja. Takođe je najavio uvođenje aplikacije za onlajn plaćanje putem telefona, čime će se ubrzati izlaženje iz garaža.

On je istakao da JKP Parking servis i javne garaže u Beogradu ispunjavaju evropske standarde u pružanju usluga i zaključio da će Parking servis ostati gradsko preduzeće.

Direktor Parking servisa Andrija Čupković najavio je da će veoma brzo u vozilima tog preduzeća biti omogućeno komunalnim policijacima da asistiraju pri intervencijama, što do sada nije bio slučaj i što će znatno olakšati rad.

Tagovi: Beograd, ljubičasta zona parkiranja, Goran Vesić
PROČITAJ I OVO
Zaključena prodaja Optima Telekoma
FINALIZACIJA
Zaključena prodaja Optima Telekoma
ZAGREB -  HT holding (društvo u 100% vlasništvu HT-a) prenio 17,41% dionica Optime, a Zagrebačka banka 36,90% dionica Optime na Telemach Hrvatska d.o.o. koji time stječe ukupno 54,31% dionica Optime.
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
DOKAPITALIZACIJA
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
ZAGREB - Upisom povećanja temeljnog kapitala u sudski registar uspješno je završena dokapitalizacija Dalekovoda d.d..
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
NAKNADA
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
ZAGREB - Autobusni prijevoznici traže da im se se isplati trošak hladnog pogona u vrijednosti od barem 50 posto ugovorenog iznosa s državom, jer imaju velike troškove budući da su zbog zatvaranja škola ostali bez ugovorenog i očekivanog prihoda.
Atlantic Grupa poboljšala očekivanja poslovnih rezultata za 2021.
OČEKIVANJA
Atlantic Grupa poboljšala očekivanja poslovnih rezultata za 2021.
ZAGREB - Društvo procjenjuje da će uslijed boljih od očekivanih prodajnih rezultata u zadnja dva mjeseca 2021. godine ukupan rast prihoda od prodaje za 2021. godinu iznositi oko 8,5%.
Vlada Srbije poništila sve dozvole za rudnik litija
LITIJ
Vlada Srbije poništila sve dozvole za rudnik litija
ZAGREB - Vlada Srbije ukinula je u četvrtak uredbu o prostornom planu područja za eksploataciju i preradu rude litija, te sve dozvole i uredbe vezane uz kompaniju "Rio Tinto", izjavila je premijerka Ana Brnabić.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE