GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beograd: Otvoren Hotel Mona Plaza

Beograd: Otvoren Hotel Mona Plaza
HOTELI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.02.2020 / 13:44
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Hotel Mona Plaza, u čiju je izgradnju uloženo 30 miliona evra, svečano je otvoren u Beogradu u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Hotel se prostire na oko 20.000 kvadrata, kategorisan je sa četiri zvezdice, a izgrađen je Dorćolu na mestu na kojem se nekada nalazila prva srpska fabrika čokolade čiji je tvorac trgovac i industrijalac Kosta Šonda.

Vučić je obišao hotel i razgovarao sa zaposlenima, a posebno se zadržao u restoranu, gde se fotografisao sa kuvarima i saznao da, kako su mu rekli, da oni dobro spremaju i savremena i tradicionalna jela, kao i da će imati poseban recept za ćevape.

Otvaranju hotela prisustvovali su i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, ministarka zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović, predstavnici kompanije Mona i njenih poslovnih partnera, kao i ličnosti iz javnog života.

Kamen temeljac za izgradnju hotela krajem novembra 2017. godine položili su predsednik Vučić, tadašnji gradonačelnik Beograda Siniša Mali i vlasnici kompanije Mona.

Novi hotel biće razvojni projekat za taj deo grada, koji će da "procveta", primetio je predsednik Aleksandar Vučić.

"Pre dve godine bio sam ovde, na početku radova, ovde je bila rupa, velika kiša, a ja sam se pitao kako ovo i nije neko mesto, kako će da uspe, nema dovoljno prostora... Danas ova lepotica od zgrade, biće razvojni projekat za ovaj deo grada. Ceo Dorćol će da procveta i zbog hotela", rekao je Vučić.

On je istakao da u hotelima Mone radi 800 ljudi, u Beogradu, Sopotu, na Zlatiboru, te da je Mona jedno od značajnijih srpskih preduzeća, sa više od 50 prodavnica u Srbiji, Severnoj Makedoniji, BiH, Crnoj Gori...

"To je za našu zemlju od ogromnog interesa i značaja. Želimo da zapošljavate još veći broj ljudi u Srbiji i regionu", poručio je Vučić vlasnicima, porodici Momirović. Oni, kaže, dobro znaju da granice ne smeju da postoje za biznis.

Takođe, istakao je da vlasnici za investiciju od 30 miliona evra, nisu tražili ni dinar od države, iako su mogli da dobiju subvencije, već da su sve platili svojim novcem.

Tagovi: Hotel Mona Plaza, Aleksandar Vučić, Rasim Ljajić, porodica Momirović
PROČITAJ I OVO
Fortenova grupa isplatila više od 2,3 milijuna eura uskrsnica za svoje zaposlenike
USKRSNICA
Fortenova grupa isplatila više od 2,3 milijuna eura uskrsnica za svoje zaposlenike
ZAGREB - Fortenova grupa d.d. i njezine operativne kompanije u Hrvatskoj i ove su godine uoči Uskrsa svojim zaposlenicima isplatile uskrsnice, a sukladno važećim kolektivnim ugovorima i mogućnostima pojedinih kompanija u to je nagrađivanje zaposlenika ukupno uloženo više od 2,3 milijuna eura.
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE