GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Big Bang preuzima srpsku komnaniju BC Group

Big Bang preuzima srpsku komnaniju BC Group
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.08.2023 / 18:25
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Big Bang, najveći slovenski trgovac zabavnom i uporabnom elektronikom, potpisao je ugovor o kupnji 100% srpskog online trgovca BC Group. Posao još trebaju odobriti nadležne agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, priopćili su iz tvrtke. Preuzimanje bi trebalo biti završeno do kraja godine.

U grupi Big Bang žele postati vodeće online tržište potrošačke elektronike u regiji.

„U ostvarenju ovih ambicija značajno će nam pomoći i akvizicija BC Grupe, kojom će Big Bang Grupa steći važna znanja u području online prodaje, a moći ćemo iskoristiti i sinergije u nabavi, logistici i digitalizacija poslovanja“, rekao je nakon sklapanja ugovora direktor Big Banga Uroš Mesojedec.

BC Grupa lani je ostvarila 35 milijuna eura prihoda, au idućih pet godina to žele povećati na više od 90 milijuna eura, za što im je trebao odgovarajući poslovni partner, objasnio je direktor i sadašnji većinski vlasnik BC Grupe Oleg Kulidžan. Kulidžan sada očekuje da će akvizicijom povećati proizvodni asortiman te poboljšati logistiku i korisničko iskustvo.

Ovom akvizicijom Big Bang Grupa nastavlja širenje u regiji nakon što je prošle godine preuzela hrvatsku tvrtku Sancta Domenica. Nakon preuzimanja cijela će grupacija imati gotovo 700 zaposlenih, a prema planovima, na tržištu od ukupno 16 milijuna stanovnika, 2028. godine ostvarit će više od pola milijarde eura prihoda, objašnjavaju u Pressu. osloboditi.

Grupacija je prošle godine ostvarila rekordnih 270 milijuna eura prihoda. U Sloveniji trenutno ima oko 17 trgovina s površinom od gotovo 32.000 četvornih metara. Počeci grupe sežu u 1991. godinu, a brend je nastao dvije godine kasnije, kada je otvorena prva trgovina u Ljubljani.

Tvrtka Bidigital u rujnu 2018. postala je vlasnikom Big Banga koji je u vlasništvu Adventure holdinga koji kontrolira poduzetnik Darko Klarič. Bidigital ga je kupio u sklopu stečaja Merkura i tako u stečajnu masu prebacio 18,6 milijuna eura.

Tagovi: Big Bang, BC Group
PROČITAJ I OVO
Minimalne plaće u ugostiteljstvu rastu prosječno 17%
KOLEKTIVNI UGOVOR
Minimalne plaće u ugostiteljstvu rastu prosječno 17%
ZAGREB - Od 1. svibnja 2024. godine povećanje minimalnih osnovnih plaća od prosječno 17 % za temeljna ugostiteljska zanimanja, koje su ugovorili socijalni partneri u turizmu, proširuje se na sve poslodavce i radnike u RH u djelatnostima pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.
Novo Nordisk nadmašio očekivanja na krilima prodaje popularnog lijeka za mršavljenje
BOLJE OD OČEKIVANJA
Novo Nordisk nadmašio očekivanja na krilima prodaje popularnog lijeka za mršavljenje
KOPENHAGEN - Danski farmaceutski div Novo Nordisk, koji je prošle godine postao najvrednija tvrtka u Europi zahvaljujući velikom uspjehu svojih lijekova za mršavljenje, u četvrtak je nadmašio procjene dobiti za prvo tromjesečje.
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
IN MEMORIAM
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
LJUBLJANA - Preminuo je poduzetnik Miran Goslar, objavila je Općina Ljubljana (Mol), čiji je on bio počasni građanin. Između ostalog, bio je generalni direktor Mercatora, a nadgledao je i privatizaciju ove tvrtke.
Carrefour dolazi u Srbiju
TRGOVINA
Carrefour dolazi u Srbiju
PARIZ - Jedan od najvećih maloprodajnih lanaca u svetu francuski Carrefour dolazi u Srbiju.
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
DOBRE BROJKE
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
NEW YORK - Američki pružatelj usluga plaćanja kreditnim i debitnim karticama Mastercard u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario 6,35 milijardi dolara (5,92 milijarde eura) prihoda, što je za desetinu više nego u istom razdoblju prošle godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE