GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bingo kupio franšizu Vapiano restorana

Bingo kupio franšizu Vapiano restorana
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.04.2021 / 08:01
Autor: SEEbiz / indikator.ba
SARAJEVO - Bingo je otkupio franšizu Vapiano za Bosnu i Hercegovinu i ponovo otvorio jedini restoran ovog lanca u Alta Šoping Centru u Sarajevu nakon što se grupacija u čijem je sastavu prošle godine našla u teškoćama.

Bingo je zadržao uposlenike, koji su ostali dio Vapiano porodice, i renovirao objekat.

Njemački lanac restorana Vapiano, poznat po svom fast-casual konceptu, jedna je od žrtava pandemije koronavirusa u toj zemlji, a platio je cijenu povećane amortizacije zbog većih investicija i većih troškova kamata uzrokovanih eksplozivnim otvaranjem novih restorana i akvizicijama u prethodnim godinama.

U aprilu prošle godine vlasnici su podnijeli zahtjev za bankrot.

U Austriji je 12 objekata preuzeo austrijski biznismen Josef Donhauser, a grupa investitora okupljenih oko Maria C.Bauera je akvizirala ostatak i u junu lani je ponovo otvoreno 150 restorana u 28 zemalja širom svijeta.

Mario C. Bauer, suvlasnik i izvršni direktor novoosnovane grupe Vapiano okupio je oko sebe skupinu uspješnih europskih restoratera i hotelijera, a koju čine: Henry McGovern, suosnivač i bivši dugogodišnji izvršni direktor grupe restorana AmRest; Sinclair Beecham, suosnivač Pret a Manger; Vincent van der Valk, vodeći holandski hotelijer i ekskluzivni programer područja Vapiano za Holandiju i Belgiju, te Gregor Gerlach, suosnivač Vapiano i vlasnik Seaside Hotel Group.

Vapiano, koji je poznat po tjestenini i mediteranskoj kuhinji, pod novim motom "Sve što radimo radimo s ljubavlju" nastavio je s ekpanzijom, pa je tako novi restoran otvoren u januaru ove godine u Rigi, u Latviji.

Vapiano je podnio zahtjev za bankrot u Austriji u martu prošle godine sa početkom korona krize, te su restorani zatvoreni. Njemački i međunarodni davatelji franšiza nisu bili direkno pogođeni nesolventnošću.

Tradicija Vapiano restorana započela je u Njemačkoj, u Hamburgu, 2002 godine. Vapiano je bio jedan od rijetkih njemačkih gastronomskih koncepata koji je postigao svjetski rast i uspjeh. Na svom vrhuncu Vapiano je upravljao sa više od 230 restorana širom svijeta, dijelom kao korporativne trgovine, a dijelom u vlasništvu korisnika franšize.

Nakon što je Bingo kupio franšizu ovaj koncept i dalje će živjeti i u Bosni i Hercegovini.

Tagovi: Bingo, Vapiano restorani, Vapiano
PROČITAJ I OVO
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
ITA Airways smanjio gubitke
POBOLJŠANJE
ITA Airways smanjio gubitke
RIM - Talijanski zrakoplovni prijevoznik ITA Airways lani je ostvario neto gubitak od pet milijuna eura, nakon što je godinu prije dosegnuo 486 milijuna eura.
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
SJAJNE BROJKE
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
STOCKHOLM - Švedski tekstilni div Hennes & Mauritz (H&M) u tri je mjeseca do kraja veljače ostvario 1,2 milijarde kruna (oko 105 milijuna eura) čiste dobiti, što je dvostruko više nego u istom razdoblju lani. Prihodi su pali za dva posto na 53,7 milijardi kruna (4,7 milijardi eura).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE