GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

BioNTech gradi tvornicu cjepiva u Singapuru

BioNTech gradi tvornicu cjepiva u Singapuru
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.05.2021 / 08:20
Autor: SEEbiz / H
BERLIN - BioNTech je objavio da planira uspostaviti regionalno središte i izgraditi novu tvornicu svojih cjepiva utemeljenih na mRNK tehnologiji, što je posljednji u nizu poteza tvrtke da proširi svoju proizvodnu mrežu.

Tvornica bi trebala postati operativna 2023. i godišnje proizvoditi nekoliko stotina milijuna doza mRNK cjepiva, ovisno o tipu.

BioNTech je objavio da njegove planove podupire singapurska vlada. Uspostavom regionalnog sjedišta u jugoistočnoj Aziji povećala bi se globalna opskrba mRNK cjepivom i moglo bi se brže reagirati na buduće pandemije, kažu iz tvrtke.

"Nekoliko čvorišta u našoj proizvodnoj mreži važan su strateški potez u povećanju naših globalnih kapaciteta", rekao je osnivač i direktor biotehnološke tvrtke Ugur Sahin.

BioNTech je njemačka tvrtka sa sjedištem u Mainzu, a koncem prošle godine već je osnovala američko sjedište u Cambridgeu.

Vlade diljem svijeta razmatraju mogućnost izgradnje lokalnih tvornica cjepiva kako se ne bi ponovili zastoji u opskrbi cjepivom kakvi su se dogodili početkom ove godine.

BioNTech je u suradnji s američkim farmakološkim gigantom Pfizerom razvio cjepivo protiv covida koje se temelji na mRNK (glasničkoj ribonukleinskoj kiselini), tehnologiji koja koristi genski materijal za izazivanje imunosnog odgovora na virus.

Tagovi: BioNTech, Singapur, cjepivo protiv koronavirusa, mRNK tehnologija, Ugur Sahin
PROČITAJ I OVO
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
FLOTA
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
BEOGRAD - Osmi avion Air Serbije tipa ATR 72-600, sleteo je danas na beogradski aerodrom i posle obaveznih procedura trebalo bi da uđe u saobraćaj Air Serbije u narednim danima. Nova letelica ima devet godina i nosi registarsku oznaku YU-ASF.
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
PLANOVI
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
MUNCHEN - Njemačka inženjerska grupa Siemens priopćila je u srijedu da će otvoriti novi centar za istraživanje i inovacije u satelitskom kampusu Tehničkog sveučilišta u Münchenu.
Ikea podigla plaće u Hrvatskoj
PLAĆE
Ikea podigla plaće u Hrvatskoj
ZAGREB - Skandinavski divovi koji prodaju namještaj i kućne potrepštine ostvarili su protekle godine snažan poslovni rast na tržištu Hrvatske.
Fortenova menadžerima isplaćuje bonuse
BONUSI
Fortenova menadžerima isplaćuje bonuse
ZAGREB - Upravni odbor Fortenove odlučio je menadžmentu isplatiti bonuse za ostvarene poslovne rezultate u protekloj poslovnoj godini.
Johnson & Johnson nadmašio očekivanja analitičara
BOLJE OD OČEKIVANJA
Johnson & Johnson nadmašio očekivanja analitičara
NEW YORK - Američki zdravstveni konglomerat Johnson & Johnson premašio je očekivanja analitičara svojim rezultatima u prvom kvartalu ove godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE