GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bjelovarski sajam traži utvrđivanje epidemioloških uvjeta za poljoprivredni sajam

Bjelovarski sajam traži utvrđivanje epidemioloških uvjeta za poljoprivredni sajam
SAJMOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.08.2020 / 21:58
Autor: SEEbiz / H
BJELOVAR - Ovogodišnji 28. jesenski međunarodni bjelovarski sajam trebao bi se održati u drugom vikendu rujna i do sada se prijavilo 130 izlagača, a organizator tog najvećeg poljoprivrednog sajma u Hrvatskoj, tvrtka Bjelovarski sajam je zatražila utvrđivanje epidemioloških uvjeta za njegovo održavanje.

Bjelovarsko-bilogorska županija je u utorak u objavi na svojim internet stranicama potvrdila da je županijski stožer civilne zaštite od tvrtke Bjelovarski sajam zaprimio zahtjev za utvrđivanje uvjeta sukladno propisanim epidemiološkim mjerama za održavanje 28. jesenskog međunarodnog bjelovarskog sajma.

Županijski je stožer taj zahtjev uputio Nacionalnom stožeru civilne zaštite kako bi se utvrdila mogućnost i uvjeti za održavanjem te sajamske manifestacije na kojoj se odvija i dogovara značajna gospodarska aktivnost, ističe se u objavi.

Dozvole li epidemiološke mjere, Jesenski sajam održao bi se od 11. do 13. rujna na sajamskom prostoru u Gudovcu.

Interes za održavanjem najpoznatije poljoprivredne sajamske manifestacije u Hrvatskoj postoji usprkos korona krizi i do sada se prijavilo 130 izlagača, ističu iz županije.

"Budući da bi se ova sajamska manifestacija organizirala na 15.000 četvornih metara vanjskog izložbenog prostora i s manjim brojem izlagača nego što je to bilo prijašnjih godina, postoje uvjeti za njenim održavanjem", navodi se u objavi županije.

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs podsjeća da je riječ o manifestaciji koja predstavlja prepoznatljivo obilježje Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije te mjesto okupljanja svih koji su vezani uz poljoprivredu, od malih proizvođača, OPG-ova pa do velikih tvrtki.

"Smatram da je, ako je to epidemiološki moguće, a mnogim manifestacijama je bilo dozvoljeno održavanje, važno da se omogući održavanje i našeg Jesenskog sajma u Gudovcu pa makar i u manjem obimu. Naglasak je na kontinuitetu održavanja ove manifestacije kako zbog navike dolaska posjetitelja tako i zbog interesa izlagača", ističe Bajs, koji se nada da će dobiti "zeleno svjetlo" Nacionalnog stožera civilne zaštite za održavanje te sajamske manifestacije.

Direktor Bjelovarskog sajma Davorin Posavac također podsjeća da je Jesenski međunarodni bjelovarski sajam najpoznatija manifestacija tog tipa u Hrvatskoj te je važno da se i ovogodišnje, 28. po redu izdanje održi kako zbog samih izlagača tako i zbog posjetitelja.

"Sajam nudi mogućnost prodaje, promocije i svi sudionici imaju velika očekivanja. Svjesni smo da su teška vremena, ali vjerujem da možemo pronaći način da se ova sajamska manifestacija održi, naravno uz strogo pridržavanje svih epidemioloških mjera", ističe Posavac.

Tagovi: Bjelovarski sajam, epidemiološki uvjeti, Damir Bajs, poljoprivredni sajam
PROČITAJ I OVO
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE