GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

BlackRock imenovao izvršnog direktora Saudi Aramca Amina Nassera za člana uprave

BlackRock imenovao izvršnog direktora Saudi Aramca Amina Nassera za člana uprave
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.07.2023 / 07:37
Autor: SEEbiz
NEW YORK - BlackRock je u ponedjeljak objavio da se Amin Nasser, izvršni direktor Saudi Aramca, najveće svjetske naftne kompanije, pridružuje upravnom odboru upravitelja imovine.

Najveći svjetski upravitelj imovinom rekao je da ovaj potez odražava naglasak tvrtke na Bliskom istoku kao dio njene dugoročne strategije. BlackRock je imao više od 8 trilijuna dolara imovine klijenata pod upravljanjem od 2022.

"Aminova istaknuta karijera u Aramcu, koja traje više od četiri desetljeća, daje mu jedinstvenu perspektivu o mnogim ključnim problemima s kojima se suočava naša tvrtka i naši klijenti", rekao je Larry Fink, predsjednik i glavni izvršni direktor BlackRocka, u izjavi.

"Njegovo rukovodeće iskustvo, razumijevanje globalne energetske industrije i pokretača pomaka prema gospodarstvu s niskom razinom ugljika, kao i njegovo poznavanje regije Bliskog istoka, značajno će pridonijeti dijalogu odbora BlackRock", dodao je Fink.

Nasser je na čelnoj poziciji u Aramcu od 2015. Nadgledao je javno uvrštenje naftne kompanije 2019. Godine 2021. Aramco je objavio svoj prijedlog za postizanje nulte neto emisije plinova do 2050.

BlackRock je bio na čelu financijske industrije u usvajanju smjernica i strategija upravljanja okolišem, društvenim i korporativnim upravljanjem. Tvrtka, koja prodaje niz "održivih" fondova, našla se na udaru kritika zbog svojih ulaganja u fosilna goriva, postavši politička vreća za boksanje s kritiziranjem i demokrata i republikanaca njezine ESG politike.

U kolovozu 2022. teksaški kontrolor Glenn Hegar napao je BlackRock, stavljajući upravitelja imovine na popis financijskih kompanija koje “bojkotiraju energetske tvrtke”.

U prosincu je glavni financijski direktor Floride Jimmy Patronis rekao da će državna riznica Sunshine Statea početi prodavati 2 milijarde dolara imovine kojom upravlja BlackRock. "Korištenje našeg novca... za financiranje BlackRockovog projekta društvenog inženjeringa nije nešto za što se Florida ikada prijavila", rekao je u izjavi u to vrijeme. "To nema nikakve veze s maksimiziranjem povrata i suprotno je od onoga za što je upravitelj imovine plaćen."

Fink je ranije rekao da upravitelji imovinom poput BlackRocka nisu "ekološka policija", ali je fiducijarna dužnost tvrtke da ulagačima omogući pristup najboljim i najcjelovitijim informacijama za donošenje odluka o financijskim ulaganjima, a to uključuje podatke o klimi.

Tagovi: BlackRock, Saudi Aramco, Amin Nasser, Saudi Aramco
PROČITAJ I OVO
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
BRODARI
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
KOPENHAGEN - A. P. Moller-Maersk izvijestio je danas o oštrom padu prihoda i dobiti u prvom tromjesečju uz dvoznamenkasti pad vozarina koji je zasjenio veći obujam prevezenog tereta.
Hrvatska pošta lani ostvarila 13,6 milijuna eura dobiti
U PLUSU
Hrvatska pošta lani ostvarila 13,6 milijuna eura dobiti
ZAGREB - Hrvatska pošta u 2023. ostvarila je porast EBITDA za 9 posto u odnosu na godinu prije, na 25.3 milijuna eura, dok je neto dobit iznosila 13.6 milijuna eura, odnosno znatno je porasla zbog rasta vrijednosti financijske imovine, izvijestili su danas iz Hrvatske pošte.
Kaufland povlači sol zbog mikroplastike
POVLAČENJE
Kaufland povlači sol zbog mikroplastike
ZAGREB . Kaufland je objavio je kako iz prodaje povlači jedan prehrambeni proizvod. U pitanju je K Classic Sol morska krupna u bočici od 110 grama (GTIN 4063367419300, najbolje upotrijebiti do: siječnja 2028 godine, broj serije: 401017).
Minimalne plaće u ugostiteljstvu rastu prosječno 17%
KOLEKTIVNI UGOVOR
Minimalne plaće u ugostiteljstvu rastu prosječno 17%
ZAGREB - Od 1. svibnja 2024. godine povećanje minimalnih osnovnih plaća od prosječno 17 % za temeljna ugostiteljska zanimanja, koje su ugovorili socijalni partneri u turizmu, proširuje se na sve poslodavce i radnike u RH u djelatnostima pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.
Novo Nordisk nadmašio očekivanja na krilima prodaje popularnog lijeka za mršavljenje
BOLJE OD OČEKIVANJA
Novo Nordisk nadmašio očekivanja na krilima prodaje popularnog lijeka za mršavljenje
KOPENHAGEN - Danski farmaceutski div Novo Nordisk, koji je prošle godine postao najvrednija tvrtka u Europi zahvaljujući velikom uspjehu svojih lijekova za mršavljenje, u četvrtak je nadmašio procjene dobiti za prvo tromjesečje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE